Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kergeboci

    tag

    West Side Story
    (1961)

    Mivel alapból jól elvagyok a musical-ekkel (bár elsősorban inkább az elvontabbakat szeretem (Sweeney Todd, Repo! - A genetikus opera, The Rocky Horror Picture Show), de azért a klasszikusabbakkal is egész jól elvoltam, mint a Singing in The Rain, vagy a nem tudom miért a szerelmem, La La Land. Szóval ha már Spielberg is méltónak találja a West Side Story-t újra feldolgozásra, akkor én is teszek egy próbát velük. Kezdve az eredetivel.

    Hááát, ezzel megszenvedtem. Most töröltem egy 5 oldalnyi rage-et, szóval megpróbálom rövidebben összefoglalni: az ének pocsék (pedig látható a fentiekből, nincsenek nagy elvárásaim :D) . A két híres számon kívül minden más feledhető, ötlettelen és unalmas. A színészi játék taszító, bár ehhez hozzá jár az a két vakolatnyi fekete smink is amit a "bevándorló" főszereplők magukra kaptak. A történet végtelenül egyszerű, egy rövidített Rómeó és Júlia, 3 felvonásban. Csak ez a 3 felvonás ez 2 és fél óra.

    Cserébe a zene (nem az ének) az jó, a táncok izgalmasak, látványosak, a kamera kezelés, a vágás, az áttűnések pedig bár kicsit színpadiasak, jól állnak ennek a félig valódi félig színpadi képnek. De ennyitől, nem jött meg a kedvem Spielberg verziójához.

    [ Szerkesztve ]

    Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

Új hozzászólás Aktív témák