- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BAti77
aktív tag
Az a műanyag alkatrészt blokkoló karnak (kronográf fék) hívják és a kronográf visszaállító kalapácsát akaszja meg egy bütykös nyúlvánnyal..[link]
...ez az alkatrész a cal. 861-es werknél még acélból volt, de típus probléma volt a bütykös akasztó törése vagy deformálódása a kopás miatt, ezért cserélték egy ellenállóbb műanyagra, ami olcsóbban is cserélhető és gyakorlatilag nem szokott törni...
"Csak az az óra a miénk, amelyikben jól érezzük magunkat, a többi az ördögé."
-
Nekton
aktív tag
Szia Bati77!
A fék a stopper másodperckerekét fogja meg STOP módban, hogy az ne tudjon elfordulni. Ilyenkor nincs fogaskerék kapcsolat a járattal és a nullázókalapács sem rögzíti a stopper másodperc tengelyt, ezért kell rögzíteni a fékkel. Ez lehet műanyagból, mert itt nincs nagy erőhatás. A nullázókalapácsot a nullázógomb előtti akasztó fogja vissza és nullázáskor a kalapács oldja a féket a róla kiálló csap miatt (szintén kis erőhatás). Műanyaggal nem lenne jó blokkolni a kalapácsot. Hamar elkopna.
Üdv.
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #3464 üzenetére
Szia. Nem tűntem el, azért be-benéztem olykor-olykor, csak szótlan voltam.
A két Omit nézegettem, próbálgattam, de végül csak a Gauss maradt.Macyke82: Szép az a Móric! Grat!
[ Szerkesztve ]
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #3466 üzenetére
Antitól vettem, fent volt a csoportban is.
Akkor az!"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
BAti77
aktív tag
Szia Nekton!
Amiről te írsz, azt felső bütykös tárcsának hívják és a stopper indítása után akasztja meg a kronográf nullázó kalapácsát (reset hammer) és a szabadon futást biztosítja a stoppernek.
Ezt a felső nyomogomb megnyomásával egy működtető karon és rugós karütőn keresztül lehet működtetni.
A stopper megállításakor oldják a felső bütyök és a nullázó kalapács kapcsolatát (szintén a felső gomb megnyomásával). Ekkor a stopper alsó bütyök akasztja meg a kalapácsot (STOP helyzet).
A stopper visszaállításakor (reset) az alsó gomb megnyomásával oldják az alsó bütyök és a nullázó kalapács kapcsolatát. Ekkor a stopper szabadon futása miatt a mutatók vissza fordulnak. A kalapács a stopper másodperc és perc tengelyén lévő fogaskerekek szív alakú rögzítőire fordul és rögzíti a stoppert.
A kalapács ekkori végállását a blokkoló kar (kronográf fék) határolja a bütykével megakasztva. (Képen fém, amúgy ez lehet műanyag is).
Szóval alaphelyzetben a nullazó kalapácsot az a műanyag kronograf fék blokkolja és tartja. A stopper futásához és a "stop" helyzetéhez nincs köze a kronográf féknek (blokkoló kar), csak a rögzítéséhez...
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #3469 üzenetére
Köszi.
-
Macyke82
tag
Köszönöm szépen mindenkinek
-
Macyke82
tag
Valóban jobb a 38,5 mm-es ennél a lünetta nélküli típusnál, én is nagynak tartottam a 41,5 mm-t ez is belejátszott abba, hogy váltottam, de majd meglátod / megszokod.
A valasztasod minden esetre jo volt.
A Lug to Lug high ha jól emlékszem 48 mm ez még teljesen kényelmes vékonyabb csukló esetében is. -
condy
senior tag
Köszi! Azért jó tudni, hogy gondos gazdája volt előttem is.
Macyke82: Azért nem ér túl a csuklómon, de eleinte furcsa volt. Anno az Ocean44 azért lépett le olyan hamar, mert az nekem baromi nagy volt. Ez viszont már-már remek.
Azért az AT sokkal szolidabb.
[ Szerkesztve ]
-
Macyke82
tag
válasz vadászcsiga #3485 üzenetére
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #3488 üzenetére
Eszek én, de minden pocakra húzódik.
Nem győzöm lebrigázni."I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
chef69
tag
Sziasztok!
21mm-es szíjat keresek. Tudnátok ajánlani jó minőségűt, ami elfogadható áron van? Borealis lenne a befutó, de ott csak 20, meg 22-es van
-
chef69
tag
WIZARD, bence0929
Köszönöm, megpróbálom a Borealist rátenni. Ha mégsem lenne jó, van egy 22-es tokfüles is, majd megy arra. 😀Ha tudtok másik hasonlót, még mindig érdekelne, mert ettől a négyszögletes kovágástól azért félek egy kicsit.
-
BAti77
aktív tag
Bármelyik Hirsch prémium vonalas kaucsukszíj is jó lehet. Simán felfér a 22 mm-es a 21 mm-es tokfültávolságra...
-
Deskdiver
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Exkluzív órák topikja, elsősorban mechanikus svájci órák számára, de szívesen látunk német/japán/egyéb közép- és felsőkategóriás órákat is.
Az ide nem illő órák a következő topikok valamelyikébe tartoznak:
Óra topik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest