- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
Aktív témák
-
Ashi
csendes tag
Nyugi nálam is ilyen itt Nagytarcsán de már 2 hete és most is rossz....
Csbe 350es pingem van... -
egle
tag
Na akkor. Csak hogy ne mondják hogy mindig ugyanazt írom, szóval.
Én szintén Gödöllőn lakom és hát csak gratulálni tudok neked kedves sorstársam a 150 körüli pingjeidhez, nálam ugyanis ez az érték 300 de inkább 400 felett van, hétköznap kora délutántól estig, de van hogy hajnalig is néha, hétvégén meg 0-24 -ig.
Namost, ma felhívtam őket hogy akkor most hogy is van ez, nálam 1 rakás szar a net, fizetek érte 15.000-t havonta és megy 30-40 kbyte/s -al, miért is?
Mondom a csókának, figyeljetek már arany drága gyermekeim, az Invitelnél 9000 akárhányszáz forintért lehet előfizetni 1 megás ADSL -re, akkor miért is kell nekem kb. 15.000-t fizetnem a ti 40 kbyte/s -os vonalatokért?
Annyi volt a válasz hogy hát továbbítja a hívásomat, és majd a műszakiak megnézik és... mondom figyelj már öreg, ne akarjál már lerázni, múlt héten 3 alkalommal lett továbbítva a hívásom, előtte lévő héten szintén 3-4 alkalommal lett továbbítva a hívásom. December közepe óta ez van. Miért van az hogy egyszer bejelentem a problémámat, és nincs kijavítva a bejelentésemtől számított 3 napon belül? Miért kell nekem még hetek múlva is telefonálgatnom hogy a "tisztelt" urak végre megmozdítsák a valagukat és végre történjen már valami? Egyáltalán, miért van az hogy egy hibajelenség 1 hónap eltelte után is fennáll, létezik, és semmi előrelépés nincs az ügyben?
Na erre nem tudott mit mondani, csak a szokásos sablon szöveget, ezen a ponton elköszöntem és leraktam a telefont.Tehát mindenki, aki esetleg azon gondolkozik hogy a fiberrel akar szerződést kötni, vagy hosszabbítani, annak csak annyit mondhatok hogy ha lehet, akkor ne tegye. 4 év fiberes tapasztalata beszél belőlem. Inkább ne legyen netje, de a fibert nagyon hamar el kell felejteni, teljesen mindegy hogy mibe kerül. Hidjétek el, a velük való szerződés CSAK és kizárólag nekik lesz nyereséges, TE csak és kizárólag veszíthetsz egy ilyen szerződéssel. Nemcsak pénzügyileg, hanem idegileg is egy nagyon-nagyon megterhelő dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Jégkokó
veterán
Én is hasonlóan voltam a fiberrel, 4 év után szépen váltottam.Mert elegem volt abból, hogy a net csak ideig óráig hajlandó rendesen menni, ez alatt azt értem, hogy tavaly az emelés után pár hónapig annyival ment a net amennyivel kell, majd utánna többet nem volt hajlanód annyival menni, össze vissza ugrált.Sőt még a feltöltésem is a bányász béka tompora alatt volt.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Borisz76
veterán
Eszembe jutott valami
A többség - érthető okokból ! - fikázza , szidja, átkozza a Fibernetet.
Valószinüleg sokan váltani is fognak az állandó technikai problémák miatt.
Az a pár Fiber-User meg majd élvezi a már kijavított hálózaton a maximális sávszélt....mert ugye addigra mindenki elpártol és nem sokan maradunk !
Na gyerünk MINDENKI.....váltsatok szolgáltatót
Komolyra fordítva :
Hajdúszoboszlón is voltak gondok amikor meghírdették a sávszélemelést. Akkor trágya volt a szinvonal. Azóta javult a helyzet DE tényleg észrevehető a sebességcsökkenés amikor sok user van fent egyszerre.
Összességében : 7/10 Nállam !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
egle
tag
Nem az zavar a leginkább a fiberrel hogy rossz, meg hogy 5 forintot nem ér. (Mert ha probléma van azt ki lehet javítani, persze az már más kérdés hogy nem értenek hozzá.) Hanem az hogy hónapokon keresztül léteznek a problémák, nincsenek kijavítva, ők meg vagy nem is tudnak róla vagy nem is érdekli őket (szerintem inkább az utóbbi). Mert akkor lehet hogy pénzt kellene rá költeni és akkor lehet hogy rájönnének arra amit mindenki tud, hogy az egész hálózatuk egy nagy rakás trágya. Mondjuk az hogy egy fikarcnyi halvány fogalmuk sincs (vagy nem akarnak tudni arról) hogy mi zajlik a saját házuk táján, az már eleve kizárja az összes jövőbeni együttműködés lehetséges meghosszabbításának a legcsekélyebb esélyét is.
A saját ügyfeleikkel (akiktől a fizetésüket kapják) való 100%-osan csapnivaló kommunikáció teljes hiánya, a saját ügyfeleik (akiktől a fizetésüket kapják) nem emberszámba vétele, a saját ügyfeleik (akiktől a fizetésüket kapják) maximális pénzeszsáknak nézése (és nem több), ha esetleg mégis sikerül felhívni őket és beszélni velük, akkor 1000+1 alkalommal is mindig ugyanaz a duma, ugyanaz a sablonszöveg, ugyanaz a szokásos "csak egy ügyfél, hülyének lehet nézni" című eposz. De én persze legyek kedves, fizessek mint a katonatiszt, tűrjek és mosolyogjak azon ami van. Nem is értem hogy merek lázadni azért, amiért nem azt kapom a pénzemért amit ígértek, én barom.A fiber a tökéletes példája annak hogyan NE vezessünk egy céget, és a legtökéletesebb példája annak hogy lehet az embereket totálisan semmibe venni és kizsákmányolni őket, miközben kiszúrjuk a szemüket "egy nesze semmi fogd meg jól" dologgal. A legfelelőtlenebb a legmegbízhatatlanabb és a leggagyibb banda az összes közül akikkel eddig találkoztam.
-
Kicsirics77
veterán
ezzel azért kicsit vitába szálnék mert én azt kapom a pénzemért amire előfizettem
nem néznek pénzeszsáknak
és még mindíg föltudtam hívni őket amikor akartam
lehet én vagyok abban a szerencsés helyzetben hogy kisvárosban lakom az alföldön és itt minden tökéletes
de persze ez az én magánvéleményem minthogy a te véleményed is tiszteletben tartom
de sztem nem kellene ennyire elvetni a sulykot ha nem tetszik akkor ott kell hagyni őket és keresni kell másik szolgáltatót
én például adsl-ről váltottam fiberre mert nekem az adsl nem felelt meg sem árban sem pedig sebességben[ Szerkesztve ]
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
egle
tag
válasz Kicsirics77 #4108 üzenetére
Természetesen ezek az én tapasztalataim, de sajnos ismerősökkel való eszmecserék után is elég sokszor mondanak ők is ilyeneket, ezért úgy gondolom hogy ez nem egyedi eset. Lehet hogy én lakom rossz helyen, de nehogymár nekem kelljen elköltöznöm azért, mert "tisztelt" fiberék nem képesek megoldani egy problémát egy adott helyen. Bár ilyen alapon, mint mondtam, az egész várost el lehetne költöztetni, mivel nagyjából az egész városban fennáll ez a probléma. Szóval akkor úgy mondom hogy ami itt Gödöllőn folyik, az egyszerűen botrány.
-
Kicsirics77
veterán
hát igen ahogy olvasgatom a topikot pest és vonzáskörzete elégh gáz a fiber szempontjából
de sztem az az elavult hálózat miatt lehet
mivel nálunk a hálózat ki lett cserélve így azzal legalább nem lehet gond
de lekopogom hogy eddig az egy év hűségnyilatkozatt alatt sem volt gondom.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
egle
tag
válasz Kicsirics77 #4110 üzenetére
Nem hinném hogy a hálózattal lenne gond. Amikor voltak nálunk kint a szervízesek, megnézték a hálózatot is és a modemet is. Ez olyan délelőtt 10-11 közötti időszak lehetett, ha senki nem használja a "netet" vagy csak kevés ember van fent, akkor nincs gond. A modem bírja, a hálózat bírja. Megnézték, ezt mondták, így én is csak ezt mondhatom. Ők annyit mondtak, hogy arra tippelnek hogy a fejállomásnál lehet a gond. Namost az érdekesség az a dologban, hogy akárhányszor hívtam őket, mindig úgy fogadták a bejelentésemet mintha azelőtt ilyen soha nem fordult volna elő. Erre mondtam az előző kommentben hogy fogalmuk nincs mi zajlik a saját házuk táján. Ha nem így lenne, akkor már mondta volna hogy pl. " Igen tudunk róla, és ez + ez a probléma, és ez + ez a várható kijavítási időpont, és elnézését kérjük, és blablabla..." De nem így történt, szóval fogalmuk nincs ezeknek hogy mi van. Vagy igen, de nem érdekli őket (!?)
Nagyjából december huszadika óta létezik ez a probléma, úgy gondolom hogyha egyáltalán egy kicsit is érdekelné őket hogy valami nem stimmel, akkor ez a hiba már rég nem is létezne.
Maga a hálózat meg kb. maximum 5 éves lehet. Annyira szerintem nem régi az.[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
a nem régi hálózat az nálam azt akarja jelenteni hogy minden kábel dupla vagy tripla árnyékolású
bár a triplában nem vagyok biztos de hogy mindnhol dupla árnyékolású a hálózataz biztos mert a szomszédom volt az egyik alválalkozó aki kiépítette.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
spt22
csendes tag
kár hogy a fibernél nincs próbahónap.
igaz, hogy 17 e ft szerződés nélkül egy hónapra a 10M net, de nem lehet, hogy megérné kipróbálni mielőtt hü(lye)ségszerződik az ember?
persze ez csak szükségmegoldás, mivel az igazi az lenne, ha kit-ben lehetne kipróbálni, kit áron, lemondás esetén dráma (és anyagi következmény) nélkül
de hadd kérdezzem, attól aki sok ideget lenyelt, nem jobban megérte volna 1 hónapra fizetni a full zsozsót, és hüség nélkül kipróbálni?
bocs, remélem nem bántok meg senkit, ezt reggel lőttem
-
spt22
csendes tag
Lásd (#4073) hsz.
egyebet nem tudok mondani, aki megszivta, azzal együttérzek, irja meg másoknak okulásul hogy hol rossz, én megirtam hol jó.
az igaz, hogy többe kerül, de lehet hogy mégis okosabb full áron kipróbálni 1 hónapig a fibert, aztán ha nem jó, gyorsan lemondani. igy nem kapsz agylobot, legalábbis nem annyiszor és akkorát
-
Jégkokó
veterán
Itt nálam is sokáig jó volt és hozta azt a sebességet, amit kell, de az eltelt fél évben nem voltak képesek megcsinálni az egészet, és minden maradt ugyan ugy. Szóval még az se biztosíték arra, hogy valahol jó a fiber, mert kitudja 1-2 hónap mulva mi lesz.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
Podpupi
tag
Hello én szuintén alabbi gondal küzködök a fibernet jo voltabol,régen rubicomos voltam es 80 -pingnél nem volt nagyobb.Elköltöztünk és itt csak fibernet van pekemre ime:[link]
a sebesség meg van de a pingem iszonyu,nekem pedig ez kellene nagyon mert sokat jjatszom neten.Igy nem igazan lehet,egyik baratom mondta ,hogy a rubicom ide tavasszal hozza szimetrikus netet 2.5-2.5 mbts 6000ft lesz mar varom.Sok sikert a bajtarsaimnak.[ Szerkesztve ]
Már régen elmultam 18+......... (:[ORIGIN: podpupi,STEAM: hunpupi,BF:podpupi
-
shabbarulez
őstag
Profile-ja szerint Gödöllőn. Viszont szimmetrikus net csak ott lesz, ahol FTTB+UTP háló épül ki, az pedig csak a legsűrűbben lakott területeken valószínű. Ott ahol szűkebb területen sok többemeletes tömbház, lakópark vagy lakótelep található. Kertvárosi részen ugyanolyan DOCSIS kábelnet alapú szolgáltatása lesz Rubicomnak is mint Fibernetnek. Mellesleg az ÁSZF-ben már tavaly szeptemberben bekerültek a Gödöllői LAN-os netcsomagok, de ezek szerint maga a szolgáltatás a mai napig nem működik, ha csak tavaszra ígérik.
-
Podpupi
tag
Igen Gödöllőn a stromfeld lakotelepen 10 emeletesknél optikai kabelen jön es utana vezérelhetö switch es az utana utp kabel mindenkihez igy fog müködni,ennyit tudok rola.DE csak lakotelepen fog müködni ez.
Már régen elmultam 18+......... (:[ORIGIN: podpupi,STEAM: hunpupi,BF:podpupi
-
Thunderbc
csendes tag
Na sziasztok!
Sikerült lebeszélnetek a fibernetről... Bár nemtom melyik a nagyobb Ge3i (invitel, vagy fiber) de azért mind a kettő elég szemét módon viselkedik. Én tuti megőrülnék, ha bénázna a netem ennyi lóvéért, azt felkoncolnék egy-két szembejövőt az irodájukban... így marad inv. Ahol CSAK telefonnal van net. ÁÁÁ 3 ropi arra, hogy ne is használjam! Valakinek van ötlete Gödöllői körzetben hogy lehet ezeket a monopol helyzetben lévő júdeneket legalább egy kicsit megszo, illetve megszelidítenil?
Köszi
-
.Bukta..
csendes tag
válasz Reag3nS #4081 üzenetére
Szia
Amikor a szerződést hosszabbítottam másfél éve akkor a sebességet hónapok óta bírta. Nem lehetett előre tudni, hogy pár hónap múlva töredékére fog összezsugorodni. Most ígértek a helyi ügyfélszolgálaton február elejére javulást...kiváncsi leszek.
Csomagot lefele módosítani hűségnyilatkozat alatt nem lehet. Ez is érdekes.
Természetesen ebben a hónapban is megint a 10mbites számlát küldik a 2mbitről. -
Csabee.
nagyúr
Most mértem egyet stabilan hozza adolgot szerencsére... bár a számálzás elég hülyén van megoldva még mindig
Üdv: Csabee.
-
K9
tag
Fibernet.
Telnek a napok,hetek, hónapok....A ping még mindig qurva szar!
Már nem kérdezem mikor lesz jó... Már csak terjesztem a fertőt.
Ha hírdetitek a szolgáltatásotokat, ajánlom ezt a reklám szöveget:
"Nyugdíjas internet" Mert nekik b*zmeg ez elég. És akkor nem is vertek át senkit. -
K9
tag
Na tudom datanet. Kicsit felhúztam magam....De érthető nem?????
-
_Vik_
csendes tag
dec. 18-án írtam:
"..október végén igényeltem a Fibernettől sávszélességemelést,
(mini->midi asszem)
tegnap másodszorra is hívtam őket, hogy ugyan nem sürgős
és stb. de azért nem is lenne rossz (ha nyilván nem is a 30 napos
határidőn belül), de legalább mondjanak annyit, h ok, egyszer
megoldjuk. Megint elmondták, h az ügy folyamatban van, de
már 11-én (2007.12.11) postázták is a szerződésmódosítást, ami persze
még nem érkezett meg."Nos, végül január 17-én megkaptam a levelet, amit 14-én adtak fel.
Tehát majd három hónap alatt eljutottunk oda, hogy ha szeretném
az emelést, akkor faxoljam vissza a szerződésmódosítást, amit
ennyi idő alatt sikerült kipostázniuk.Vásárolja már fel vmelyik nagy hal ezt a szerencsétlen céget...
-
Jégkokó
veterán
Én amikor a héten leadtam a modemet az ügyfélszolgálaton, furcsálottam, hogy nem állt km es sor, hiszen rengeteg ember szív a fiberrel.Ezért se értem, hogy miért nem mondják le a netet és rendelnek helyette mást. Amugy meg olyat is hallotam, hogy fizetni kell ha nincs meg a modem doboza, de szerencsére ez nem volt igaz.
-
y05
csendes tag
válasz Jégkokó #4130 üzenetére
Talán azért mert más nettel még jobban szívnának,ha egyáltalán van választási lehetőség.
Szerencsére a környékünkön elég stabil a net,úgyhogy talán én vagyok itt az egyedüli aki meg van elégedve a bekötés óta. Adsl-re sajnos hiába várok már több mint 1 éve,nem történik semmilyen műszaki fejlesztés az utcánkban.Pedig állítólag csak egy elosztót kellene felszereni. -
Jégkokó
veterán
Nálam se volt kiépíthető az adsl, igy a legelső igényemet visszadobta a t-com. Aztán felhívtam őket telefonon, hogy mi a fity fene van és csodák csodájára 1-2 nap mulva már adsl képes volt a vonalam.
-
Jégkokó
veterán
válasz STC Speed #4136 üzenetére
A szolgáltatók nagyrésze hűségszerződést irat alá, ami legtöbbször 1 év, eltekintve a fibert ahol ez a szám 2. Arról nem is beszélve, hogy bekötés címen egy csomó pénzt gombolnak le az emberről, és a modemet se kapod meg. Most nekem eddig 1ft om ba volt az adsl, amit a szereld magad csomagért fizettem.
-
Csabee.
nagyúr
Nekem is hibátlanul megy!
de ha vége a hüsi nyilatkozatomnak majd nézegetem ezt a szolgáltatót :[link]
igaz nemhallottam még se jót, se rosszat a cégről! fiberrel is elégedett vagyok, csak a beigért 15.000ft-os kit csomag helyett kiszámláztak egy 24.000ftot.... nemtudtam mire vélni, nemfizettük be, kértünk új számlát, kb 3hete azóta is küldik.....[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
trendax
tag
Most jött el az idő, hogy cseréltessem a modemet, 1 percen belül akár 3x is újraindul, néha belefagy az indulásba...ez már határozottan használhatatlan.
Mi ennek a leggyorsabb módja? (Kmét)
76/570-310-et érdemes hívni, avagy van külön száma a "szervíznek"?
<Ati_X> ja az infósok ip cím alapján biztos beháromszögelik a csávót
-
K9
tag
Válasz fibernet.
Szar.
-
trendax
tag
Nah megjártam a hadak útját.......ezt nem fogjátok elhinni! ))
Bemegyek, húzok számot, izzadok kabátban, természetesen tömeg volt.
Közben nézelődöm, mindenhol nyomtatott, tépett a4-es lapok, rajtuk:
"Megbeszélt modemcseréhez nem kell számot húzni"Elkezdek félni, vaj' mi lesz, én nem beszéltem meg előre, hogy bekukult a modem..
Várok, kisorsolnak odamegyek a 4 közül a legkedvesebbhez (máskor is nála voltam),
mondom meghalt a modem, kérdezi miből gondolom, elmondom a tünteket, Ő pedig, ahogy kell, katonásan nyitja a munkalapot, és közben telefonál.telefon: (közben vagy 3 számot tárcsáz, mind más számhoz irányítja...)
Reménykedem, igen, profin csinálja...hirtelen hátulról egy jeges hang:
- "Hé .... ne telefonálgass, vedd fel a munkalapot!!!!!!!!"
- "Veszem veszem..."És itt vége is lett az európai szintű ellátásnak. Bőszen gépelt, mindent 2x beírva (sztem csak hogy fontosabbnak látszódjon) izzadtam még mellette 10 percet, aztán közölte, hogy ennyit tudott értem tenni, majd szólnak _A_ szerelők.
Már beletörődve kérdezem, kb mennyi idő?
Válasz: Nemtudja.....tényleg nem. De 72 órán belül általában..Azzal visszanyomta az elé letett, becsomagolt modemet, én pedig elköszöntem..
Trendax vagyok, és megint megbántam, hogy a Fibert választottam.
Kerül amibe kerül, ez az utolsó hűségem velük.....ez már azért no comment..<Ati_X> ja az infósok ip cím alapján biztos beháromszögelik a csávót
-
trendax
tag
Hazafelé olyan képtelenségeken gondolkodtam, hogy ez a nem túl régi ARP-flood vajon azért van-e, hogy minden modemet szépen lassan le kelljen cserélni, anélkül, hogy 1000 meg 1000 könyörgő levelet/emailt kelljen szétküldeni.
Aztán elhessegettem a gondolatot. Biztos minden márka szavatossága most jár le..
-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz trendax #4147 üzenetére
Az első csatát elvesztetted...
De ne csüggedj! Lesz még rosszabb...S legalább a kiesést, amit a modem okoz, jóváírják valahol? Mert azt kétlem...
Ezért, illetve az ilyenek miatt hagytam én is ott őket.
Mióta váltottam, érdekes módon semmi gond nincs a netszolgáltatással. Minden oldal bejön, bármikor is nézem. A pingem nem megy 50ms fölé...
[ Szerkesztve ]
Az alkohol nem oldja meg a problémákat - bár a tej sem....
-
trendax
tag
válasz Mecy_Lacee #4149 üzenetére
A jóváírást már ott meg akartam kérdezni, de arra gondoltam, hogy jobban hangzik, ha azt is hozzá tudom csapni, hogy pontosan mennyiről kérek jóváírást..
..
Mindenesetre szánalom az egész. Pedig nem kerülne sokba legalább a hozzáálláson változtatni, ha a másik csaj nem szól be, akkor - ha nem is sikerül rögtön cseréltetni, bár azért hmmmmmmm - még akkoris legalább úgy jövök el, hogy igen, körbetelefonált mindenkit, de most épp nincs raktáron (muhaha..miközben elárasztják őket a csere-kérések) modem..
Nekem azthiszem ez a "bekiabálás" volt az utolsó csepp a pohárban..sz-á-n-a-l-o-m.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest