- Megjelentek az első HMD okostelefonok, ezek a magyar áraik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Fényképeken a Google Pixel 9 Pro
Hirdetés
-
A Microsoft feltalálta az olcsó AI-t
it Könnyűsúlyú AI-megoldással újított a Microsoft, hogy költséghatékony opciókat kínálva még szélesebb ügyfélbázist építsen ki. Eközben az AI és az adatközpontok miatt óriási lesz a kereslet a földgázra.
-
Megjelenési dátumot végre a Men of War II (PC)
gp Többszöri halasztás után végre megkapjuk a régóta várt folytatást.
-
Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
ma Leizzadtunk a Garmin legolcsóbb amoledes futóórájával.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
nagy vérfürdő volt .... csak úgy tocsogtam ..... az olivaolajban ... :-/
ugyanis be voltam sz@rva, hogy megint minden ráég a kerámia-kaspó-váza-alakú sütőedényem oldalára, úgyhogy meglocsoltam olivalajjal ... nem kellett volna
amúgy tök jó lett ....
most már csak találnom kell egy piacot, ahol ezeket olcsóbban is be lehet szerezni, mint egy 6ik kerületi magánzöldségesnél .... (:
tejföllel ... nagyon nyami ... (:
a zöldésgeket az alábbi két szempont alapján választottam ki:
könnyű legyen megpucolni, és ócsó legyen (:már egy hete nem ettem húst O.o
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
eszt a receptet nekem találták ki
Rokfortos padlizsán - 2-4 adag
Hozzávalók:
2 db padlizsán
10 dkg rokfort sajt
kb. 2 evőkanál vaj v. margarin
2 gerezd fokhagyma
őrölt feketeborsA rokfort sajtot lereszeljük,
majd alaposan összedolgozzuk (villával) a lágy vajjal és a borssal,
valamint az összezúzott fokhagymával.A padlizsán végeit levágjuk, a padlizsánt hosszában félbevágjuk,
majd a húsát mélyen bevagdossuk, először hosszában, aztán keresztben.
A héja ne sérüljön.
Egyik kezünkkel a padlizsán széleit érintve szétfeszítjük,
hogy a húsa szétnyíljon, és a rokfortos masszát úgy kenjük rá,
hogy a résekbe is jusson.
Sütőben vagy grillsütőben barnára sütjük
(ez gázsütőben 5-6-os fokozaton kb. fél óra).piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
hella good
ilyet vettem
nem tudja valaki, hogy kell megpucolni?
--------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- --------- ---------
(#955) ngabor2:a gombával én is nagyon szemezek
hogy vannak a gombák Ft/kg-os árai, ha szabad ilyet kérdezni?
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ladybug
őstag
-
ladybug
őstag
Én személy szerint csak a legkülső takaróleveleket szedem le - ez max 2-3 db. Aztán elfelezem, majd egy nagy pengéjű késsel felszeletelem. Akkor beleteszem egy nagy szűrőtálba, és akkor átmosom kicsit. De ezt is csak akkor ha rögtön egytálétel lesz belőle. Ha csak sós vízben forrázom le, akkor nem mosom meg.
Mit akarsz belőle készíteni? Rakottasan sütnéd meg?
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
rii
nagyúr
köszi .. (:
igen .. rakott cuccos lenne belőle ... (:
megint csináltam olyan cukkini+padlizsán+karfiol+brokkoli+patiszon izét ... a brokkolit kihagyom ... most már keves olivaolajat tettem csak rá ... a brokkoli helyett lesz majd ez a kápoaszta, mert a brkkolit elő keleltt volna főzni ... kemény lett ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ngabor2
nagyúr
persze, hogy szabad gombaárakat kérdezni. kb. 2-hetes, debreceni, szombati piaci árakat tudok:
- vargánya: 2500-3000ft/kg
- szegfűgomba: 3000/kg
- laska: 1000-1500/kg
- termesztett csiperke: 500-800/kgmás gombákat nem igazán néztem. bár nem korán mentem, még volt egy pár őzláb, meg óriás pöffeteg, meg olyanok, amiket nem ismertem fel. de csak ezeket néztem.
a brokkolihoz: az előfőzéssel vigyázz, egyik pillanatról a másikra megpuhul, nincs igazán félfőtt átmenet, aminél ki lehetne szedni, hogy utána a sütőben süljön készre.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
valaki el tudná mondani hogyan kell ilyen cukros dió félét csinálni? ilyen mintha meg lenne pirítva kicsit
vagy fullba vagy sehogy :D
-
ngabor2
nagyúr
válasz concret_hp #962 üzenetére
el is mondtad a megfejtést... lábasba dió (lehetőleg nem túl apróra töredezett), rá cukor, és kicsit pirítani állandó kevergetés közben. nem sok cukor kell hozzá.
-
-
DewiL
senior tag
Saját fejlesztésű recept következik
hozzávalók:
1 nagy fej hagyma (esetleg egy kicsi fokhagyma is)
1 doboz Mexiacana - vörösbab csemegekukoricával mexikói mártásban
1 csomag Sága Füstli 140 g
olivaolaj
só-bors és egyéb fűszerek ízlés szerintelkészítés:
a hagymát aróra összevágom olivaolajon megpirítom kicsit majd hozzáadom a karikára vágott virslit és így tovább pirítom a kettőt amíg a virslinek kicsi szine nem lesz, hozzá adok egy kevés fűszert majd jöhet konzerv, jól összekavarom és addig melegítem közepes tűzön amíg kicsit megnem sűrűsödik az egész (közben még ízlés szerint lehet fűszerezni) köretnek készítek hozzá krumplipürét vagy rizst és már lehet tolni az arcunkba
nekem nagyon ízlik emelett gyors, egyszerű, laktató és nem is túl drágajó ez a topic kár hogy csak most találtam rá...
"I am the beginning... the end. The one who is many. I am the Borg."
-
ladybug
őstag
válasz concret_hp #964 üzenetére
és hogy nem fog odaégni vagy ilyesmi?
Folyamatos kevergetés. Pillanatra se hagyd abba.meg a lábasba ha beragad a cukor akkor hogy fog kijönni onnan?
Nem fog beragadni, mert amikor megkaramellizálódott -azaz barnás színű és még folyékony -, kiöntöd egy minél nagyobb átmérőjű lapos tányérba, mert ott fog megszilárdulni pillanatok alatt.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
rii
nagyúr
hello hello
nagyon gyors kérdés.... laskagombát vettem smáccs-ba ... csokros
alufóliázott
meg kell mosni?
vagy ehhez látni kellene, hogy meg lehessen ezt ítélni?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
Köszönöm mindekinek!!
ladybug: legközelebb így csinálom. nem készütem fel erre most csak leforróvizezem ... :-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
egy ilyen zöldésges bigyónak hogy lehet valami ízt is adni?
karfiol + káposzta + krumpli + gomba + tejföl ... semmi ize nincs
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ladybug
őstag
Hagymát mindenbe tehetsz. Ha vminek nincs íze, akkor a hagyma és fokhagyma nagy segítség. A fűszerek közül a már említett bors, ebből a fehérebbik változat mindenbe tehető. Aztán használhatsz majorannát és oregánót is. De a kettőt együtt ne, mert elnyomják egymás ízét.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
-
rii
nagyúr
nekem meg a hagymavágás tör borsot a szemem alá ...
ríok, mint egy copfos kislánypiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ngabor2
nagyúr
bevált, kipróbált leveles tepertős pogácsa receptet keresnék. a mindmegette.hu megvolt, a google a barátom, de annyi változat van, hogy nem tudok dönteni...
-
tildy
nagyúr
Próbáltam már a kettőt együtt csirkével, nem volt vele semmi gond.
A borssal kapcsolatban: Ha olyat akarsz, ami gyerkőcöknek is bejöhet :
- brassói
-tejfölös -gombás csirkefalatok (majorannás-tört feketeborsos ) orsótésztával Nyammi"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Xpod
addikt
Ennek a receptnek az alapja Ladybug egyik körete, amit kicsit másképp készítettem és isteni lett.
Körtés finomság
Kb 1 teáskanál vaj
1 evőkanál víz
1 kemény körte vagy alma
2 evőkanál méz
őrölt fahéj
4-5 szelet fonott kalács.A vajat a vízzel egy serpenyőbe teszem, felhevítem. A körtét megpucolom, kimagozom, kb 1 cm-es szeletekre vágom és beleteszem a serpenyőbe. Addig dinsztelem, míg szinte teljesen megpuhul (a közepe kicsit maradjon kemény, villával jól ellenprizhető). Ekkor hozzáadom a mézet és a fahéjjat, teljesen puhára párolom fedő alatt.
A kalácsot kb 1-1,5 cm-es szeletekre vágom, és a kész párolt gyümit ráteszem. A mézzel szépen meglocsolom ettől szépen ráragad a gyümölcs a kalácsra és a kalács is kicsit étázik, így nem annyira száraz.
Tejszínhabbal, és/vagy vaníliafagyival isteni.Köszönet Ladybugnak az alapötletért.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
veterán
sziasztok!
tudnátok mondani pár gyors hús-elkészítési módot? én csak úgy szoktam, hogy husi felkockáz, befűszerez, kis olajon serpenyőben megsüt. nos ezt enni hónapokon keresztül kicsit unalmas, ezért jöhetne pár ötlet (akár mártások, szószok is, ezek közül mindent szeretek ami tejfölös), meg egykét fűserezési tanács
emellé szívesen olvasnék különböző rizs elkészítési módokat. az enyém, hogy vajon megpirítom, aztán kétszer annyi bögre vízzel felöntöm, mint ahány bögre rizst kívánok elkészíteni, majd ételízesítővel fűszerezem. ezzel az a baj, hogy annyira betonkemény lesz, hogy melegítve is nehezen fogyasztható későbbköszi mindent előre is
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ladybug
őstag
Általában csirkét szoktunk enni itthon, így ezekből ajánlanék párat. A kedvenceim a sütőben elkészíthetőek, mert ezeket csak betolom a sütőbe, és kb 1 óra múlva kiveszem. A köztes időben pedig játszom a lurkókkal.
Almás csirke vagy Normann csirke
Aztán a sajtos csirke, amit csirke- vagy pulykamellfiléből készítek (de tengeri hallal is nagyon finom). Kb 20-25 dkg reszelt sajt kell hozzá, 1 nagy pohár tejföl, 1 tojás, só és bors. Ezeket összekevered, és nyakonöntöd a husit, amit kivajazott tepsibe vagy tűzálló tálba teszel. Az utolsó 5 percre hagyd fedő nélkül, hogy megpiruljon a teteje.
Sült csirkeszárnyak vagy -combok: csirkét befűszerezni sült csirke fűszersóval, rávágni pár kiskocka vajat, és be a sütőbe. Pirosra süsd.
Aztán szószok:
minap készítettem petrezselymes szószt. Szerintem nagyon finom lett, de ezt ki-ki eldöntheti maga is. Egy alapbesamelmártást készítettem. Nem borssal, sóval fűszereztem, aztán tettem bele kevés fokhagymát. Levettem a tűzről, és nagyon apróra vágott petrezselyemzölddel fűszereztem. Rántott hús mellé is illet, persze krumplival.Aztán sajtszósz. Szintén besamelalap, tűzről levéve sok sajtot bele. A füstölt sajt különösen feldobja az ízét.
Aztán paradicsomos szósz. Hagyma üvegesre párolva, beletenni 4-5 ek sűrített paradicsomot, majd felönteni kis vízzel. Só, bors, pizza fűszerkeverek (ezt bárhol lehet kapni), de ha van friss oregano, bazsalikom és majoranna, az a legjobb. 1-2 perc alatt rotyog, és akkor kis 2-3 kanál kecsapot bele, hogy ne legyen olyan fanyar.
A rizst kb 2 éve így főzöm. Kicsit kevesebb víz, mint a rizs kétszerese. A vizet felforralom, sót teszek bele, és amikor forr, beleöntöm a rizst. 1-2 x megkeverem közbe is, és kb 22 percig főzöm. A rizs egyébként frissen a legjobb.
Most hirtelen ennyi ugrott be.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
veterán
Köszönöm szépen (a privátot is ! Lementettem word-be, mert az albiban még nincs net. A rizst sajna nem nagyon fogom tudni frissen fogyasztani, mert magammal kell hurcolnom a kaját Azt leírnád, hogy Te hogyan készíted a besamelt?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
ladybug
őstag
Margarint vagy vajat felolvasztok, teszek bel 1-2 ek lisztet, és felöntöm 2-3 dl tejjel. Csomómentesre keverem, és fűszerezem. Leveszem a tűzről és teszek bele, 1 kispohár tejfölt. Aztán a többi hozzávalót aszerint, hogy milyen mártást készítek.
Ebből olyan fél liternyi szósz készül.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Foxmulder89
senior tag
Akkor jöjjön egy újabb recept, szerintem egész jó
Unikumos pulyka,a következő lépésekben készíthető el:
1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohár unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most megtövüm 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot meg.
11. Dugjunk pulykákat a hőmérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumot még egy óráig!
13+1. "Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19 . Pusztuljunk tasztatum
20 . Palackoljunk meg egy unicum vevetet!
21. "Nyilára uccasik a krocsmrasumity!..."
22 . Állitsuk meg a téritumot és pulykoljunk meg egy terítéket!
23 . Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!
Bocsi hamár voltA parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar
-
rii
nagyúr
hella good!
káposztából lehet valami sűrűt főzni, ami nem főzelék, és 'eccerű?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ladybug
őstag
Savanyú vagy édeskáposzta?
Ha édes, akkor párold meg. Szeleteld el vékonyan, és hagymával, sóval párold meg. Borsot is tegyél bele. Almát és bort is adhatsz hozzá. Sült húsokhoz nagyon finom
krumplival vagy anélkül is.Ha savanyú, akkor tudok ajánlani egy receptet. Berakod csak a fazékba, és 1,5 óra alatt kész.
Hagymát üvegesre pirítasz egy kis szalonnával, megszórod pirospaprikával, és ráteszel kb negyed kg kockákra vágott húst (lehet csirke-vagy pulykamell, sertéshús is). Felöntöd kis vízzel. Amikor forr, beleteszed a flk kg savanyúkáposztát, sózod, borsozod, és főzöd kb 1 órát. Akkor beleteszel egy kispohár rizst, öntesz még hozzá vizet, és főzöd, amíg a rizs meg nem puhul (de tehetsz bele már készre főzött rizst is). Amikor kész teszel bele fél pohár tejfölt, és kész is.
Én 1 kg káposztából szoktam készíteni, de nagyon hamar elfogy így is.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
300 g mélyhűtött leveles tészta,
580 g fehérboros savanyú káposzta (konzerv),
200 ml fehérbor,
1 ek. cukor, só, bors,
200 g füstölt szalonna,
1 nagy fej hagyma,
1 ek. olaj,
1 tk. köménymag,
100 g Pannónia sajt,
200 g tejföl,
2 tojásElkészítés:
A leveles tésztát felengeded. A káposztát a borral és a cukorral körülbelül 10 percig párolod. Sózod, borsozod. A szalonnát és a hagymát felkockázod, majd megpirítod. Hozzáadod a köményt, majd a lecsepegtetett káposztát. Hagyod hűlni. A sütőt bemelegíted. A tésztával kibéleled a tepsit úgy, hogy pereme is legyen.. A savanyú káposztás masszát a formába töltöd. A reszelt sajtot, elkevered a tojással és a tejföllel, sóval, borssal majd a káposztára öntöd. Kb. 45 percig kell sütni, cca 180 fokon.szerk: ha édeskáposztád van, akkor esetleg káposztáskocka?
[ Szerkesztve ]
az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
ladybug
őstag
-
dragonfx
veterán
Csirkemell petrezselmyes krumplival és párolt zöldéseggel..ezt hétvégén ettem..nem nagy cucc,de az hogy mindezt én csináltam..az eléggé...és még 1 óra se kellett...
1000
Lady>>fényképezz már le pár guszta kaját amit cisnálsz...0
[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Smart Speaker okoshangszoró dts hanggal - használt, újszerű - 1 db.
- Renpho talpmasszírozó
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000
- Csúcsminőségű biztonsági kültéri okoskamera félár alatt
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000