Hirdetés
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Az egyik haverom volt a várban borokat kóstolni. Elég jó a választék, de elég húzós árak vannak. 4-500 ft/dl-nél kezdődnek az igazán jó vörös borok, de nem ritka a 800 ft-os sem, szóval én 10000-nél kevesebbel nem indulnék neki... (Mivel a sztorit iszogatás közben mesélte, ezért már nem emlékszem, hogy volt-e beugró, de mintha rémlene valami 2000ft-ról, persze az még lehet, hogy a felvonulás téri borkóstolásról megmaradt emlék.)
-
F-ECT$
titán
Én melegben inkább sörözök, mint fehérborozok.
A syrah tényleg elég drága, mondjuk nem mindegy, hogy hol veszed. Ha meg még a gyártótól közvetlenül is sok, akkor tényleg vannak egyéb száraz vörösborok, második kedvenecem ''természetesen'' a cabernet sauvignon. Az elmúlt években sajnálatos módon nagyon elterjedt, hogy mindent barrique-olnak, pedig nekem az nagyon nem jön be... -
as_Rock
őstag
Francokat
, de azt is, ha már egyszer ott van előttem
Annak a feléért vannak korrekt ausztrál syrah-ok, meg hazai borok közt is lehet elég frankó tételeket 1,5-2k árban találni
És persze ebben a melegben inkább száraz fehérek meg rozék csúsznak, de olyan tempóban, hogy észre se veszem, hogy kiürült az üveg -
F-ECT$
titán
Fehérbor, jégbor, aszúk... Itt mindenki ilyeneket iszik?
Jó kis száraz vörösbor, úgyis jönnek a hideg téli esték
Tavaly téli kedvenc: Bock Syrah. (Bár egy csöppet drága...)
-
as_Rock
őstag
Nézz át sógorékhoz, ha igazán jó jégbort akarsz inni, nálunk sokszor nem is valódi az a jégbor amit annak adnak el...
Badacsonban pedig nincs aszú, mint ahogy elvileg Ménesen sincs Kadarka aszú, merthogy azt tokajon kívül csak a szlovákoknál lehet hivatalosan használni
Integra jól mondja, Szepsy aszúk minőségben ütnek, de nem kicsitigaz meg is kérik az árát még pincében véve is
-
Out
addikt
Ha borrol van szo en akkor csakis Medina-t iszok, az ize mar szinte olyan mint a mustnak, fincsi :o)
-
F-ECT$
titán
Volt valaki a Várban borokat kóstolni?
-
xcsab
aktív tag
Most voltam nemreg gorogben es kiprobaltam a helyi specialitast, a RECINAT .... ilyen szart meg nem ittatok garantalom, de a hatas miatt muszaly kiprobalni(meg masnap is erzed
)
-
sanyixXx
senior tag
az alábbi borok verhetetlenek!
Gondűző
Koccintós
Zöldszilváni
asszem az utolsó már rendes üvegben van, nem műanyagban -
NoLF
veterán
megint csapdába estem, a vendégségben nem volt sör...
pedig tudták, hogy megyek.
kénytelen voltam hát elfogyasztani egy üveg '96os Tokaji szamorodnit, meg kell mondjam elég fincsi volt -
nyávogi
tag
ha már félszáraz, akkor a tokaji ófurmintok között érdemes keresgélni. Elképesztően finomak, gyümölcsösek! Egyszerre érzi az ember a szőlőt, a napfényt, a pince, hordó ízét.
De vörösből, a száraz, a favorit. Thummereréknek vannak még nagyon jó, száraz vörösboraik, a 2000-2002 évjáratokból.. -
Integra
titán
szerintem nyugoadtan hívhatod finomabbnak
a tokajit nagyon lerontotta a sók kókler... ugyanaz történt itt is mint villányban
sokkal finomabb borok vannak mint a tokaji, ami nem azt jelenti, hogy ott nincsen büntető finom bor, de nem a nagy kereskedő házaknál kell keresni ezeket
[Szerkesztve] -
divot
veterán
válasz
parandroid #26 üzenetére
Jóvanna, kő egy kiss kúltura is ide, vagy nemm?
Egyébként meg szárazat bonts, mert félszárazból nagyon kevés borász készít jót. -
Integra
titán
válasz
parandroid #26 üzenetére
én is eltaláltam
-
ESP
őstag
Üdv a topiknak...
Amúgy itt nálunk a Balaton-felvidéken reneszánszár éli az ősi magyar fajták újraélesztése...
Elég megnéznetek a pincék palackos kínálatát és láthatjátok, hogy az ún. divatborokon (késői szüretelésű, jégbor, töppedt szőlőből készült borok, valamint a méltán híres s ugyanakkor alig emlegetett Badacsonyi Aszú) kívül teret nyernek a tradícionális fajták...
A [link]-en Badacsony -szerintem- legfinomabb borait találjátok...
Ha valaki a Balaton-felvidéken jár keressen meg nyugodtan és tudok pár jó helyet ajánlani...mert ugye tudjátok, hogy nem mindíg az a legjobb, ami a legtöbbet szerepel a médiákban és a köztudatban... -
Bibby
addikt
Van a monarchia boroknak reklámja a tv-ben. Egy srác mondja hogy megkapta élete első borát a papájától. Aztán a szöveg: ''Mindenkinek van egy palack bora, amit majd csak akkor nyit ki...'' Ezután újra a csávót mutatják, aki zavartan annyit mond: ''palack''. Valaki mesélje már el ez miről szól, mert agyhugykövet kapok annyira értelmetlen.
-
Steve-S
tag
Bort nem nagyon csípem, inkább sörös vagyok. Mondjuk részegen már bármit lenyelek.
Inkább csak kólával vegyítve szoktam inni. -
Drizzt
nagyúr
Töprengő, Lehoczky?
Két ''nagyszerű'' bor...
-
net84
őstag
Elég régóta borozgatok...eddig főleg csak vörösből, de egyre gyakoribb a fehér bor is a palettán
Amik nekem eddig bejöttek:
A már fent is említett Szekszárdi Bikavér 2003 (Liszt pincészet), erős, de kellemes, egyébként a Liszt pincészetnek érdemes a többi borát is megkostolni, nagyon jó borokat csinálnak.
A Hiltop borok is finomak, igaz ebből még a fehér ''típusokat'' nem próbáltam.
A minap pedig a Szent György hegyi borokat próbáltam ki. Az édes, félédes kedvelőinek a muskotályos (remélem így írják), szárazból pedig, ha jól emléxemkéknyelv volt, aminek kellemes volt az íze...
-
robekri
addikt
Ez nagyon LOL ez a bor!
Itt egy kis versike hátha valaki keresi!
Eljott a szep nap, midon a legjobb pi-
ros bor mellett koszontunk, es a boros kan-
nat ket kezre fogva, hangos rivalgassal
kivanunk Neked mindenfele jot, es, hogy
elvezd eleted boldog orait, mert a kis fa-
kado rozsa is egyszer virit, es a Te tava-
szod is elhervad egyszer, es a regi jo ba-
ratok szeretete ovez akkor is, midon az iva-
szasok boldog emleke mar a multe lesz.
.
Mindnyajan oszinten es orommel sza-
vatolunk azert, hogy meg sok even at aka-
runk a Te dicso napokat latott oreg fa-
ludban borozgatni, es emlekezni elmult tava-
szodra!
Ha van kedvetek olvassátok minden 2. sort!
Üdv.: Robe
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
Nem sok közöm van a borokhoz, de most (nemsokára) lesz a Budai várban a borfesztivál. (Szept. 6-10)
Gondoltam beírom.
u.i.: A topikcím politika mentes? -
NoLF
veterán
én mint sörbarát, félve írok ebbe a topicba, de meg kell tennem mert tegnap olyan történt ami szökőévente egyszer szokott kb...
bort ittam.
3 puttonyos tokaji aszút csorgattam a belembe oldalbordámmal együtt, és bizony nem volt rossz -
piqla
őstag
Gorog bort se ott, se itthon, senki
-
viharhozo
addikt
A kutyaPH!áját (kutyas topik) stipi-stopi!
-
divot
veterán
Akkor inkább ne igyál vöröset.
Egyébként ez általában egy hosszú érési folyamat, amit mindenki vörösboroskólával kezd, aztán szép lassan áttér a száraz borokra.
A desszerborok közül én is a szamorodnit kedvelem, bár egy jó asszú se rossz. De ha ebből a műfajból akarsz igazán finomat inni, akkor kóstold meg az Ács Cuveé-t, vagy a Szepssy Cuveé-t. Mindkettő felejthetetlenül finom. -
kraftxld
félisten
Nekem grillezéshez, a Nagyrédei Cabernet Franc jött be a legjobban
-
ngabor2
nagyúr
én az édes fehér borokat szeretem, pl. szamorodni édes, vagy késői szüretelésű hárslevelű.
a vöröst max kólával... de ez egyeseknek szentségtörés, úgyhogy csak halkan jegyzem meg.
a címet kicsit átírtam, remélem jó így is. -
divot
veterán
Szégyen, hogy a sörnek már van, a bornak meg nincs saját totyikja.
Mindez arról jutott eszembe, hogy épp most bontottam ki a Thummerer Egri Cabernet Sauvignon 2003-as évjáratból egy palackot, és az illata sajnos sokkal többet ígér, mint amit az íze ad.
2100 forintért inkább nem ajánlom.
Szóval kedves borbarátok, tippeket, ötleteket, élményeket és mindent a jó borokról.
Meg a rosszakról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest