- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
Reag3nS
senior tag
ez ilyen egyedi eset, hogy félreszámláznak. én 4 éve vagyok invitelnél és egyszer sem számláztak félre rubicom is kábelnet szolgáltató, nem annyira stabil mint egy adsl.
nekem gamer ismeroseim voltak rubicomnal, menekultek onnan. adslrol 11 ping nekik 30 ping. (magyar szerverre)
CyberGames >>> http://cybergames.hu/
-
egle
tag
válasz Reag3nS #5051 üzenetére
fibernél átlag 20-30-as pingjeim vannak ha kevesen használják, WoW-al játszom és itt még a 70-80 -as pingek is jók. 150-200 az a ping, ami felett már érezhetően laggol.
Én úgy hallottam hogy Rubicomnál átlag 5-10-es pingek vannak, ezt Shabbarulez mondta kb. 2 hete. Ő is fórumtag itt, és Rubicomos évek óta. Akkor most kinek higyjek?[ Szerkesztve ]
-
viccezanet
csendes tag
http://www.speedtest.net/result/257206836.png
ezmiaz isten fa**a ??? Hihetetlen eddig jo volt a net ugy ahogy multhééten alig volt problámám most 2 napja ilyen és ez6 sem értem hálozat túlterhelés?? 4:35 KOR 17 PINGEM VAN 2 MP ALATT 500 ? KÉTLEM , HOGY EZ HÁLOZAT TÚLTERHELÉS :d
[ Szerkesztve ]
-
lero
csendes tag
Ne higyj senkinek. Hogy milyen a ping-ed még azonos szolgáltatónál is sok dolgon múlik.
Pl. neked 200-as pinged van bix-hu-ra, nekem csúcsidőben:
Minimum = 12ms, Maximum = 22ms, Average = 15ms
2 utcával feljebb megy a 8Mb ADSL-el, nekem meg 1 is alig jött, mert más nyomvonalon vagyunk.
Elég egy rosszul beállított, vagy túlterhelt hálózati eszköz, és a szomszéd utcában már egész más értékek fognak kijönni, mint nálad. -
egle
tag
Ez meg akkor nem más, mint az átgondolatlan tervezés eredménye. Én pl. úgy csinálnám hogy egy körzethez (ami mondjuk hasraütés-szerűen 25 utca) azonos nyomvonalon lévő hálózatot raknék. Nem összevissza hogy kiskovácsnak innen jön a net, nagykovácsnak onnan, de a szomszéd utcában lakó közepeskovácsnak már egy harmadik helyről. Tanultam gázhálózat-tervezést, és tudom hogy az összevissza kötögetés sosem vezet jóra.
-
Chili7
őstag
Hello!
Akinek a Fibernettől jön a tv-je, annak van viasat6-ja?
-
Csabee.
nagyúr
jóhogy szóbahoztátok a TV6ot , beis álítottam, nekem szemcsés a kép! de csak ez az egy adó! nálatok?
(Budafokon van ez a jelenség)Üdv: Csabee.
-
TheReMiXeR
senior tag
Gödöllő - 2percre szakad... 2percig nincs net... Cool
-
Csabee.
nagyúr
az MTV2 és a VIASAT6 nálam szemcsés, nemtudom miért lehet....a többi csatorna teljesen jóó! de a viasat6on vibrál ez a szemcse, egyszer tiszta egyszer szemcsés, nemtudom milehet az oka! Telefon rendesen működik. Internet is
speedtesten nemjelöli sárga piramissal budapestet, ezt sem tudom mért lehet...
az internetem az olyan amilyen szokott lenniInternetről: 7hónap alatt stabilan hozza a 9,5Mbit/s-ot
volt talán 1hét amikor a speedtest szerint 2mbites a kapcsolat, de hozzáteszem a letöltés akkor is 1000k-fölött volt.. szóval nempanaszkodom az internetre!
TV-ről : 3éve van fibernél tv-előfizetésünk, azóta tökéletesen megy, most két csatorna szemcsés (az én szobámban) lehet másik szobában jó, még nemnéztem)
Telefon: Szintén 7hónapja van telefon előfizetésünk, keveset használjuk, karácsonykor volt 2hét kiesés a telefonszolgáltatásban, de azóta teljesen jó!
22.kerületben történnek a dolgok..[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
egle
tag
2 nappal ezelőtt egész nap szinte állt a netem, ezért a tegnapi nap folyamán kihívtam a szerelőket, hogy ugyan nézzék már meg azt amiről beszélek hetek óta. Háromnegyed 4 körül jöttek ki, kb. 10 percet voltak itt, és azt ugye mondanom sem kell hogy egészen délután fél 6-ig tökéletesen ment a net. (Múltkor ugyanez volt, heteken keresztül egy használhatatlan fos, és hogy hogynem, amikor kijöttek megnézni akkor tökéletes ment. Összeesküvés /ON, szerintem direkt csinálják, hogy utána engem nézhessenek hülyének, holott nem szokásom viccből kihívni szerelőt.)
Én felvetettem nekik hogy arra tippelek, hogy esetleg telített a hálózat és azért lassul be. Erre az volt a válasz hogy ilyen esetben maximum 10%-ot eshet lejjebb a sávszél!! Azt kell mondjam, hogy ez elég merész kijelentés ilyen súlyos érvek mellett!!!
Kérdezték próbáltam-e router nélkül, mondtam hogy igen de semmmi változás. Arra is gyanakodtak hogy esetleg egy szomszédban lévő tévétuner zavarja a modemet. (ilyen lehet? Kérdezem a hozzáértőket.)
Szóval tegnap annyiban maradtunk hogy adtak egy számot, egy helyi Gödöllői számot, hogy azon telefonáljak ha megint szarakodik a net, és akkor kijönnek megnézni.
A mai nap folyamán már két alkalommal hívtam őket, hogy megkérdezzem mi a teendő akkor ha ők csak délután 4-ig dolgoznak, eddig az időpontig elérhetőek ezen a számon, de a lassulás pl. tegnap délután fél 6-kor kezdődött.
A telefont, 10-12 csörgés után, egyik alkalommal sem vették fel....[ Szerkesztve ]
-
-
Spirit
őstag
Napról napra lassabb vagyok, ma már csak 217kbit az upload-om...
-
Ashi
csendes tag
imádom ezt a szolgáltatót...
10mbites...
-
TheReMiXeR
senior tag
most bezzeg megy...
[ Szerkesztve ]
-
h.istvan
csendes tag
nem tapasztalta valaki errefelé, hogy a fibernet blokkolná-e esetlegesen a torrentezést?
azaz kb egy hete úgy belassultak a torrent letöltések, hogy az már dúrva. ráadásul ha torrentezek, akkor minden totál belassul ekkor még netezni se tudok! kb 8-10 kb/seces letöltésnél a 10megás vonal behal. a hely délbuda, bp, 22ker.
hasonló tapasztalatok másnak? -
GrandeP
addikt
válasz h.istvan #5081 üzenetére
Üdv!
Nálam szokta... Kecskeméten ...
Ilyenkor lemegy a letöltés 20 kb/s alá, a feltöltési sebesség marad..
Annyit szoktam csinálni, h én utorrentet használok, változtatom a portot és már jó is...
illetve ipfiltert használok....
Belassulás a feltöltés miatt van....
[ Szerkesztve ]
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
h.istvan
csendes tag
válasz GrandeP #5082 üzenetére
úgyértem 3 éve vagyok előfizetőjük, és nagyjából tudom, hogy mennyire kellesz beállítani az uploadot
én már mindent próbáltam, de szopás folyton.
hogy lehet ezt a mikrotorrentet használni, hogy jó legyen? mert azt is próbáltam, és azzal is lassú volt az egész! mert az baromira nem jó, hogy esetleg percenként kellene változtatni a portot. én ott szeretném hagyni a gépet és várni míg lejön a film... -
GrandeP
addikt
-
h.istvan
csendes tag
no, kihívtam a szerelőket, kijöttek, szétnéztek a lépcsőházban és rájöttek, hogy a kb 5 hónappal ezelőtti bővítés/átépítés során az alvállalkozó olyan istenverte trehány munkát végzett, hogy inkább nem is minősítették tovább
most megcsinálták, szóval most már működik minden. eszement nagy csomagvesztések voltak pingnél meg ilyenek, most tökéletes.
szóval ha valaki ilyen hibába ütközik és nemrég volt átépítés náluk is, akkor valszeg a szerelők baszhattak el valamit -
bsh
addikt
válasz h.istvan #5081 üzenetére
nem blokkolja, nekem amióta megvan a net (szeptember eleje), azóta le sem állt a szerverem igaz én csak feltöltök.
a belassulás lehet attól, hogy a feltöltésed maxon van, de inkább attól, hogy túl sok aktív kapcsolatot engedélyeztél (mindenki ebbe a hibába esik)[ Szerkesztve ]
-
Zsoo21
aktív tag
8 megás net ma köttettem be.Helyileg Martfű
[ Szerkesztve ]
Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,
-
egle
tag
Most ez a torrentezés dolog kicsit olyan, mintha azt mondanád hogy:
"Bazze, próbáltam lenyúlni 3 tábla csokit a szokásos boltból, de ezek a szemetek nem felszereltek egy kamerát? Most így sokkal lassabban megy, pedig én csokit akarok."Szóval LoL.
Másik dolog: Múlt évben mért adatok szerint, a világháló adatforgalmának 75-80%-át a torrentezés teszi ki. Úgyhogy senki ne csodálkozzon azon, hogy az egész világon belassulhat az internet.
[ Szerkesztve ]
-
bsh
addikt
csak az a baj ezzel, hogy mindenki tévhitben él: torrentezés nem egyenlő illegális tevékenység! az igaz, hogy szinte mindenki illegáélis dolgokra használja, filmeket meg játékokat tölt le meg hasonlók, de én például nem. lehet a p2p-t legális dolgokra is használni, én is azt teszem. ennél fogva nem szeretném, ha korlátoznák. az ember azért fizet elő internetre, hogy használhassa, a szolgáltatónak meg az a dolga, hogy ehhez biztosítsa a megfelelő technikai hátteret. az a baj, hogy a szolgáltatók túlértékesítik magukat, és közben nem fejlesztik a hálózatot. ha most mindenki istenigazából elkezdene teljes erővel (sávszéllel) internetezni, már régen összeomlott volna a rendszer - már most is túl sokan használják a rendszereket. szóval inkább a hálózatot fejlesszék és ne a usert korlátozzák. persze ez utóbbi ingyen van, az előbbi meg jó sokba kerül...
ja és azért azon is gondolkozhatnának, hogy ha torrentezik valaki akkor ejnyebejnye és lekorlátozzuk a default torrent portokat meg a protokollt megszűrjük... és mi van, ha én ugyanekkora forgalmat produkálok sima web/http alapon? akkor az teljesen rendben van, nincs ejnyebejnye... -
GrandeP
addikt
Ez azért így ebben a formában nem teljesen igaz, bár van benne igazság...
Mindenki másra használja a netet, de ha vmiért fizetek akkor azt ne korlátozzák már!
Most beszólok... LOL ez egy baromi idegesítő szó... nem vad tője cuki, muci!
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
ropi21
tag
más kap rendesen számlát (tv + net)? esetleg volt tvnetworkos.
tv-ről hébe hóba jön, netről január óta semmi.mit csináljak? nekik kell az én pénzem, azért erős lenne ha elvárnák, hogy én rohangászak a balf.szoskodásaik miatt.. nyilván a végén úgyis én szívom meg, azthiszem kezdem is szervezni a tüntetést az ügyfélszolgálatuk elött :-/
érdekes módon van cég, aki korrektül be tudja tartani a szerződést (szolgáltat, számláz és supportot működtet tisztességesen) -
egle
tag
De most azt hogy szűröd ki hogy X legálisan használja, Y meg illegálisan? Sehogy, mert nem lehet. Úgyhogy ha korlátozzák az azért van, mert az emberek 95%-a illegális dolgokra használja. Ezért is akarnak már az internetre is adót kivetni, pont az ilyenek miatt, és a legcsúnyább hogy valahol igazuk van.
[ Szerkesztve ]
-
Disque
aktív tag
Tv számlát én is kapok néha, ha eszükbe jut de a netért még egy fiilért sem fizettem.
Ahogy ismerem őket a balf@szságuk miatt utólag majd kiküldenek fél éves számlát meg egy kis kamatot is felszámolnak a késedelem miatt.
Én már azon is gondolkodok ha kiküldik sem fizetem be, amilyen gyorsak vagy fél év nekik mire kikötik addig meg használtam ingyen
Ja, szintén volt tvnetwork -
ropi21
tag
nekem volt már egy ilyesmi köröm. ott költözés - nem fizettem - kikötötték - továbbra is számláztak. a probléma, hogy nem az én nevemen volt így nem virgonckodok. viszont jelenleg az én nevemen fut, így töllem be se hajthatják (se kocsi se lakás..)
nemtudom mi a háttere de van egy olyan érzésem nem csak "nem etikus" nem küldeni számlát majd fél év mulva behajtani.. ideje lenne utánnanézni törvényi háttérnek (no nem mintha annyira szeretnék fizetni csak már unom ezt a 'profizmust')
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- 3D nyomtatás
- Milyen széket vegyek?
- Automata kávégépek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sweet.tv - internetes TV
- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Posta, csomagküldés
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest