- Yettel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macyke82
tag
válasz yodamastah #4945 üzenetére
Gratula hozzá, a Blake gondolom így már nincs meg, vagy?
-
TayRol
nagyúr
válasz yodamastah #4945 üzenetére
nagy szép, gratula!
-
xtremetuning
addikt
Látom, továbbra sem bírsz a véreddel....
Üdv mindenkinek !
Lenne egy kérdésem a topic lakókhoz : tudom, hogy nem egy roller, de mi a véleményetek az IWC Perpetual Calendarjáról ?
Gondolnék itt értékállóság (nyilván használtban gondolkoznék), minőség, benne található werk szempontjából ?előre is köszönöm.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
g0n21
senior tag
válasz xtremetuning #4957 üzenetére
Ha használtan veszed, akkor az újkori értékveztését már nem neked kell benyelni. Az árát nagyjából tartja.
A werk jó, az öröknaptár már olyan, amit nemigen k.rnak el.Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
yodamastah
őstag
Beugrottam Omega butikba megnéztem az új SMP-ket... háát .. meh... nem áll össze nekem ez az új design. Mintha az előző modell karikatúrája lenne, plusz hullámok... acél/acél 1330e
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz yodamastah #4960 üzenetére
megjöttek? múlt héten még nem voltak bent. nagyon kíváncsi vagyok, mert egy újat tervezek, de ha nem áll össze akkor egy régi kék (mint neked) a befutó.
-
ronin s8
senior tag
-
-
TayRol
nagyúr
válasz yodamastah #4969 üzenetére
az egész nem tetszik. a 8800 benne igen, de gagyi. maradok a korábbi smpc-nél - amit te is vettél.
-
Tulku
veterán
Nem lesz denevér...de talán egy sokkal exkluzívabb jön helyette...részletek a jövő héten...de izgulok
-
Tulku
veterán
Nem nem...RO diver nagyon olcsón meglett volna (10 ezerből) de nem az én órám...és amiket olcastam a 3120-ról az tovább rontotta lelkesedésem...ráadásul mostanság a kaucsukért sem vagyok oda...
Inkább valami több színű valami....nem csak kék...
-
Tulku
veterán
coming soon...
-
Tulku
veterán
válasz xtremetuning #4978 üzenetére
Neeee....csak a forma, a név és a színek nem stimmelnek, a többi OK
-
Tulku
veterán
Bemutatjuk a "Mit ne tegyünk a Rolex-ünkkel otthon" című tragikomédiát...
Ámbár jó hogy vannak ilyenek...ha el akarják adni, figyelmeztethetjük őket, mit tettek a szép élekkel, mi lett a szép órából...s elszégyellik magokat, s eladák nékünk olcsón, hogy ne is kelljen emlékezni reá, mit tevének egykoron szegénnyel..
Mi pedig elvivénk azt jóságos Kirschner úrhoz, aki lehelé vissza szerzeményünkbe a csodás éleket...és látánk, hogy ez lőn jó... -
WiZARD
addikt
Azért nem kell túlzásba esni, a capecod-tól az élek nem fognak eltűnni, főleg nem 5 perc alatt. De a polírozott felületeket szépen csillogóvá lehet tenni, és ha a dörzsis szivaccsal 10x végighúzod, attól se fog elkopni.
Az életlen, szétpolírozott órák nem ettől lesznek...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Tulku
veterán
Nem tudom...havi 1 ilyen reszelgetéssel azért a komoly éleket lehet tompítani...szerintem...főleg ilyen mozdulatokkal....
Kirschner egyébként kiemelte a nem megfelelő polír korong (ami bemarhat mindenhová) hátrányait az élekre..nyilván itt nem korongozik a pók..hál istennek...abból lenne probléma csak...
-
WiZARD
addikt
Havonta csinalva, par ev utan nyilvan lesz nyoma. 1-2 evente viszont belefer szerintem. Megiscsak hasznalati targy, nem egy muzeumi muremek.
Amennyi ideig nalad van egy ora, addig nyilvan nincs szukseg ilyesmire
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
yodamastah
őstag
Garryson garryflex tömbökkel gyönyörű szálcsiszolt felületet lehet csinálni. 120ast használok a fémszíjakon.
Sajnos előtte fotót nem csináltam, de volt deskdive karc a csatzáron bőven.
De csak óvatosan, ha nagyon oda van a szíj akkor inkább csinálja olyan akinek ez a szakmája. Óratokhoz meg nem nyúlnék. Szíjat/zárat még lehet cserélni ha valaki elbarmolja, de tokot cserélni azt elég drága móka
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz yodamastah #4989 üzenetére
Igen...a tok miatt óbégattam én is...
Elég sok önjelölt "mester" munkájával találkoztam az elmúlt 10-15 év alatt...na annál kiábrándítóbb, mint egy elbarmolt tok polír nem sok van...
-
WiZARD
addikt
Persze valodi polirozassal - geppel konnyu rombolni. Capecod-ot meg kozephulye kezeben is biztonsagosnak gondolom. Persze szalhuzott reszt erdemes maszkolni ahhoz is...
Csatra garryflex-et hasznalok en is, de azert vigyazni kell, mert a logot, irast konnyu eltuntetni, illetve annak az eleit "elmosni".
-
Macyke82
tag
Csak érdekességként FORMEX Essence chronometer minősítéssel.
Nem is tudtam, hogy most már SW200-as Sellita-at is C.O.S.C minősítenek.
Kíváncsi lennék, hogy ezek a werkek hogyan muzsikálnak, ebben az esetben is olyan megoszlóak lennének a vélemények? -
WiZARD
addikt
Csak polírozottra.
Csiszolópapír elvileg jó lehet szálhúzott felületre, gyakorlatilag nem jellemző a használata.Teljes szíjra is lehet használni, ha nincsenek polírozott részek a szíjban. (illetve polírozottnál is lehet, de akkor ki kell maszkolni)
-
Aladdin
aktív tag
"Csiszolópapír elvileg jó lehet szálhúzott felületre, gyakorlatilag nem jellemző a használata."
Én próbáltam csiszolópapírt is, és dörzsiszivacsot is. Az Aerospace, főleg az első, ami volt, az még Grade 2-es titán volt, hát az karcolódott, mint a picsa Az EVO az már Grade 5-ös volt, az egy fokkal keményebb volt. Meg van egy titán Certina jáccósórám, hát könnyen karcolódik.
Node a tapasztalat az, h mélyebb karcokra csiszolópapír, (ezt a műkörömre való hasábot használom), de az igazán szép szálcsiszolt hatást a dörzsivel értem el. Újjá lehet varázsolni vele a csatot és a szíjat. -
yodamastah
őstag
Legkevésbé karcolódó órám a Seiko SARX035 volt. Fél év napi szintű hordás után alig volt 1-2 karc a fémszíjon. Ha nem is karcmentes a diashield bevonat, azért határozottan kevésbé karcolódott mint a bevonat nélküli óráim. Rohadtul tudnám értékelni ha használna ilyesmit pl az Omega is. A Ball engineer fémszíja 2 nap után karcosabb volt mint fél év alatt a Seiko
-
Deskdiver
senior tag
válasz yodamastah #4997 üzenetére
Valamiért a gyártók nagy része nem nagyon fordít figyelmet az acélra. Egyébként én kétlem ,hogy a manapság gyakran emlegetett 316L "nemesacél" minden esetben 316L. Komoly különbségek vannak keménységben még egy Orient és egy Tissot között is. Okát nem pontosan értem hiszen a 316L nem igazán különleges vagy drága. A tulajdonságai sem kiemelkedőek a rozsdamentes acélok között. Tudom ,hogy költséges egy géppark szerszámozása, de igazán nyithatnának a duplex/super dupex acélok felé. Persze érthető , hogy az üzlet szempontjából nem annyira buli ha elkezdenek "elnyűhetetlen" tokokat készíteni. Ha valakinek van minőségi szerszámkészlete az tudja ,hogy még hosszabb használat után sem látni rajta sok karcot pedig ott általában fém a fémmel találkozik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest