- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
tothjozsi96 #44228 üzenetére
Nem kell mindenképpen meghajtójel, elég partícionálni, és a partíciót be lehet linkelni egy másik drive-on levő folderbe. Így pl. nem kell drive-ot váltani a file managerben, hanem ott van a folderek között, vagy ha nagyon sok betű van már, akkor is könnyebb eligazodni, egy jól eltalált név informatívabb mint egy betű.
-
King Unique
titán
válasz
tothjozsi96 #44228 üzenetére
Azt amit értelemszerűen jelent az előre egy rendszermeghajtóra telepítésnél, vagyis nem akkor, hanem előtte. Na meg egyesek nem tudnak CSM/UEFI szerint tudatosan telepíteni, eltalálni a megfelelő partíciót sémát a célmeghajtónál, aztán utána meg csodálkoznak ha pl. ilyenbe futnak bele, ezért is felesleges ez esetben előre ügyködni...
Itt most inicializálásról volt szó, az meg evidens hogy utána particionálni és formázni (ami során meghajtóbetűjelet is kap automatikusan) kell a meghajtót belső és külső SSD esetében egyaránt, az utóbbinál max. a gyárilag készre szerelt típusok a kivétel, mivel azoknál az a gyártási folyamat része. -
King Unique
titán
válasz
tothjozsi96 #44226 üzenetére
Akkor nem megfelelően kerestél, mert már volt szó erről itt is többször (példa)...
+ Ez az SSD gondolom másodlagos meghajtóként (pl. adattár) lesz használva, nem rendszermeghajtóként (Windows/Linux/egyéb OS telepítve rá), mert az utóbbi esetben nyilván felesleges és értelmetlen előre inicializálni, particionálni, stb. -
Laccoss
addikt
válasz
tothjozsi96 #43005 üzenetére
Erre a gyári specifikációban találsz választ: [link]
-
válasz
tothjozsi96 #43005 üzenetére
Szia. a gyártó szerint 70°C-ig jó vagy a 43 tökéletes érték.
-
Doky586
félisten
válasz
tothjozsi96 #40559 üzenetére
Valószínű régebben nem ment nálad a Trim, most meg már ment formázás alatt, és az ütemezett lemez optimalizálás tiltva van nálad. Vagy win7-et használasz.
Valószínű ennek lehetett a következménye hogy lassú volt de formázás után begyorsult. -
Doky586
félisten
válasz
tothjozsi96 #40557 üzenetére
Rossz SSD-t akartál eladni..?
Nem azt az SSD-t adtad el amelyiket akartad..?
-
modflow
veterán
válasz
tothjozsi96 #40470 üzenetére
Azt nyilván nem az SSD-re értettem, ami fűt az a CPU, meg a VGA.
Köszi, akkor jó.
De nem is érdemes hűtőbordával foglalkozni?
Meg amúgy az hogy menne rá, amikor ott az a gyönyörű matica, amit tilos leszedni? -
válasz
tothjozsi96 #40448 üzenetére
HP EX900/920/950-est pl tudom javasolni, az első még van ahol a régi áron van. Én ilyet használok, teljesen jó.
-
varmi2
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #40446 üzenetére
Milyen lapba tennéd az nvme ssd-t?
-
válasz
tothjozsi96 #40444 üzenetére
Ha nem használsz nagy fájlokat, akkor nem fog semmiféle előny kijönni NVMe vs SATA között.
-
Raymond
titán
válasz
tothjozsi96 #40256 üzenetére
Ahogy nezem nem te vagy az egyetlen ezzel a problemaval: [link]
A "megoldasok" sora eleg szeles es sok van kozte olyan hogy vettem egy masikat vagy csereltem mert meguntak a problema kereseset
-
*Ropi*
félisten
válasz
tothjozsi96 #40250 üzenetére
Cseréld meg a 2 SSD-t a foglalatokban, hogy kizárd hibalehetőségként!
-
Doky586
félisten
válasz
tothjozsi96 #40248 üzenetére
Akkor nyomj rá win10 alatt egy optimalizálást manuálisan.
-
Doky586
félisten
válasz
tothjozsi96 #40244 üzenetére
Mikor volt utoljára optimalizálva?
Működik a trim? (Hds/ssdok) -
Raymond
titán
válasz
tothjozsi96 #40244 üzenetére
Ha 117GB ures akkor nem az lesz a problema. Viszont hogy mi lehet azt nem tudom de lassan kivancsi vagyok ra
Van tehat ket ugyanolyan, ugyanaz a firmware es ugyanarra a SATA controller-re rakotve, de az egyik csak a max lehetsegen iras nem egesz 60%-at hozza. Az eszkozkezeloben igy ugyanugy nezneki ki?
-
Doky586
félisten
válasz
tothjozsi96 #40240 üzenetére
Sajnos itt nem látszik mennyire van tele. Ami 90%-ban tele van az lassabb mint ami 90%-ban üres. Nem tudni voltak-e Trimelve stb.
-
Raymond
titán
válasz
tothjozsi96 #40240 üzenetére
OK, akkor konzisztens. Nincs nagyon tele az az SSD? Attol is lehet hogy kevesebb a irasi sebesseg.
-
Raymond
titán
válasz
tothjozsi96 #40237 üzenetére
Konzisztens az a 319MB/s eredmeny? Nem lehet hogy epp valami mas is irt valamit az SSD-re a teszt alatt?
-
Frawly
veterán
válasz
tothjozsi96 #38567 üzenetére
Ha adattárnak használod, akkor elég az MBR. Ennek az az előnye, ha átrakod régebbi gépbe, vagy régebbi Windows alatt is használod, ott is fog működni. GPT-vel lehetnek gondok. Bár ahogy gondolod, ha csak a jelenlegi gépedben használod, és UEFI-s géped van, akkor GPT-s is lehet.
Én szoktam törekedni, hogy minden meghajtóm GPT-s legyen, hiszen 2019-et írunk, de meglehet egyes esetekben az MBR előnye is. Az SSD teljesítményére nincs hatással az, hogy MBR vagy GPT partíciós táblával van-e használva.
(#38568) joocek: az lehetetlen, hogy 72 nap alatt 445 TB írás legyen rajta, nem ismerik a programok és rosszul értelmezik a SMART-ot. Próbáld meg a gyári programjával.
(#38569) zolikaDB: mondtam én, hogy vagy táp, vagy a HDD hibája. Ezek szerint a HDD. Halódó meghajtó tud ilyet okozni, várakozik rá a vezérlő, minden belassul miatta.
A SATA értékei rendben vannak az SSD-nek. Egyedül a POR Recorvery Count magas egy kicsit, ami ugyan nem utal magának az SSD-nek a hibára, de konkrétan azt mutatja, hogy közel másfél éves üzemidő alatt 479-szer lőtted ki alóla az áramot. Ezt jó lenne, ha elkerülnéd a jövőben, ha fagy a gép, akkor oldd meg a háttérben lévő szoftveres vagy hardveres gondot, és ne kikapcsológombot nyomva tartva lődd ki. Ez nem SSD specifikus, ennek a HDD-k sem örülnek, még az is lehet, hogy a WD Blue HDD-det is ez küldte az örök bitmezőkre.
-
zizidor
őstag
válasz
tothjozsi96 #38567 üzenetére
Ha nem lesz rajta rendszer, akkor ebben a méretben nincs jelentősége. Csináld olyanra mint az első.
-
Doky586
félisten
válasz
tothjozsi96 #38557 üzenetére
Felesleges..
-
UberMutant
őstag
válasz
tothjozsi96 #38557 üzenetére
a lassú formázással egy csomó adatot írsz rá feleslegesen (értsd "kopik")
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #38517 üzenetére
ahogy fentebb mondták, drágább is lehet
megkérdezem újra, szted ki tud erre _biztosan_ válaszolni?
és attól független, h mi a válaszod, a reális válasz:
senki
nem kell hozzá kétdiploma', egy sem -
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #38514 üzenetére
kismillió ssd van, és ha szokott is lenni pont erre a tjpusra, lehet idén nem lesz
most komolyan, ha azt mondom várj akkor várni fogsz, ha azt mondom ne várj akkor megveszed most?
( :
-
Bodz
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #38510 üzenetére
Drágább is lehet majd.
-
Chaser
legenda
válasz
tothjozsi96 #38510 üzenetére
kizárt dolog mert nem tudom ( :
egészen komolyan, miből gondolod h bárki tudja erre a választ? nagy eséllyel még a kiskerek sem tudják
_________
adata gammix s11 pro tulajokat kérdezem:
milyen színű a bordája? van olyan kép aminél szép pirosnak látszik, de a legtöbbön rózsaszín-ciklámen szerű -
Frawly
veterán
válasz
tothjozsi96 #37437 üzenetére
Tényleg nem értem mit problémázol, ha az adott SSD garilimitjét majd csak 30 év múlva éred el. Továbbá azt is írtam, hogy ne ragadj le a napi 35, meg 28 GB írásnál, hanem az teljes összírást (amit a SMART mutat) osszad le a napok számával, amióta az SSD-t ténylegesen használod, ezt a tesódnál jól vetted már figyelme, de a te SSD-ről még nem tettél közzé ilyen statisztikát.
Továbbá attól, hogy te is és a tesód is szerinted ugyanarra használjátok a gépet, attól még lehetnek különbségek azonos OS mellett is, mert azért kötve hiszem, hogy 100%-ra ugyanazokat a progikat használnátok, 100%-ban azonos időbeli bontásban.
Egyébként megnézheted Feladatkezelő, Részletek fülön, I/O írt bájtok oszlop bekapcsolásával, hogy mi írja a legtöbbet, melyik folyamat, de csak magadat szivatod ezzel a magánnyomozással. Az az 500 gigás SSD már 5 év múlva sem fog semmit érni, nem hogy 30 év múlva, amikor elérnéd a 300 TB-os limitjét. Eleve 10 évet sem fog menni, mert addigra vagy a vezérlő adja be a kulcsot (ez nem függ az írásmennyiségtől, kímélve is előjön), vagy esetleg te cseréled le egy több terás NVMe-re.
Tényleg nem bántani akarlak, aranyos vagy, hogy ennyire aggódsz, nagyon látszik, hogy első SSD-d még, és nem régóta használod. Ha majd eltelik hosszabb idő, netán lesz több SSD-d is, több gépben esetleg, meg követed az SSD-k fejlődését, akkor majd kitisztul a látásod, hogy nem kell ezeket kímélni, lehet ugyanúgy használni, mintha HDD lenne, meg felesleges vele túl sok évre előre tervezni. Az SSD-k egy eléggé dinamikusan fejlődő terület még. Néhány éve még 64-128 GB-os SSD-k voltak.
Az írásszámlálóra nem a kímélés miatt kell néha ránézni (nem kell naponta aggódni miatta, hanem mondjuk 2-4 hetente ránézel), de előfordulhat, hogy egy bugos program írási kergekórt kap, de ilyenkor nem napi 20-30 GB írás történik, hanem napi 500-1000 GB, szóval kirívó, de ilyen ritkán fordul elő. De az ördög sose alszik, itt a topikban is csak 3 embernél fordult elő, de ők megszívták, mert későn vették észre, addigra már 200-300 TB plusz írás felment az SSD-re, szétírva az egészet, igaz ez még kisebb SSD-ken történt.
-
King Unique
titán
válasz
tothjozsi96 #37437 üzenetére
Röviden: és, ez az eddig leírtakon változtat bármit is?
Bővebben: az egyrészt nem meglepő, ha a Windows + a programok telepítése, frissítése után 1x összejön egy, a napi átlagnál nagyobb írásmennyiség. Másrészt pontosan tudod, hogy abban az 1 hónapban mit csinált a tesód a gépén, hogyan használta utána naponta az SSD-t és ahhoz mérten mennyire reális a napi 14 GB - ami amúgy eleve átlagos, sőt kevés - , meg hogy ma mit csinált és hogyan lett 1x 35 GB körüli, ami szintén kb. átlagos és nem olyan sok? Mert szerintem nem és másrészt a hangsúly pont azon van, hogy ezek az írásmennyiségek eleve nem vészesek, ha 3-5x ennyi lenne, vagy inkább egy 0-val több lenne utánuk, akkor már inkább. Meg az megvan, hogy a 120 GB-os 850 EVO esetében a 75 TBW eléréséhez még napi 35 GB-os írással számolva is kb. 6 év, a napi 15 GB-os átlagnál meg kb. 14 év kell, és akkor utána is még csak max. a garancia ugrott, nem feltétlen az SSD ment tönkre a sok írás miatt?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #37433 üzenetére
Használni vetted vagy babusgatni? Mert ha 3x többet írnál rá naponta, akkor is 10 év alatt csak a garanciában foglalt 300TB-ot érnéd el, de ahogy fent írták ennek többszörösét bírják az ssd-k. Előbb fogod kukázni nagyobb tárhely miatt, minthogy az írásmennyiséged miatt meghalna.
-
King Unique
titán
válasz
Ha megnézzük az adatlapját, akkor egyrészt van rá 5 év gyártói garancia, nem 20 év. Másrészt meg a TBW-nél 300 TB van megadva, amelyet a 0-ról napi 28 GB-os írásmennyiséggel számolva is csaknem kb. 30 év alatt érné el. És akkor az még csak a garancia elvesztését jelenti, nem azt, hogy megadta magát az SSD, ami akár annak a többszörösét is kibírhatja. Tehát valóban roppant sok az a 28 GB és tényleg nagyon megéri ezen agyalni...ja, vagy lehet mégsem...
-
Raymond
titán
válasz
Pedig nem sok. Az atlag felso hataran van ugyan de meg messze van az igazan soktol. Legyen meg 10 evig mondjuk, irsz igy ra 100TB-ot az meg semmi ahhoz kepest amit birnak.
-
Frawly
veterán
válasz
tothjozsi96 #37414 üzenetére
Az a napi 28 GB még teljesen normális kategória, átlag usereknél a szokásos átlag Win10 alatt napi 20-30 GB körül van. Na meg nem egy nap átlagát kell nézni, hanem majd hosszú távon nézni az összírást, és elosztani a napok számával, amióta az SSD-t használod. A legtöbb SSD még napi 50-100 GB-tal is bírja 5 év fölött.
Eleinte még az írási átlag nagyobbnak tűnik, míg új az SSD, de ahogy használod egyre régebb óta, úgy fog a napi írásátlag lemenni. Eleinte magas, mert OS-t húztál fel rá, vagy klónoztál, progikat, játékokat telepítettél, benchmarkoltál, stb., de ilyen nem csinálsz vele minden nap, ezek a magasabb íráscsúcsok meg a hosszú távú statisztikával kisimulnak. Ráadásul nem is fogsz minden nap ennyit böngészni rajta, lesznek majd napok, hogy kevesebbet lesz bekapcsolva a gép, vagy egyáltalán nem, mert mondjuk nem lesz rá időd.
Én pl. pár hete lehúztam ~200 giga torrentet, néhány játék, 720p-s és 1080p-s sorik. Igen, sok. De hónapokig elleszek ezzel az anyaggal, de számoljuk csak 2 hónappal, ami kb. 60 nap, leosztva máris csak napi 3,3 GB-tal több írás, de 2 éves SSD-ről van szó, ilyen hosszú idő alatt még jobban belesimul a nagy átlagba, és napi írásátlag mindössze 0,1 GB-tal nőtt.
(#37410) tothjozsi96: alapvetően nem érdemes kikapcsolni az indexelést. De akár ki is kapcsolhatod, bajt azzal sem csinálsz. Sok írást nem takarítasz meg a kikapcsolásával.
-
King Unique
titán
válasz
Egyrészt az a 28 GB egyáltalán nem vészes, kb. átlagos napi értéknek mondható. Ha egy 0-val több lenne utána és az lenne rendszeresen a napi átlag, akkor már inkább. Másrészt a feladatkezelőben is meg lehet nézni a részleteknél az I/O írt bájtok száma oszlopot bekapcsolva, hogy melyik folyamat mennyit írt a meghajtóra. Az pedig, hogy csak böngészés volt, nem jelenti azt, hogy az nem írhatott rá egy nagyobb adagot. De amúgy ha csak ennyi a napi írás, vagy más napokon ennél kevesebb, akkor pláne nem kell túldramatizálni ezt, lásd az előző választ. Az meg a másik, hogy bár az SSD pontos típusa nem derült ki, de még 28 GB/nap írásnál is vsz évek kellenének ahhoz, hogy elérje a garanciában foglalt TBW limitet, ami ráadásul nem feltétlen lesz egyenlő azzal, hogy az élettartamára nézve kritikus lenne az az írásmennyiség. Meg addigra jó eséllyel lehet amúgy is másik SSD-t veszel helyette, vagy éppen pont lejár a garancia. Szóval ilyen felállásnál aztán pont sok értelme lesz agyonkímélni...
-
Zwiebi
tag
válasz
Leginkabb a Chrome tudja porgetni az irast, mert folyamatosan irja a lemezre az aktualis session-t, hogyha valamiert osszeomlana a Chrome / oprendszer / gep, akkor onnan tudd folytatni ahol abbahagytad. Jopofa funkcio, csak folyamatosan porgeti a hattertarat es nem igazan lehet kikapcsolni. Persze ettol fuggetlenul nalad mas is irhat folyamatosan (pl. pagefile).
-
King Unique
titán
válasz
tothjozsi96 #37410 üzenetére
Mi a célod vele?
Ha csak az SSD kímélése, akkor teljesen felesleges, ahogyan más rendszerszolgáltatások, funkciók erőltetett letiltása, kikapcsolása is. Ha a teljesítmény fokozása, mert egyes régebbi leírásokban azt javasolták, akkor megint nem létszükséglet kikapcsolni. Meg ha kikapcsolod az indexelést, akkor jó eséllyel a helyi keresőszolgáltatás sem fog megfelelően működni, nem véletlenül van alapértelmezetten is bekapcsolva.
-
dugo_
veterán
válasz
tothjozsi96 #30060 üzenetére
Az nem tudom milyen matek.
167GB/6,71nap = 24,9GB/nap, tök átlagos.
A nap a működési idő, nem a vásárlástól számított naptára nap.
-
dugo_
veterán
válasz
tothjozsi96 #30053 üzenetére
Majd átlagold ki 1-2 hét használat után. A friss telepítés/klónozás miatt még nem lehet következtetni ebből semmire.
10-40GB/24 óra között normálisnak mondható. A legtöbbünknek 18-23 közé áll be. -
dugo_
veterán
válasz
tothjozsi96 #29639 üzenetére
Bírná.
-
Emperor_
addikt
válasz
tothjozsi96 #28516 üzenetére
feladat kezelő/erőforrás figyelő/disk fülön meg tudod nézni, hogy mi ír veszettül. Ott kell ülni előtte és látni fogod.
-
justaview
senior tag
válasz
tothjozsi96 #25080 üzenetére
Legközelebb úgy telepítsd fel a windowst, hogy csak az a meghajtó van bedugva, amire telepíted, semmi más!!!
Úgy elkerülheted a keveredést.Különben még az is előfordulhat, amit (#25079) glaci írt...
-
Doky586
félisten
válasz
tothjozsi96 #25080 üzenetére
Nem az a lényeg hogy összegörcsöld a sata kábeleket..
-
justaview
senior tag
válasz
tothjozsi96 #25077 üzenetére
és a windows telepítésnél is szórakoznom kellett.
Úgy telepítetted a windowst az SSD-re, hogy mellette a HDD is be volt dugva?
-
Anonymus23
veterán
válasz
tothjozsi96 #25021 üzenetére
Pillekönnyű, nincs benne mozgó alkatrész, simán elég ha csak az egyik oldalon csavarozod, ha másképp csak körülményesen oldható meg, úgysem szokott sűrűn az ember a gépben matatni, nem arra támaszkodik.
eBay/Aliról lehet ilyen 1 USD kategóriában műanyag beépítő keretet venni, nekem van is otthon valahol egy, megrendeltem, amikor is kiderült, hogy a házban direkt van 2 hely is SSD-nek.
Nem kell ezt túlmisztifikálni, 2 csavarral elvan simán, de még ha be sem csavarozod sem gáz a működés szempontjából, csak nem esztétikus, és esetleg a légáram útjában lenne. -
jeni
félisten
válasz
tothjozsi96 #25021 üzenetére
lehet kapni 2,5-3,5 átalakítót vagy ha egyik felét csavarozod be az is elegendő de az félmunka nálam!
-
Emperor_
addikt
válasz
tothjozsi96 #19268 üzenetére
840-es EVO
.
Firmware mizéria, teljesítmény csökkenés, stb. Guglizz rá!(#19270) viharhozo
Macrium Reflect Free. Itt.
Személyes kedvencem a drivesnapshot is jó lehet. -
Kernel
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #18227 üzenetére
Én is láttam itt a topikban, hogy másoknak sokkal több írásmennyisége van, mint nekem, magam részéről ennyi tanulságot tudtam levonni belőle: [link]
-
scope2007
addikt
válasz
tothjozsi96 #18229 üzenetére
ja, azt hittem zsír új meghajtó, és arra a telepítés után 60gb
-
scope2007
addikt
válasz
tothjozsi96 #18227 üzenetére
maga a windows telepítés volt ebből 20-30giga
ezt beleszamoltad?többi lehet youtube stb
-
Doky586
félisten
válasz
tothjozsi96 #17752 üzenetére
Pár napja, hete volt linkelve egy teszt. Ha jol emlekszem a 840evo 200TB után kezdte reallokálni a szektorokat, más tipusok tovább bírták..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tothjozsi96 #17752 üzenetére
600-800 TB.
De az is lehet 200 TB-nál megadja magát a vezérlője. Senki nem tudja előre.
Akár 1 PB-ig is élhet vígan. -
válasz
tothjozsi96 #13244 üzenetére
Soxor érdemes, de mivel a legújabb van rajta, ezért nincs mit frissíteni. EXT0BB6Q
-
válasz
tothjozsi96 #13242 üzenetére
Rá lett írva összesen 2,2 TiB, szóval 98/100-as érték teljesen rendben van.
(Az SSDOK-ban van screenshot opció, akkor nem kell külön körbevágni...) -
válasz
tothjozsi96 #13240 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Linux kezdőknek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mit válthat ki az alváshiány?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hardcore café
- További aktív témák...
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Szuper ár! 480GB Ipari Minőségű, Sata SSD-k, kevés írt adattal! PC-be és Laptopba is kiváló!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest