- iPhone topik
- Samsung Galaxy S9 és S9+ duplateszt
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- November 19-én elindul Kínából a Vivo X200 és X200 Pro
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 11 - népalma
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
nyxor
aktív tag
-
hamyka
senior tag
válasz Kicsirics77 #15158 üzenetére
Szép estét
Én is hozzá szolnék ha lehet:
szóval :
Ilyen a világon nincs hogy meg hosszabítsák!! Kell a bele egyezésed is, ha még is maguktól módosították akkor ajánlom a panaszfal.hu oldalt, fogyasztóvédelmi fórum hátha tudnak segíteni neked
üdv: Hamyka
ui :
Igenis borisd rájuk az asztalt, mit képzelnek ők kik ők ? Harcolj az igazodért Kolléga, és ez csak jó tanács
[ Szerkesztve ]
Comodó új távlatok...........
-
AttyVin
aktív tag
Az utóbbi időben több digitális csatorna esetében is alapból "átálltak" a 16:9-es formátumra.
Most több helyen (M1, M2, Duna, stb.) a régebbi 4:3-as adások is így mennek, eleve két fekete csíkkal a jobb és bal oldalon. Viszont a TV-n már nem lehet állítani, mert az eleve 16:9-et érzékel.
Ennek így mi az értelme?
Eddig legalább a TV korrigálta (kissé torzítva) automatikusan (ami persze az egyedi képbeállítástól is függ), most meg lehet nézni a fekete csíkokat...Mivel STB-t nem használok, nem tudom azzal milyen a kép. Lehet, hogy pont amiatt "találták ki"?
Ez a digitális "átállás" újabb eleme?
Üdv, Vino
-
-
AttyVin
aktív tag
-
kabelmania27
félisten
Mindeninek Boldog Sikerekben, Magas Jelszintben, Alacsony Pingben és Packet Lossban Gazdag Új Évet Kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
Meg tudnátok mondani, hogy az Invitelen múlik, vagy az HBO-n, hogy az HBO HD csatornán nincs 5.1-es hang, míg a hagyományos HBO csatornánál meg van 5.1?
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
AttyVin
aktív tag
Na, ma reggelre itt az új csatornakiosztás!
Ez már végleges?
Nem teljesen egyezik meg a korábban küldött "tájékoztatóval".
Egyrészt vannak olyanok, amik maradtak, mások úgy tűnik, pluszban kerültek be.
És "végre" Mezzo, amiről nem is volt szó, már csak a HD-csomagban található. Éljen a kultúra!
Viszont végre országosan nézhető a VI. kerület helyi csatornája!
Valószínűleg erre várt már mindenki a Hálózat, a CNN vagy a Cartoon Network helyett!Bravó!
Üdv, Vino
-
bon
őstag
válasz AttyVin #15212 üzenetére
Szerintem még változhat, nálunk 12 óra előtt még az eddig beállított helen volt a super TV2, 12:00 óra után már máshol lett meg.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz kabelmania27 #15214 üzenetére
Nálunk Cegléden, meg bejött a megérzésem, folyamatosan változik az analog csatornakiosztás, digitális még nem jött újabb.
-
AttyVin
aktív tag
Délutánra már az analógba is belepiszkáltak.
Eltűnt a Universal és a Story 4, helyettük Sory 5 (érthetetlen a csere), RTL II, MTV Hungary...
Bezzeg a Dél TV, meg a "kiegyensúlyozott hírcsatornák" megmaradtak...
Egy évig most megint "békén" hagynak minket?
Üdv, Vino
-
nyxor
aktív tag
Minden csatorna kódolatlan (kivéve a felnőtt adók)!
LG G2
-
kabelmania27
félisten
Pro7 átkerült S13-ra, helyére került a SzuperTV2.
[ Szerkesztve ]
-
Kicsirics77
veterán
ma kifakadtam az invitel ügyfélszolgálatnak gyakorlatilag másfél hónapja sz@r a netem és elismerték,hogy nem kismértékű a csomagvesztés a szolgáltatásomon.
remélem mostmár az oszloptól a modemig minden kábelt csatlakozót szűrőt és a modemet is kicserélik végre
és gondolkodom,hogy fogalmazok egy számlareklamációt is hogy valami kedvezményt adjanak mostmár mert olyasmiért fizetek amit nem tudok teljes mértékben kihasználni..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Tavaly október végén az alábbi adatokat produkálta a frissen bekötött rendszer:
Cable Signal Details
Forward Path:
Channel Frequency Power SNR BER Modulation
1 417.0 MHz 6.7 dBmV 43.8 dB 0.000 % 256 QAM
2 411.0 MHz 6.2 dBmV 43.7 dB 0.000 % 256 QAM
3 423.0 MHz 7.0 dBmV 44.5 dB 0.000 % 256 QAM
4 429.0 MHz 7.3 dBmV 44.3 dB 0.000 % 256 QAM
5 0.0 MHz 0.0 dBmV 0.0 dB 0.0 % None
6 0.0 MHz 0.0 dBmV 0.0 dB 0.0 % None
7 0.0 MHz 0.0 dBmV 0.0 dB 0.0 % None
8 0.0 MHz 0.0 dBmV 0.0 dB 0.0 % None
Return Path:
Channel ID Frequency Power Modulation
1 30.0 MHz 46.0 dBmV 16 QAM
2 35.0 MHz 45.3 dBmV 16 QAM
3 40.0 MHz 46.3 dBmV 16 QAM
4 45.0 MHz 45.8 dBmV 16 QAM
Data Service Details
Provisioned Address: Yes
Provisioned Time: Yes
Provisioned Configuration: Yes
Registered: Yes
BPI: DisabledEltelt 2 hónap és most a "Power" lényegesen gyengébb....mi okozhatja ezt?
Forward Path:
Channel Frequency Power SNR BER Modulation
1 417.0 MHz 2.3 dBmV 43.5 dB 0.000 % 256 QAM
2 411.0 MHz 1.9 dBmV 43.7 dB 0.000 % 256 QAM
3 423.0 MHz 2.4 dBmV 43.8 dB 0.000 % 256 QAM
4 429.0 MHz 2.5 dBmV 43.9 dB 0.000 % 256 QAM
5 0.0 MHz 0.0 dBmV 0.0 dB 0.0 % None
6 0.0 MHz 0.0 dBmV 0.0 dB 0.0 % None
7 0.0 MHz 0.0 dBmV 0.0 dB 0.0 % None
8 0.0 MHz 0.0 dBmV 0.0 dB 0.0 % None
Return Path:
Channel ID Frequency Power Modulation
1 30.0 MHz 45.8 dBmV 16 QAM
2 35.0 MHz 44.3 dBmV 16 QAM
3 40.0 MHz 45.0 dBmV 16 QAM
4 45.0 MHz 46.0 dBmV 16 QAM -
M@Db0Y
senior tag
válasz fireman123 #15223 üzenetére
Nem kell vele foglalkozni szerintem. Ezek az értékek tökéletesek!
-
mlinus
őstag
ezeket az értékeket erősen befolyásolhatja pl az időjárás is - illetve, a központban is állíthattak valamit. ha nincs gond a nettel, nem kell vele foglalkozni velük, ezek az értékek tökéletesek.
-
AttyVin
aktív tag
Valóban, most hétvégén tényleg minden szabadon "fogható".
Tudom, keveseket érdekel, hogy a Mezzo "átment" a HD-k közé, de az SD és a HD (Mezzo live HD) nem ugyanazt a műsort jelenti.
Lehet, hogy úgy voltak vele, "ez is Mezzo, az is Mezzo, nem mindegy?", örüljön neki, aki megkapja a "csomagban".
Na, de mindegy. Gondolom, holnap úgyis vége a mézesmadzag huzogatásának és a "nyílt hétvégének".
Üdv, Vino
-
kabelmania27
félisten
Ha nyáron tovább csökken a vételi cseréld ki az osztót kettes spliterre így kb 5-el lesz több a vételi.
[ Szerkesztve ]
-
nyxor
aktív tag
válasz AttyVin #15227 üzenetére
Nem jókedvükből vették le a titkosítást. Csütörtökön lehalt a CA alrendszer, aztán úgy voltak vele, hogy majd hétfőn gatyába rázzák, addig is örüljenek az előfizetők a kódolatlan hétvégének. Ma már újra kódolt minden, és a szabadon fogható csatornák száma még kevesebb, mint azelőtt. Már csak a közszolgálati SD és HD csatornák, a rádióadók, illetve a TV2 HD és a Super TV2 HD működnek kártya nélkül.
Lehet kicsit off, de nem értem ezt az erőltetett kódolást, pl. az RTL Klubot, TV2-t minek lekódolni, mikor a MinDigTV-n is ingyenesek? Az egész csak az előfizető lehúzásáról szól, ha jobb minőségben akarod nézni, akkor fizess. Csodálom, hogy a közszolgálatik kódolatlanok. Ja, hogy ez elő van írvaLG G2
-
AttyVin
aktív tag
Arról nem is beszélve, hogy a "HD-árak" azért eléggé drágák a mennyiséghez képest, meg ugye a sugárzott műsorok jelentős része eleve sem HD.
Nem lenne értelmesebb egy kicsit megemelni a digitális "alapárakat" és amelyik csatornának van HD változata, akkor azt sugározni?
Üdv, Vino
-
karoka01
csendes tag
Sziasztok! Én a netről szeretnék egy pár kérdést feltenni:
- Stabil a kapcsolat?
- Jó a ping?
- 50 megás net jó leginkább játékra (xboxozásra esetleg ott hostolni tehát elbírja-e a max 24-32 játékost tűrhető sebességgel)?
- Routert hoznak-e hozzá beszereléskor és ha igen az általában jól teljesít-e?
Természetesen kábelnetről van szó
Köszönöm előre is a válaszokat!!![ Szerkesztve ]
-
kigyi_23
addikt
Nem értem mi a gond. A kapcsolat stabil, itt nálunk panaszmentes, ha gond van igaz neked kell érteni hozzá, de, ha megtalálod a problémát a szerelők segítőkészek és letesztelik/megcsinálják. A ping határeset nálunk 12-18 között van viszont ez stabilan ennyi. A sebesség a nap 24 órájában annyi amennyi a szerződésben van. Országos probléma évente kb 2x van szokásos módon az ünnepek körül. Az 50-es csomaggal tapasztalatom nincs, de nem lehet az sem rosszabb.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
bon
őstag
válasz kigyi_23 #15233 üzenetére
Nálam semmi gond, T-home-os vagyok (csak a TV inviteles, na ott is vannak problémák). De Ismerőseim feszt panaszkodnak (Cegléd), de olvasom a facebook oldalukat is és rengeteg a reklamáció.
[ Szerkesztve ]
-
karoka01
csendes tag
Okés,köszönöm a válaszaitokat!!!
-
kigyi_23
addikt
Nézd egyik szolgáltató blogján sem fogsz arról olvasni több 100 Hsz-t egymás után, hogy köszönjük milyen jó, hogy vagy nekünk..... Érthető hiszen amíg megy addig az ember nem keresi fel, nem foglalkozik vele. Ha rossz akkor meg szidja mint a rongyot. Szal a faces bejegyzésekből én nem vonnék le olyan következtetést, hogy ez a legrosszabb cég a világon. Nekem is volt gondom velük, de amíg a problémám meg tudják oldani addig a szolgáltatást nem ítélem el. Minden szolgáltató problémás én számtalan olyan esetről tudok ahol nem az Inviteles net, hanem a konkurencia nem tud szolgáltatni. Sajnos ez ilyen szakma a dolgok rossz oldala mindig előbb kerül a felszínre.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
mlinus
őstag
válasz kabelmania27 #15237 üzenetére
a speedtestes ping semmit se ér.
-
kabelmania27
félisten
Bekerült az RTL2 egy üres helyre, ahol még sosem volt adás.
Máshol is bekerült? -
laszlo168
senior tag
válasz kabelmania27 #15241 üzenetére
Nálunk 1 hete lehet fogni.
Nálunk pár napja, ugy délután 4 körül megszünt, minden szolgáltatás.
Telefonáltam, és fél óra múlva ment minden, tehát szuper a szolgáltatás, (igaz én közvetlen a szerelőt hívtam)[ Szerkesztve ]
-
Ivitz
tag
Digitális csomagotok van már Invitelnél? Vélemény róla?
Hová mész te kis nyulacska ingyombingyomtálibetutálibemáli...... :D :D
-
Ivitz
tag
válasz kabelmania27 #15244 üzenetére
Nálunk most húzták be. Azért kérdezem hogy váltsunk vagy ne ? Milyen tapasztalatotok van vele?
Hová mész te kis nyulacska ingyombingyomtálibetutálibemáli...... :D :D
-
Szokenesz
senior tag
válasz kabelmania27 #15244 üzenetére
A lista nem a legfrisebb. Balassagyarmaton is van mar digitalis ktv es a listaban en nem lattam.
bar az Opera Mini eleg hibasan toltotte be az oldalt. -
M@Db0Y
senior tag
Múlt héten asszem pár napig ment minden digitális adás kódolatlanul szerintem teljesen jó volt. Csatornák képe sokkal szebb mint sima analógon. Nekem is csak analóg van de ha lejár a szerződésem akkor már digitálisat fogok kérni , mondjuk sok más választásom nincs mert csak ilyen csomagokat adnak már
-
AttyVin
aktív tag
Ha hagyományos CRT TV van, akkor kevésbé jön elő a különbség az analóg és a digitális között.
Az analóg csomagban nálunk összesen 48 csatorna van (csatorna, képújság, stb.).
A digitálisban - csomagtól függően - természetesen sokkal nagyobb a választék
Ha LCD TV van, akkor a minőség miatt már érdemes lehet váltani. Annál is inkább, mert azon néhány analóg csatorna már szinte nézhetetlenül rossz képet ad.
Különösen jó, ha van CI-modul az STB helyett.
Azért azt célszerű megnézni, hogy van-e más ajánlat, ami esetleg előnyösebb (műhold, IPTV, másik kábelszolgáltató, stb.).
Persze, kinek mi az igénye (pl. TV - net - telefon) és mennyit akar rászánni, aszerint tud választani.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Vino
-
karoka01
csendes tag
Sziasztok!
Kecskeméten a kábelnetet optikain húzzák be vagy valami más régebbi fajta kábelen?Csak azért kérdezem mert itt volt egy ősrégi fibernetes kábelezés de még az előző tulajé volt anno,akkor még koaxon jött.
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
- Eladó 23.8" MSI PRO MP243X
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Logitech G923 Xbox + Váltó ! 1 hónapos! KARCMENTES, HIBÁTLAN! Garanciás!
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest