- Android szakmai topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pist@bácsi
őstag
Kicsit módosítottam az alap Weidemann rakodót, ami nem túl közkedvelt részben a csuklós kormányzás miatt.
Persze sokan eleve jobban kedvelik az automata dolgokat a játékban, silókkal, szállítószalagokkal csak oda kell alá állni és kész. Mindenre van automata felszedő.
Egy kis farmon viszont irreális a siló meg az óriásgépek. Vannak ilyen mapok, földre billentős tárolókkal ahogy a valóságban is. Egy fürge kis rakodó ideális erre. lényegében bármit felszed egy multi kanállal.telescopic loader vs. frontloader
FL - kis traktor = borulékony, kis emelési magasság
- nagy traktor = nem fordulékony, lassú és pontatlan a rakodásTL - nagy tömeg, stabilítás (már a Weidemann is 8850 kg), fordulékony, magasra emel, raklap pakolásnál szintezi a villát, könnyű vele dolgozni
letölthető a képre kattintva
Nem túl látványos változások az alap géphez képest:
- csuklós kormányzás helyett négy kerék kormányzás
- beltéri hang
- dinamikus kipufogó
- hidraulika hangolása: végállások és sebesség igazítása a könnyebb kezelhetőség érdekében
- nyomaték, gyorsulás lassulás, fékerő finomhangolás
- új színA tömege, a stabilitása és a hangok eleve rendben voltak. A hátsó csatlakozóhoz nem nyúltam, így
alap tandemek közül csak a legkisebb Krampe 500 csatlakoztatható, a normál pótkocsikból viszont az összes. -
ombre.meriva
csendes tag
válasz Pist@bácsi #5380 üzenetére
köszi a választ.
az összes eddigi futóval az a gond, hogy indulás után a raklapok lecsúsznak róla.... Vmi megoldás kellenemásik gond
tehenek akarok itatót, de a letöltést nem látom modoknál, pedig minden mást letöltést tudok használnihttp://modbox.us/farming-simulator-2013-mods/other/watermod-map-installation-v3-0/
ki tud rá választ???
-
Pist@bácsi
őstag
válasz zsolesz0803 #5402 üzenetére
Ezek a kombájnok vannak a titaniumban:
Case IH Axial Flow 7130
235,000$ 260$ /nap
10570l
410 hp
Case IH Axial Flow 9230
329,000$ 450$ /nap
10570l
571 hp
Case IH Axial Flow 9230 Quadtrac
335,000$ 455$ /nap
10570l
571 hpvalamint két normál vágóasztal. 10,5m és 13,7m, és egy kukorica vágó 7,2m
Én a legkisebbet próbáltam, azon választható, hogy szecskázza a szalmát vagy kupacolja a hagyományos módon.
Semmi értelmét nem látom ennek a funkciónak. Ha kell a szalma akkor nem szecskázod úgyse, ha nem kell akkor meg betárcsázza/beszántja a traktor nem kell vele foglalkozni. -
Pist@bácsi
őstag
válasz ombre.meriva #5404 üzenetére
Amit linkeltem arról nem csúszik le én is azt használom. Itt van mégegyszer
Kétféle water mod van
Egyik utólag lehelyezhető Cow water mod v 1.0, ezt a shopban megveszed és kész, de ehhez spéci tartálykocsi kell, ez is része a csomagnak
Másikat hozzá kell adni a maphoz Water Mod v 3.0 ez valamennyi jártasságot igényel
-
Sittes73
csendes tag
válasz ombre.meriva #5404 üzenetére
Hello!
Itt egy pót ami bála és raklap szállitásra is alkalmas.Automata.
Erröl nem csúszik le a raklap. -
zsolesz0803
tag
válasz Pist@bácsi #5405 üzenetére
igen a 9230 axial flow azt töltöttem le mondjuk az is megoldás hogy a traktor letárcsázza a szalmát
-
ombre.meriva
csendes tag
válasz Pist@bácsi #5406 üzenetére
KÖSZI A VÁLASZT.
MOD3-BAN TUDNÁL SEGÍTENI? HIÁBA VAN PDF CSATOLVA BENNE, NEM ÉRTEM.
-
GrooveHero
addikt
válasz ombre.meriva #5410 üzenetére
ne ordíts
[ Szerkesztve ]
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
olivera88
veterán
válasz Pist@bácsi #5405 üzenetére
Csak úgy nem igazán reális ha meghagyod a szalmát és letárcsázod, leszántod. Valóságban lehetetlen lenne.
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Pist@bácsi
őstag
válasz zsolesz0803 #5409 üzenetére
Ami a Titaniumban van az tudja, valószínűleg a modból kimaradt
De még annyit megtehetsz, hogy belenézel a specializációk közé, strawSpec.lua és strawSpecEvent.lua néven van két script, ha van ilyen akkor lehet, hogy csak a gomb nincs definiálva a help textben az adott nyelven, ez elég gyakori, a log ban utána lehet nézni.
Van olyan kombájn ami tudja ezt egyet egészen biztosan tudok, Claas Dominator 85. Ezen az N gombbal lehet váltani, amikor a kombájn van kilelölve és nem a vágóasztal.
-
Pist@bácsi
őstag
válasz ombre.meriva #5410 üzenetére
Ha a térképhez adhatóra gondolsz, akkor az komplex feladat. A pdf alapján meg lehet csinálni elég a képeket követni nem kell németül tudni.
Ha nem vagy jártas az editor használatában és az xml fájlok szerkesztésében, akkor nem fog könnyen menni. Egy hozzászólás keretein belül ezt nem lehet levezényelni.Ellenben a legtöbb új map már tartalmazza a modot, jobban jársz, ha egy olyat keresel és azt használod.
-
Pist@bácsi
őstag
válasz olivera88 #5412 üzenetére
Ezt látod nem tudtam, sajnos városlakó vagyok.
Én felhasználom a szalmát az állatoknál.
De ha az élethűség fontos (nekem is az) akkor keresni kell egyet. Nem olyan ritka spec, egy gyors google eredménye:Mindjárt itt az említett Case-9120-Axial-Flow-v-1-2
nem próbáltam, csak belenéztem, M gombbal lehet váltani álló helyzetbenClaas-Mega-370-TerraTrac-v-2-0
tovább nem sorolom
-
olivera88
veterán
válasz Pist@bácsi #5415 üzenetére
Ez a Case amit linkeltél ez valójában New Holland CR 9090 Csak átfestették bordóra. :S
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Pist@bácsi
őstag
válasz olivera88 #5416 üzenetére
Farming Simulator Wikin ott a három Case kombájnt ami a titaniumban van
-
zsolesz0803
tag
válasz Pist@bácsi #5418 üzenetére
na de azt hogy lehet letölteni?
-
lux95
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna ajánlani egy olyan kombájnt ami széles,nagy kapacitású és jól is néz ki?
Nem olyanra gondolok amiben minden hülyeség van... Ilyen hogy mennyit arattam le meg ilyenek ezekre gondoltam...
Előre is köszi!!! -
ombre.meriva
csendes tag
válasz Pist@bácsi #5414 üzenetére
azért nem értem, nem találom pl. a modDesc.xml-t, hiába keresem
mi az elérési út, ahova a watermod mapát rakni kell?
nem vagyok elveszett ember, nem ijedék meg egy xml átírástól, így ha néhány sorban csak leírnád nagyvonalakban, megköszöném
-
Pist@bácsi
őstag
válasz zsolesz0803 #5419 üzenetére
Ahogy az előbb mondtam, az egy hivatalos DLC része, meg lehet venni.
Más megoldást itt nem javasolhatunk.
Másik kombájn nem jó? -
zsolesz0803
tag
válasz Pist@bácsi #5422 üzenetére
értem de jó maradok a régieknél
-
zsoltee10
addikt
válasz GrooveHero #5385 üzenetére
Kipróbáltam, de még a traktorba se sikerült beszállni. A menüben nem állítható egy rakás funkciógomb, és olyan billentyűt kéne lenyomni a traktorba szálláshoz, ami csak billentyű kombinációval hívható elő, ez ".
A gépigénye durva, a notimon az FS2013 max grafikán fut 1600X900-ban, ez meg 10-15fps-sel és hiába veszem vissza a beállításokat, nem javul, szóval az optimalizálás is tré. driverekből a legfrissebb van a gépen.Többieknek köszönöm a segítséget, letöltöttem pár mapot.
-
Pist@bácsi
őstag
válasz ombre.meriva #5421 üzenetére
Nem, ezt félreérted. Ez nem olyan mint egy sima mod, nem csak bemásolod a mappát és kész
Giants editor kell és annak magabiztos használata. Ha már a modDesc megtalálása megakaszt, akkor ne kezdj bele, időpocsékolás lesz. Mondom van sok térkép amibe a készítők már betették. -
Pist@bácsi
őstag
Ez nagy is széles is, gyors is, jól is néz ki Claas Lexion 780TT
vetést tapossa, szalmát szecskáz ha kell, van beltéri hang, hektár számláló, mosható
nem olyan finoman kidolgozott mint az öreg Dominator 85, de talán olyan nincs is mégegy -
vacs
veterán
válasz zsolesz0803 #5402 üzenetére
Tessék itt vannak a Titanium kombájnok:
- lánctalpas
- normál felnis(^)(>.<)(^)
-
lux95
csendes tag
válasz Pist@bácsi #5426 üzenetére
köszi de az mit is takar hogy tapossa a vetést? ha belemegyek akkor vagy akkor ha nyírom és úgy?
-
ombre.meriva
csendes tag
válasz Pist@bácsi #5425 üzenetére
természetesen nem hagyom annyiban
pf/fs2013/sdk/modMapSDK/modDesc.xml-t megtaláltam, remélem ez az, benne átírom amit, ahogy kell
ge letöltöttem, most benne próbálom megkeresni, amit a pdf mutat
illetve még lehet vmi, de majd csak rájövök
"C:\....\mods\modMapSDK\map\models\objects\WaterMod" ilyenem nincs teljesen, gondolom létre kell hozni, és bele másolni water3-tvmi ilyesmi a megoldás???
-
Zsolt...
tag
válasz GrooveHero #5433 üzenetére
Köszönöm srácok, és az ez évre kapott sok-sok segítséget, mod ajánlásokat is...
-
szildavid90
aktív tag
Tudna valaki segíteni a földművelés folyamataival kapcsolatban? Pl van egy learatott búza mező és utána, hogy jönnek a folyamatok sorban? Ekézek, talajlazító és vetés? Vagy talajlazító és eke, és vetés? Hogy van pontosan sorban? Köszi!
-
GrooveHero
addikt
válasz szildavid90 #5436 üzenetére
szántani nem kell. Amúgy ha learattad, akkor kultiválás, permetezés, ültetés. De lehet ültetés után egyből permetezni is, ha jól tudom addig kell, amíg be nem érett a termény. Azért kell permetezni, hogy magasabb legyen a termésátlag, magyarul többet le tudj aratni a földről. Amúgy csinálhatod azt is, hogy a traki elejére raksz egy permetezőt, a végére meg egy ültetőt, odaállsz a föld széléhez, H betűvbel veszel fel munkást és már megy is a dolog. Kapcsold be külön a permetezőt, mert azt a munkás nem kapcsolja. de ilyenkor nem fogy a permetszer és a vetőmag sem.
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
-
szildavid90
aktív tag
válasz GrooveHero #5437 üzenetére
Okés, köszi szépen a tippeket.
-
apach
senior tag
Nah. hoztam nektek egy általam már tesztelt, és logban HIBÁTLAN mapot. 1 dolog van csak. van a logban először egy hiba üzenet, egy wav hiányról. az megvan az adott mapban csak máshol, más néven. azt kell megkeresni, és átírni a nevét arra amit hibának jelez a logban. de oda is KELL ÁTMÁSOLNI a hang fájlt, és utána átnevezni csak. rossz helyre tette a tag. asszem a disznók hangja az. vagy disznóólé. már nem emlékszem.
[MODERN AMERICAN FARMING MAP V1.0]
Nem kicsi map! Nekem tetszik.
Képek
[ Szerkesztve ]
Van egy mondás, ami így szól: Google a barátod! Vagyis, használd, mielőtt kérdezel!
-
Pist@bácsi
őstag
válasz ombre.meriva #5434 üzenetére
Nem tudlak követni.
Most a sample mod map -be akarod a water modot Ez az eredeti térkép szerkeszthető változata, mert az eredeti nem szerkeszthető.
100%, hogy már mások megcsinálták és fel is töltötték. Ha a gyakorlás kedvéért csinálod az más.
De ebben a témában én elengedném a kezed mert ez hosszúnak ígérkezik.
Másban szívesen segítek továbbra is -
lux95
csendes tag
válasz Pist@bácsi #5429 üzenetére
okés köszi majd most megyek kipróbálni
-
ombre.meriva
csendes tag
válasz Pist@bácsi #5440 üzenetére
fogalmazhatunk így is, hogy a gyakorlás miatt
de valójában most csinálom először
én eredeti te-sel játszom amiben csak a hagen.... pályát használom
a modDesc.xml keresve így találtam meg, aminek az elérési útját a pdf-ben próbáltam beazonosítani
lehet, hogy nem jól???GE-ben próbálom behívni ezt vmit, amiben majd berajzolom, berakom pl. a vályút,
bevallom, elakadtam. f is tele van, de azért menni kell,
persze vkitől vmi segítség jól jönne, mivel google-n sincs minden fentnos mivel nem ismerem a játék felépítését könyvtár szinten, így valóban nehéz
de olyan nincs, hogy nincs
-
lux95
csendes tag
Ööö lenne egy pici problémám...
Arról van szó hogy van már pár mód a játékban és kicsikét szaggat néha...
Valahogy ki lehet küszöbölni ezt a dolgot???
(Valamilyen beállítás vagy ötlet vagy valami..)
Előre is köszi! -
larpi
tag
válasz ombre.meriva #5443 üzenetére
Annyit segitek hogy, minden modban van egy saját modDesc.xml file. Ez irja le a mod tulajdonságait, adatait.
A modok .zip file-ok. Ha kibontod, itt találhatod a modDesc.xml filet.
A játékban a modokat Dokumetumok\My Games\FarmingSimulator2013\mods mappában találod, elvégre ide raktad be őket, ha használod. -
GrooveHero
addikt
-
Farkas86
senior tag
Sziasztok. A titanium edition megér +3000 forintot?
-
szildavid90
aktív tag
Sziasztok!
Mit lehetne az ellen tenni, hogy többjátékos módban ne legyen laggolás?
-Ha én nyitok szervert akkor nekem nem laggol, ismerősömnek laggol
-Ha ismerősöm nyit szervert neki jó, nekem meg laggolMivel lehetne ezt kikerülni? Hogyan mehetne mind kettőnknek akadás mentesen a többjátékos mód?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Android szakmai topik
- Öregszem
- Renault, Dacia topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest