Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    Knives Out / Tőrbe ejtve (2019)
    Nocsak, egy oldschool whodunit! Ráadásul egy egészen jó whodunit, egy olyan rendezőtől (Rian Johnson), akire legutóbbi "mesterműve" (SW8: The Last Jedi) után egy nagyobb ház kitakarításának megkoreografálását sem bízná az ember. Ebből is látszik, hogy a bűnbakosdival nem árt óvatosan bánni.
    A Knives Out olyan, mintha Hercule Poirot és Columbo szerelemgyerekét látnánk a vásznon, közepesen szatirikus öltözetben. Az eseményekből nem igazán csinál titkot, inkább a motivációk kibogozása a cél, a karakterek kivétel nélkül kiparodizált klisék, és úgy általában, a film nem veszi túl komolyan saját magát. Példának okáért, csóválom a fejem egy kissé idétlen autós üldözés után, erre az egyik rendőr megjegyzi, hogy That... was the dumbest car chase of all time :D . Viszont az egész "hülyéskedés" csak álca, igazából komoly, minőségi munka van a film mögött, remek a forgatókönyv, jók a szövegek, a színészek mind casting, mind alakítás terén kitűnőek, szépen van fényképezve, ésatöbbi.
    Intellektuális, utólagos gondolkodást igénylő tartalom persze nincs sok benne, egy kriminél ez nem is alapkövetelmény. Normál esetben 7 pont lenne a maximum, amit egy ilyen filmnek adnék, viszont ez a könnyedre vett, ironizálós stílus a jól összerakott krimivel kombinálva egy váratlanul fun filmet eredményezett, a szórakoztatás faktort gyakorlatilag kimaxolva. 8/10.

    #értékelés

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák