Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Bad Pritt #140923 üzenetére

    Az algoritmus-alapú ajánlásokkal az a baj, hogy dobozba zár. Lásd facebook üzenőfal. Nincs meg a rendes böngészés lehetősége, az hogy ÉN nézzek át mindent és DÖNTSEK. Persze rögtön felülbírálható azzal, hogy benézek a filmtopikban, s rögtön kikerülök a filmes safe space-emből. :D

    Scorsese problémája pont ugyanaz, mint nekem és sokunknak. A hollywoodi filmipar mára nem művészet, hanem üzlet. Emiatt nincs, vagy legalábbis nagyon ritka kockázatvállalás, hogy feltaláljanak valami újat.

    Inkább a bevált recepteket, sablonokat használják. Lásd Marvel-recept, ami végtelenül egyszerű: vannak a jók és vannak a gonoszok, aztán ezek összecsapnak, majd a jó győz, vége. Vagy az átlag romkom receptje, ahol összejönnek, happység van, aztán összeveszés, de a végére pont kibékülnek, esküvő és belelovagolnak a napba. S ezekben a filmekben nem szokott lenni semmi tartalom, baromi unalmas.

    Egyedül a woke filmek lógnak ki a sorból, ott van kockázatvállalás, jó nagyot lehet ám vele bukni. De ott ténylegesen szokott lenni mögötte ideológia, tartalom. Az persze már részletkérdés, hogy jó vagy rossz-e.

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák