Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Racecam

    MODERÁTOR

    válasz #70869248 #26171 üzenetére

    Érdekes dolog engem elvakultsággal vádolni, mert kb. abszolút nem érdekel ki nyer, vagy ki nem, különben bele sem szóltam volna a vitába. Házigazdaként pláne nem, mert ha drukkolnék valakinek és ezt egyértelművé tenném, akkor azzal az objektivitásomat megkérdőjelezhetném egyesek szemében, ha esetleg be kell avatkoznom a topicban. Elég régóta nem nézek Forma-1-et, legfeljebb összefoglaló szinten, mert nem érdekel, nincs kedvencem és unalmasnak találom az előzések majdnem teljes hiánya miatt.
    De térjünk vissza a szabályra. A szabály egyértelműen kimondja, hogy a sikán levágásával szerzett jogtalan előnyt vissza kell adni. Ez eddig egyértelmű. Azt nem lehet szabályokba foglalni, hogy mit is jelent az előny visszaadása minden helyzetben, illetve, hogy hány kanyart kell várni, mert mindent nem lehet leszabályozni ilyen formában, ahogy az életben sem. (Még itt a fórumon sem.) A vita ott keletkezett, hogy Hamilton manővere eleget tesz a szabályban foglalt követelményeknek. és az ilyen eseteket mindig emberek (bírók) fogják megítélni, ahogy más sportokban is és emiatt mindig is lesznek viták. Még egyszer hangsúlyozom, nem lehet mindig, mindent leszabályozni előre, minden esetre megmondani, leírni, hogy azt hogyan kell értelmezni. ha ezt lehetne, nem kellenének a bírók, elég lenne egy ember, aki fellapozza a szabálykönyvet és megmondja belőle, hogy mi a teendő.
    A McLarennél azért kérdeztek rá kétszer is, mert ők is úgy látták, hogy az eset nem teljesen volt tiszta. Ez is egyértelmű. Mint ahogy az is, hogy hiába kérdezgetik a FIA-t, szerintem ezt nem ők, hanem a stewardok döntik el, akiknek nyilván több idő kell egy szituáció megítéléséhez és ez itt már nem állt rendelkezésre, mert véget ért a verseny. Pontosan ezért rendelkezik úgy a szabály, hogy az utolsó 5 kör alatt történt események esetleges büntetését másképpen kezeli, hiszen számítottak rá, hogy ilyenkor a döntés megszületése a futam utánra fog esni és ilyenkor már nincs lehetőség az adott esetben versenyben alkalmazható szankciók kiszabására.

    [ Szerkesztve ]

    Com'è diverso il mondo visto da qui

Aktív témák