Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Varga Csaba

    aktív tag

    válasz tildy #185 üzenetére

    Tildy:

    A csirke ill pulykamell sajna mindíg száraz marad a jellegéből adódóan.
    Azzal tudsz játszani, hogy a sütéskor nem ''szárítod'' ki.
    Megfelelő (kb 1,5 cm) vastagra szeleteled és hirtelen sütöd forró!!! serpenyőben.

    Itt egy pulykapác:
    (A csajok mindíg imádják)

    1-1,5 kg pulyka v. csirkemell kb. 1.5cmre szeletelve
    hagyma
    fokhagyma
    olaj (oliva is lehet)
    kotányi pulyka füszersó
    bazsalikom (friss v. szárított)
    citromlé
    világos szójaszósz
    fűszerpaprika
    erős pista (opcionális)
    fokhagyma (opcionális)
    méz
    száraz sherry

    a kotányit pár (2,3,?4?) evőkanál mézzel, kis olajjal,szójaszósszal, citromlével, sherryvel (max 0,5 dl) bazsalikommal sűrű szósszá (krémmé) kevered egy tálban. Ha nem elég piros akkor kis fűszerpaprikával színezheted. Ha szereted a csípőset akkor tegyél bele ki erős pistát is. Fokhagyma fanok persze tesznek bele fokhagymát is.

    A masszába a hússzeleteket beleforgatod úgy hogy az teljesen bevonja őket majd egy műanyag fedeles edényben lerétegezed úgy hogy az aljára vékonyra szeletelt hagymát teszel és rá a húst. És így tovább hagyma-hús-hagyma...
    A tetejére mindig hagyma kerül ill a tálból a maradék szószt is rácsorgathatod.
    A tetejét kevés olajjal meglocsolod és lefeded.
    Én 2-3 napig is szoktam érlelni a hűtőben, de már pár óra után is finom....

    Serpenyőben vagy roston kell hirtelen sütni...

    Üdv

    ''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

Új hozzászólás Aktív témák