Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rii

    nagyúr

    eszt a receptet nekem találták ki :DDD

    [link]

    Rokfortos padlizsán - 2-4 adag

    Hozzávalók:
    2 db padlizsán
    10 dkg rokfort sajt
    kb. 2 evőkanál vaj v. margarin
    2 gerezd fokhagyma
    őrölt feketebors

    A rokfort sajtot lereszeljük,
    majd alaposan összedolgozzuk (villával) a lágy vajjal és a borssal,
    valamint az összezúzott fokhagymával.

    A padlizsán végeit levágjuk, a padlizsánt hosszában félbevágjuk,
    majd a húsát mélyen bevagdossuk, először hosszában, aztán keresztben.
    A héja ne sérüljön.
    Egyik kezünkkel a padlizsán széleit érintve szétfeszítjük,
    hogy a húsa szétnyíljon, és a rokfortos masszát úgy kenjük rá,
    hogy a résekbe is jusson.
    Sütőben vagy grillsütőben barnára sütjük
    (ez gázsütőben 5-6-os fokozaton kb. fél óra).

    piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

Új hozzászólás Aktív témák