Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz enginev3.0 #33058 üzenetére

    Az újabb SSD-k tipikusan 3D TLC-k, és azok bírják ezt az ütemet. A régi planár TLC, planár MLC eléggé kikopóban van, még készleten maradt régi modellekkel megkapni, de már nem sokáig.

    Egy viszonylag olcsó 512 gigás Adata SU800-nak is pl. 400 TBW a limitje, ettől még plusz 9 évnyi távolságra vagy. Pedig ez is 3D TLC-s, nem MLC-s.

    MLC-s SSD olyanoknak való, mint a kolléga a másik SSD-s topikban, aki 3 napi átlagban torrentezik le 1 terát, na, ehhez már tényleg nem 3D TLC való. Bár a 400 TBW-s limit még őt is kiszolgálná kb. 3 év 4 hónapig, még tovább is valamivel. Így számolva ki is szolgálja az árát ennyi idő után, napi 28 Ft alá jön ki 3 év múltán az SU800, mostani áron számolva. Szerintem az komoly torrentezőt, aki egyébként is bírja háttértárral ennyi adat tárolását, nem vág a földhöz napi fél tekercs klotyópapír ára. Mire meg kifekszik az SSD, addigra ugyanannyi pénzért kap kétszer akkora tárterülettel, vagy ugyanakkora tárterületet napi negyed tekercs papír árán. Meg azzal is tisztában van mindenki, hogy mint minden, a torrent sincs ingyen, kell alá a net, áram, háttértár, felemészt időt, hozzá kell járulni seeddel. Vagy seed szervert bérelsz, vagy valami másik előfizetésés prémium opcióval váltod ki, akkor is kb. ugyanott van az ember költségben.

Új hozzászólás Aktív témák