- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
resool
aktív tag
-
Deskdiver
senior tag
Igen, én is azt hallottam ,hogy az solid endlink az ő patentjük. Olvasgattam még a témáról ,de semmi konkrét választ nem találtam a zárószem formatervezését illetően, bár sokan fejtegetik a miértjét.
Belebotlottam viszont egy érdekességbe. Utánagyártott zárószem több Rolex modellhez ami NATO adapterként szolgál. Ők úgy látom az eredeti zárószem másolása helyett inkább a tokfülek kontúrját követték. -
WiZARD
addikt
válasz Deskdiver #4105 üzenetére
A solid endlink nem rolex patent imho, sot mas joval hamarabb hasznalt tomor zaroszemet, mint a rolex, szoval azt max masoltak masrol.
Az 50es evekben az ivelt zaroszemre volt valami szabadalmuk, amit az altaluk vasarolt szijon hasznaltak, amikor tokoztak a vasarolt werket a vasarolt tokba...
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Sirati79
csendes tag
Üdv!
Köszönöm mindenkinek, aki a pár héttel ezelőtti dilemmám kapcsán hozzászólt. Végül maradtam az oris diver 65-nél, bár a bronz lünettás helyett a movember kiadást választottam. És annyiban hajlottam a "jó szóra", hogy 36 mm helyett 40 mm-eset vettem. Ahogy először felvettem már tudtam, hogy a 36 mm tényleg nem lett volna jó.
-
Sirati79
csendes tag
válasz phranxinatra #4112 üzenetére
Szia!
Igen, gyári. Kényelmes. A különböző oldalakon a képeken ráadásul - nekem legalábbis - kissé robosztusnak tűnt hozzá a szíj, de élőben egyáltalán nincs ilyen érzetem.
-
Sirati79
csendes tag
válasz phranxinatra #4114 üzenetére
Így hordva nekem nem olyan furcsa, de értem, hogy mire gondolsz. Én most vadászok hozzá gumi szíjat, csak még nem tudom, pontosan milyen legyen.
-
BAti77
aktív tag
-
ricsik
őstag
Igen, de ez úgymond divatbúvár (100m), így a bőr teljesen jó.
-
BAti77
aktív tag
-
Szulita28
senior tag
Pedig nincs azzal semmi baj..csak jó órához jó szíj kell
Kis segítség: CSAT, dicsér, egyelőre, hadd, hagyj, higgy, hirtelen, kulturált, kisebb, lesz, légy szíves, mindig, muszáj, itthon/otthon, sulykol, szerviz, tökély, tudnék.
-
ricsik
őstag
Lehet hogy hülyeség, lehet, hogy kibírja, de nem kimondottan búvár óra az, amire 100M van írva. Pipázni és a többit hivatalosan lehet, de palackozni már nem.
Ha nem tetszik a divatbúvár megnevezés átfogalmazhatod, de a lényegen nem változtat, nem kimondottan búvár óra, főleg nem palackos merüléshez való.Hozzáteszem, lehet palackkal is pár méteren bóklászni, mint pipával, tehát igazából a mélységen van a hangsúly nyilván.
[ Szerkesztve ]
-
ricsik
őstag
Amúgy a lényeg az, hogy aki 100M-es búvárt vesz, az több, mint valószínű, hogy nem profi búvár, akinek ez az élete, hanem olyan, akinek tetszik az óra (desk diver), így nem kell azzal törődni, hogy szétázik a bőr szíj vagy sem.
Azt hiszem, ez megfelelőképen túlmagyaráztam.
-
ricsik
őstag
válasz vadászcsiga #4128 üzenetére
De hallottam...
A wiki szerintem elég jó kiindulási alap. Ha megnézed a skin diverhez is a 200m ajánlott. Nem én találtam ki.
Az hogy a valós életben többet kibírnak az egy teljesen más tészta.
A szabvány egy ajánlás, ha bírja az óra örülünk, de ha nem bírja, nem lehet pampogni érte a gyártónál. -
Tulku
veterán
válasz phranxinatra #4130 üzenetére
-
Macyke82
tag
válasz phranxinatra #4130 üzenetére
Nice
-
BAti77
aktív tag
A búvárkodást űzők nagytöbbsége a sűrített levegős merülésen kívűl mást nem csinál. Azzal meg maximum 40 m-ig engednek, de a valóság az, hogy a 18-20 m tengeri láthatósági tartományt a többség amúgy sem lépi át...
Erre egy koronazáras, menetes hátlappal és megfelelő O gyűrűs tömítéssel rendelkező óra alkalmas. Búvárórának funkcionális kialakítása (forgatható, búvárkiosztással, sötétben is látható jelölővel rendelkező lünetta, illetve ugyan így látható számlap markerek, mutatók) miatt nevezhető.
Ez a "divatbúvár" megnevezés szerintem inkább illik azokra az órákra, amik nem bírnak ezen kialakításokkal és csak kinézetükben hasonlítanak egy klasszikus búvárórára..."Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
phranxinatra
aktív tag
válasz vadászcsiga #4134 üzenetére
Van ott minden, még hamis Daytona is.
-
Deskdiver
senior tag
válasz phranxinatra #4135 üzenetére
Melyik részleten bukott meg az a "Daytona"? Nézegettem egy ideig ,de nem jöttem rá. A feliratokra tippeltem.
(#4136) ricsik És egy WR100 búvár computer sem alkalmas búvárkodásra?
[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
válasz Deskdiver #4137 üzenetére
Eleg ismerni egy nicket, korabbi postjait. Melle elso ranezesre is aranytalannak tunt az az ora. Nem volt kerdes.
Sirati79 Orishoz gratula. Jol nez ki
[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
resool
aktív tag
válasz phranxinatra #4135 üzenetére
Belefér az ottani dolgok közé, nem lóg ki.
-
Deskdiver
senior tag
válasz phranxinatra #4145 üzenetére
Megnéztem. Ne értsd félre nem kételkedem ,hogy hamis és nyilván a posztoló mély hallgatása is utal valamire. Csak mint fentebb is írtam azt gondoltam volt valami amit elcsesztek rajta mint mondjuk a hamis Tissot-kon a mutatót vagy a helyesírást. Jól jöhet az info ha majd használt Daytonát akarok venni.
-
Tulku
veterán
Azt hiszem itt a megjelenített formavilágnak, a hirdetési címnek, az árnak, a lakcímnek és nem utolsósorban a hirdetői névnek egy oly szerves egységével találkozunk, amely nem jön gyakorta szembe velünk életünk során...úgy érzem tehát, ez az ajánlat kihagyhatatlan
-
Empsepo
senior tag
válasz Deskdiver #4146 üzenetére
Szerintem az elsők között voltam, akinek megakadt a szeme az órán.
Mindezt úgy, hogy sajnos még életemben nem volt ilyen Rolex a kezemben. Egyszerűen meg lehet látni az ilyesmit egy idő után.
Az már nem is hamisítvány amin helyesírási hibák vannak, az már inkább valami vicc akar lenni.Az igaz, hogy gyanús, ha egyszer csak hipp-hopp felbukkan egy Daytona abban a topikban, de általánosítani akkor sem kéne.
( Ez nem neked szól, csak nincs kedvem itt külön- külön témázgatni, bocs. )A hamis óra nem való sehová, lehet akármilyen topik vagy butik vagy nevezhetjük lósz@rnak is tőlem.
-
squir
aktív tag
Deskdiver: feliratok-színvilág. Eredetihez képest aránytalan, elüt tőle ha az összképet nézed. Részleteiben, nagyobb kép, makro esetén jönnek ki azok az apróságok, ami messzebbről nézve "csak" zavaró érzésként jelentkezik (pl vékonyabb számok-betűk, rövidebb skála, a betűkarakter csak hasonló, stb.)
Van a Rolexnek olyan "biztonsági rendszere" is, amit utánozni lehetetlen, azonban észrevenni is szakértő kell: a tok hátlapján lévő felirat gravírozásának mélysége változó, még egy-egy betűn belül is. Ezt leutánozni képtelenség, de szakértő kell hozzá. Egy arany President bukott el ezen évekkel ezelőtt, onnan van a sztori[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest