Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    The Power of the Dog / A kutya karmai között (2021)
    Nagyon lassú, nagyon atmoszférikus, és nem nagyon történik benne semmi - röviden és némileg unfair módon akár ennyivel el is lehet intézni a filmet. A hangulat tényleg remek, Jane Campion & Team korrektül lerakta a nézőt egy XX. század eleji ranchra, csakhát egy ilyen ranch azért nem a legizgalmasabb hely a világon...
    A karakterek építése jó, de túl lassú (pedig ha már nekem is lassú, az tényleg durva), és a történeten végigvonuló vezérprobléma (Phil, the toxic cowboy) is sokkal inkább a következményeiben látszik, mint a képernyőn, pedig lett volna játékidő egy kicsit jobban tudatosítani - a lore szerint Rose Phil b***tatása miatt lett alkoholista, a filmből meg inkább az jött le, hogy egyszerűen unatkozó feleség lett belőle.
    A végig jelen lévú baljóslattal ügyesen dolgozik a film (és a végén korrektül be is csomagolja), a zene nagyszerű, a fényképezés meg illeszkedik a tempóhoz - szép, bár nem extra vagy különleges. Az alakítások jók, a főbb szereplők nagyon jól beletaláltak a karakterekbe, ill. Kirsten Dunst alakítása a lassan lecsúszó Rose-zal külön remek.

    Az erősre sikerült befejezés ellenére a film nekem inkább maradt ígéret, mint óriási filmélmény. 7/10.

    #értékelés

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák