- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ghostbusters - Afterlife
Nyilván a régiekhez nem hasonlítom, de az előző filmhez képest kvázi mestermű. Na de most komolyan én simán elszórakoztam rajta a butaságai ellenére is. Kicsit talán hirtelen lett vége (csapdák csak úgy ott maradnak vagy mi? ), de ez legyen a legkisebb gondja, kis délutáni/esti szórakozásnak bőven jó volt. 1. Stáblistás jelenetért jár a plusz pont, ott vigyorogtam egy sort.
Live-Die-Respawn
-
nagyúr
válasz oriic #148802 üzenetére
Nekem annyira nem jött be, ennél még a csajos is jobban szórakoztatott.
A nosztalgia meg nyomokban itt-ott nem volt rossz, de ennyi logikátlanságot a történet alárendelni rég láttam. Nem vette be az agyam.
Még ha nyilván az egész baromság is eleve...
No de majd lehet pár év múlva újranézem és máshogy látom talán.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Methox91
junior tag
válasz Peterhappy #148801 üzenetére
pedig meg anyagilag se érte meg annyira a pg 13as vérontó mert a pg 16os véresebb deadpoolok hoztak 800-800 millio dollart a vérontó meg talán valami 500 misinél jár.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
válasz Methox91 #148807 üzenetére
Nem az a baj ezzel a filmmel, hogy nem fröcsög a vér, attól még lehetne jó. Hanem, hogy valami elbaszott idegesítő és unalmas
valamivel.picsogás megy végig, ezzel az utállak-szeretlek-utállak [ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
mephi666
nagyúr
ez engem is irritált, lehetett volna a címe "szimbióták közt", mert egy szappanopera volt az egész... ja és tele volt tolva sony reklámmal:
-csak (sony) a tv-t ne bántsd
/kibssza az ablakon/
később ott az új tv "szakítás után", jól látható helyre rakva a sony bravia doboz, jön a rendőr, első kérdés:
-új a tv?...az amúgy is rövid játékidőből elment vagy 1 perc, amit a bzi tv-re szántak... nálam simán az elmúlt évek egyik legrosszabb filmje (az is sokat elárul, hogy a cselekményből kb semmi nem maradt meg, ez a tv-s dolog meg csak azért, mert ennyire idegesítően nem raktak még sehol reklámot egy filmbe) "Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
Ha jobb és több lenne az akció, és még fröcsögne is a vér, akkor lehetne jó kis bűnös élvezet.
Tegnap Transformers 3-at néztem, hát amit leműveltek az utolsó órában az zseniális volt! Meg mikor lassítva letépik a robotok egymás fejét! De ha megnézed az elejét, az megint szerencsétlen gyerekkel indul.
-
Peterhappy
őstag
válasz Methox91 #148807 üzenetére
És még csak nem is tudom sajnálni.
Mondjuk nekem a Venom 1 sem adta annyira, de azon még elszórakoztam. De a 2. rész katasztrofális volt - tankönyvi példája annak, hogy lehet elpazarolni egy pazar karaktert. Pedig a casting még jó is lett volna, Woody Harrelson szerintemt telitalálat volt (a film minden értékelhető másodperce hozzá köthető). -
kukulec
őstag
még csak most láttam az Árok című filmet.
Kristen jó benne, a sztori faék egyszerűségű, de jól van megírva és tálalva, jó a szövegkönyv, szerethetőek a karakterek, az operatőri munka kiváló, a szörnyek kellően ocsmányak és időben sincs túlnyújtva, peregnek az események. a sci-fi/horror műfajában nekem 8/10. a portos és IMDB-s értékelések szerintem inkább Kristen felé irányuló utálatról mint a film tényleges minőségéről szólnak. Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Ispy
veterán
válasz Peterhappy #148814 üzenetére
Hardynak meg rohadtul nem állt jól ez a picsogós-kislány karakter, istenem, büntetni lehetne ezzel a filmmel, pedig aztán nálam olyan alacsonyan van a léc, hogy már a földet súrolja.
Most nézem egy csaj volt az egyik forgatókönyv írója, mindent értek...
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz FollowTheORI #148817 üzenetére
A csaj említésével esett le nekem is
The King's Man
Jó volt ez kéremszépen, csak nem Kingsman filmként kell rá gondolni, mert azok stílusából nem hozott át semmit, a beleerőltett számos utalás ellenére sem. Ettől függetlenül nem bántam meg, hogy megnéztem, de várom inkább a trilógia lezáró akkordját. (a végén a nagy reveal nem lepett meg, a lövészárokban történt jelenet viszont váraltan volt. Pacsi érte.)
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
kukulec
őstag
válasz FollowTheORI #148817 üzenetére
igen, nekem is furcsa volt, mert előtte külföldi fórumokról tájékozódtam, aztán hbo-n árokká avanzsált. de még mindig jobb mint a "víz alatt" .
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
k-adi
nagyúr
aki lemaradt moziban az elkx.. filmről, az ne sírjon, jön TV2-re nemsokára
amúgy, viccet félretéve, tavaly jött egyáltalán valami jó magyar film?
-
Bad Pritt
félisten
válasz w.miki #148825 üzenetére
The Dig, Dune, French Dispatch, Pig, The Power of the Dog, Judas and the Black Messiah, illetve Sorrentinónak volt tavaly új filmje Isten Keze magyar címmel.
Emberfüggő, de sokaknak tetszett a Nobody, Free Guy, Suicide Squad, Luca meg a Raya is pl.
Aztán voltak a megosztóbb darabok, mint a Spencer, Titane, Being the Ricardos, The Lost Daughter vagy a Card Counter, ami hozzánk el sem jutott asszem.[ Szerkesztve ]
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
törölt tag
Tök jó volt az új Ghostbusters, nem értem miért szidják sokan. Egy kellemes Stranger Things pótlék az új évadig. A trailerek alapján sokkal rosszabbat vártam.
-
Yodamest
veterán
válasz kukulec #148815 üzenetére
Igen egyetértek, remek film lett az Árok és méltánytalanul alulértékelt! Alig ismeri valaki, semmi hypet nem kapott, közepesek az értékelések, miközben így what? Baromi jó, izgalmas film, úristen mennyi mennyi szutyok van amit megnéznek az emberek és ami színvonalban a közelében sincs ennek a filmnek. Ilyen FF9, Mátrix4 stb stb sorolhatnám napestig, egy Árok ezekhez képest egészen más nívó, még ha az értékelésekben ez nem is látszik meg. (mert sokan nem tudnak relative értékelni, összecsúsznak a számok, sokszor összelopkodott ötletes, nem annyira egyedi, de egyébként nagyon jó filmek vannak 5-6 pontokon, miközben kimondottan rossznak mondható filmek is 5-6 pontokkal szerepelnek) Totálisan rossz ez a 10-es skála, ennek 5-ösnek kellene lennie, akkor látható lenne, hogy egy Árok mondjuk 4/5 és mellette egy FF9 vagy Mátrix4 meg 2/5 kb ez a valós különbség.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
válasz aujjobba #148831 üzenetére
tegnap néztem meg, egynek jó volt, de nem marad emlékezetes... olyan tömegtermékek ezek a marvel filmek, mint a mcdonalds-os hamburgerek: fix recept alapján rakják össze és stabilan ugyanazt a szintet hozzák... nem kell egy gourmet-élményre számítanod, de a szint megvan... megeszed, csillapítja az éhséget, majd elfelejted... meg nem mondanád, hogy 1 hete/hónapja/éve finomabb volt-e, mert stabil a szint...
...a dc viszont más tészta: ők a "lakótelepi, garázsburgeresek" ...meglátod a 1.5méteres hirdetőtáblájukon a gyönyörű burgert, amitől megindul azonnal a nyáltermelés: tudod hogy csalódtál már az ilyen burgeresek 90%-ában, de azért megpróbálod "hátha ez most jó lesz" ...aztán nem is teljesen úgy néz ki a valóságban, mint a képen és 2 falat után ezt a helyet is kihúzod a listáról, mert egy sz*r
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
kukulec
őstag
válasz KISDUCK #148832 üzenetére
miben nem volt logika? idejét nem tudom, hogy a fizika mikor volt ennyire valóságos egy ilyen jellegű filmben.
de mondhatnám az emberi reakicókat is. hogy mindenki őszintén be van szarva, mégis ezek a nagy pátoszos szólamok elmaradnak. végre egy film, ahol nem lehet mindent túlélni. nincs plot armor. problém van a nyomással? meghalsz. nincs mentőkabin? meghalsz. nem tökéletes a védőöltözeted? meghalsz. a vég gyorsan és kíméletlenül jelenik meg ebben a baromi zord közegben, nem pedig percekig nézzük lassított felvételen. a maga műfajában ebből a sztoriból nem lehet sokkal többet kihozni. Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
KISDUCK
addikt
válasz kukulec #148835 üzenetére
Hát az első pont ami kiakasztott a filmben: az a Kristen Stewart kapu hekkelése, az úgy volt hülyeség ahogy volt. Én ezt moziban néztem és azóta nem tekintettem meg újra, szóval nem emlékszem hogy milyen mélységben játszódott a film, de arra emlékszek hogy nagyon mélyen. Nem vagyok sem építész, fizikus sem mélytengeri búvár, de nekem valahogy furcsának tűnik hogy olyan körülmények között betont használtak minden állomáshoz, nekem valahogy a fémszerkezetek lennének logikusak ott. Hatalmas belő terek mindenhol ami azért kicsit mehh a mélytengerben. A búvár ruha bevallom tetszett, nagyon jól nézett ki, de valószerűtlen. Meg van egy olyan érzésem, hogy a karakterek nem egyszer estek át elég drasztikus nyomás változásokon a filmben, ami nem hiszem hogy egészséges, sőt túlélhető.
Szóval ennyit a valóságos fizikáról.[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz oriic #148840 üzenetére
Hát arányokban más kicsit, de van az a szög. Minden megoldható csak képzelőerő kell hozzá.
-
k-adi
nagyúr
Mátrix: Feltámadások
The Matrix Resurrections (2021)
Na bepótoltam én is a "kötelezőt".Hát.. basszus, csak sikerült elb@szni ezt (is).
Tipikus esete annak, amikor valami régen működött, de azóta eltelt idő általi új modern világban már csak szar lesz, ha újra előhozzák. Na ez történt itt is. Régen cool volt, most röhejes lett. Sajnálatos, pedig nagy reményeim voltak... bár azért szerintem mindenki sejtette, hogy szar lesz ez... de ennyire? Minden rossz volt benne, egyszerűen 1 dolgot nem tudok felhozni ami jó volt.. najó talán a flashback-ek, meg a Catnix poén a végén... -
janos666
nagyúr
Ghostbusters: Afterlife (2021)
Hogy a francba kapott ez a film 7.5-ös értékelést? Alig bírtam végignézni. Hulladék az egész.#148843k-adi - Az első 20 perc még egész egész jó. Szerintem nem az baj, hogy ma már nem működne az, ami az első rész idején még jó volt. Az a film szerintem még ma is ugyan úgy megállja a helyét, mint amikor kijött. Csak maga a 4. rész lett gyenge (bár szerintem a 2. és 3. is az volt az 1.-höz képest, csak azóta mind felesleges folytatások, egyre kevesebb erővel).
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
nagyúr
RIP - Peter Bogdanovich
Nem semmit rakott le az asztalra, ami a mozitörténelmet illeti.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Yodamest
veterán
válasz Bad Pritt #148834 üzenetére
"Jaja, az a 6 pont körüli érték, amire beállt IMDb-n több, mint korrekt."
Ezzel egyet is értenék, ha normálisan lenne használva a 10-es skála és valóban 1-10-ig lennének értékelve a filmek. Viszont amikor az ilyen sokadik rókabőr filmek, amikben semmilyen érték nincsen az agyatlan puffogtatáson kívül, lásd John Wick 3, FF9, Matrix4 is hasonlóra vanak értékelve, hát akkor azért megszólal bennem egy belső igazságérzet.
Szóval vagy akkor az Ároknak kellene 8 pont környékén állnia, vagy oké legyen 6 pontos, de akkor a nála rosszabb (és igen minden filmes szempontból rosszabb, nem szubjektíven) filmek pedig kerüljenek lejjebb a listán. Komolyan még ez a másik Dieseles borzadály a Bloodshot is majdnem 6 ponton van jelenleg.... miközben kb 1-2 lenne neki a reális.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Yodamest #148846 üzenetére
Az értékelések igencsak érzelmi alapúak, illetve nagyrészük mozi élmény alapján megy. Moziba látványos film jön át igazán. Sokaknak pedig egy rétegfilm igencsak elrontja az élményt és lehúzzák, pl Árok. De az is ott van, hogy azért mert te másként értékeled a filmeket, még nem a többi ember a hibás.
-
Bad Pritt
félisten
Az Underwater is egy sokadik rókabőr, nem volt benne semmi újdonság, csak a setupot cserélgetik ezek a filmek az Alien óta.
Az Arcane esetében asszem pont Te védted a sorit azzal, hogy az IMDb-n jó magasra van értékelve és ez már nem lehet hiba, hát akkor az Underwater esetében is el kell fogadni, hogy a tömeg beárazta, ami amúgy reális is a végeredményt nézve. A 6 pont egyáltalán nem egy rossz film amúgy.Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
belinho
senior tag
Én az egész pontozásnak nem látom értelmét, nem vagyunk egyformák, kinek mi tetszik.
Volt már egekig magasztalt film, amin halálra untam magam, meg sokak által lehúzott, ami nekem tetszett. Én sose a pontok, hanem az előzetes alapján döntök. Ha pl előzetes alapján nem jön be,akkor meg se nézem, lehet akár később 10 pontos is. Ott van az Életrevalók és a Remény rabjai, amiket az egekig magasztalnak, nekem meg egyik sem jött be.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest