Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    The Dig / Ásatás (2021)
    A Dig egy szerkezetét tekintve szögegyszerű, viszont kiemelkedő szépérzékkel "megrajzolt" és előadott karakterdrámának indul. A címben szereplő ásatás értelemszerűen ürügy arra, hogy a betegeskedő özvegy és a marcona "exkavátor" életébe és múltjába betekintést nyerjünk, és a film ezekben a jelenetekben remekel - akárcsak a főszerepeket játszó Carey Mulligan és Ralph Fiennes. 50 percig elsőrangú élményt nyújtott a film...
    ... azonban utána elkezdődött nagyobb keretek között az ásatás, és ahogy a British múzeum emberei rátelepedtek a fantasztikus leletre, úgy nyomták agyon az új karakterek az addig remekül kiegyensúlyozott drámát. Önmagukban egyáltalán nem rossz, de a teljes film kontextusában súlytalan jelenetek követték egymást, a hirtelen előtérbe kerülő románc a két féltávnál felbukkant karakter között teljesen érdektelen volt, a BM kapcsán minduntalan előkerülő kisstílű politizálás pedig korfestésnek elment, de nagyon vérszegény volt. A főszál lezárását is lehet vitatni, de az nekem speciel tetszett.
    Remek volt az elgondolás a Dig mögött, de szerintem az alkotók nem tudtak a két órányi filmhez megfelelő mennyiségű érdemi megmutatnivalót összeszedni, így a film második felében sok volt a töltelék. Kiátlagolva cca. 6.5/10.

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák