- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
npera
őstag
válasz Gabibácsi #67051 üzenetére
Queerstrasche?
Most úgy nézem, hogy nagyon feszítik a rugót egy irányba, de ezek olyan dolgok amik egy idő után vissza akarnak rugózni. Örökké nem lehet egy extremitás irányába haladni, mert a társadalom egy idő után elunja a dolgot.
Most nagyon jó móka, hogy az adófizető polgárokat próbálja vegzálni egy hangos de annál kártékonyabb kisebbség, aztán ennek a farvizén pár különösen gerinctelen politikus vagy wannabe politikus próbál szörfölni.
A reakciók is sofélék. Van aki szépen ökölbe szorított kézzel a zsebében megy, de nem szól semmit. Viszont legközelebb átszavaz oda, akik még nem köpték pofán miután elmulatták az adóját. Van aki konkrétan pofánvág valakiket az utcán. És vannak ennél konkrétabb emberek is.
Ha jól értem a kisfalu főterén legutóbb a tömegverekedés fekete és közel-keleti fiatalok és helyi redneck svédek között történt. Volt elég sok rendőr, meg helikopter és hasonlók. És pár arc beverődött eléggé erősen. Aztán a helyi falusi facebook csoportban (mi történt a faluban csoport) pár redneck bemondta a tipikusan 90%-ban aggódo nyuggerekből álló csoportnak, hogy nem kell aggódni, meg firtatni semmit. El lett rendezve mindenki, akit el kellett rendezni, pofa súlyba, téma zárható. A csoport adminja egy csóka aki bár hivatalosan nem tagja a fegyveres erőknek, de igen szoros kapcsolatot ápol a különféle kommandós egységekkel, a sima rendőrséggel, a tűzszerészekkel és a terrorelhárítókkal is. Titkos anyagokat nem oszt meg, de ami publikus azt kábé mindenkinél előbb tudja. Az sem firtatta a dolgot, így arra tudok gondolni, hogy a rendőrök igazából sejtették hogy melyik problémát csoportot vertek orrba és a karma számára írták, majd nem nyomoztak különösebben erősen tovább.
Vicces dolgok ezek....
-
npera
őstag
Én tegnap grilleztem a kollégával. A csóka kicsit szétszórtam jött. Úgy volt, hogy kábé ebédre jön. Majdnem 1-kor indult, szóval kései ebéd lett belőle. Ő vette volna a darált húst a hambihoz, minden mást én vettem.
Félúton felhívott, hogy egyrészt elment a busszal rossz irányba elég sokat, másrészt otthonhagyta a pénztárcát és a szemüvegét. Szóval nem túl jól látva botorkál a városban. Akkor elmentem húsért én, aztán kábé fél négykor megérkezett.
Akkor rittyentettünk kis salátát, sajtos-fokhagymás gratenget. Meg börgert. A csóka mutatott egy új fogást, amit még nem próbáltam. Jénai üvegtálba bele a kukoricákat, alá egy kis vaj. Akkor a vajban fő és pirul. Kegyetlen jó.
A burgert meg úgy csinálta, hogy kiterítette a húst egy deszkára, megszórta borssal és sóval, majd összehajtotta egy hengerbe és vágott belőle pogácsákat. Igen jó lett.
Volt mindenféle szósz, zöldségek, szalonna, cheddar, meg balkáni csalamádé és coleslaw. Nem maradt sok hely a fagylaltnak....
Aztán ittunk sört is rendesen. A jóember bealudt a székben ebéd után, volt vagy 30 fok árnyékban. Aztán viharos zivatar, majd atom dunszt.
Estére nyomattunk szőlőt, meg még sört rendesen. Aztán beszélgettünk 3-ig. Utána 9-ig aludtam.
És semmiféle másnap nincsen, mert szépen nyugodtan fogyasztottunk, csak semmi dorbézolás
-
npera
őstag
Most először próbáltam ki, hogy két töltő fut egyszerre. Az ősrégi iCharger 106B+ és az új ISDT Q8.
A szintén ősrégi tápegység tud 20A-t, ami röhejesen sok a kis quad akksinak. 0,6A-el töltö az 550 mAh-s pakkokat, szóval a tápegység nem ízzad bele a terhelésbe.
Álomszép installáció...
-
npera
őstag
A konyhában pedig a "finn" Liitokala töltő tölti a "svéd" LADDA akksikat.
-
Jahno
veterán
válasz FőDudu #67068 üzenetére
Jaaaaaj, medence. Tegnap le akartuk szívni a maradék vizet és takarítás, feltöltés.
Azbeszt, 3 férfiember nekiáll, többen néha erőből, én próbáltam inkább ésszel. Bár nem egy bonyolut dolog, szívattyú berak, slag 2 méterre kihúz, bekapcsol, múkod.
Ahamm. Szívattyú meg sem moccan. Babráljuk, kicsit búg, mondom kapcsoljuk le de gyorsan. Láttam én már elégni tekercset, meg azt sem tudjuk membrános, forgólapátos, vízhűtéses oszt értem, hogy orosz cucc meg erőből megy, de attól még a fizika fizika marad :-D
Sógor hozott másik kettőt, abból egyik ment is vagy 5 percet és ugyanígy megállt. Másik sógor szerint fordítva is forgott mert biztos elkötöttükl a fázist, de egy fázisú rendsszerben ez elég nehéz ügy... Aztán mikor ment, akkor rádugtuk a 20 méteres slagra, hogy erőlködjön és éppen csak csorogjon a vége, mert persze egy átlagos zagyszívattyú pont ilyen nyomásra van felkészítve :-D Még párszor eljátszottuk a vitát, hogy kapcsold be bátran szárazon és majd nézegetjük, nem baj ha búg, jó lesz az bírja Másiknál még azt is megkockáztatták, hogy biztos az algás víztől dugult el :-D Igen, a valahány milliméteres szemcseméretig működő rettenet majd pont egy kis spenótos víztől megijed.
Végül megfejtettük, kitakarítottuk, már 10+ centi víz van benne szóval kell hozzá pár nap, mire tele is lesz, klórt folyamatosan adagoljuk, jóvanja.
-
npera
őstag
Ez jó. Opel Grandland X gépkocsit "lemérték" Totalcar videóban.
Kapott teljes elektromos töltést a PHEV akksi, meg tele benzint a tank. És megpróbáltak Kecskemétig lemenni úgy, hogy a ciklusban megadott 1,6 literes fogyasztást hozza.
Spoiler alert, nem a ciklus szerint vezettek persze. Papp Tibi 130-al tolta neki ömlő esőben az autópályán és bár elmondása szerintem nem nyomta neki, mint süket a csengőt, de a városi kigyorsítások dinamikusabbak voltak a kelleténél szerintem.
A végső fogyasztás nem lett 1,6 liter. Sőt még kettőnél is több. Meg háromnál is.
Kiment belőle 4,1 liter benzin, meg 13,2 kWh akksi kapacitás ha nem csaltak a műszerek. -
npera
őstag
válasz FőDudu #67108 üzenetére
Ja-ja, svéd kezek rakják össze természetesen svéd gyárban és svédül beszélnek közben jól...
A sori munkások szünetben:
Azzal lehetne sokkolni a Teslát. Mindenféle komplikált lithiumos cucc helyett sima NiMH AA-cellák. Jó sok.
Akkor már legjobb a Flybo Total Electric akksitálcáját sourcolni, az bizonyított technika
-
FőDudu
veterán
Ezeknek a femvazasoknak van egy collos csatlakozo az aljan, szerencsere ugy raktuk le tavaly, hogy csak ra kellett csavarozni a gardena konnektort es mehetett ra a cso.
Terasztol kb masfel meterre (szomszed kertjeben) van egy csatorna fedel - igy azt kicsit felrehuzva siman belelogattam a veget es szepen lefolyt... Csak a tetejere alcabol rakott szoloprest kellett arrebb rakni...
FőDudu
-
FőDudu
veterán
Elutottem ma egy szajkot.
Pont ugy szallt le az auto ele, hogy mar csak a koppanast hallottam.Megalltam hatha hutoracsba szorult vagy hasonlo - de se nyomot se madarat nem talaltam.
FőDudu
-
npera
őstag
válasz FőDudu #67117 üzenetére
Nekem a rekord 6,75 liter volt amikor Németországban úgy számoltam, hogy lesz sok dugó, de nem lett. És a komphoz késő éjjel kellett csak odaérni, így elég sokáig mentem legkülső sávban 90-100 között tempomattal. Nem egész tankot, kábé 200 km-t talán. Ha egész tankot úgy futottam volna, akkor lehet meglett volna a 6-hoz közeli fogyi is.
Ez egy magas építésű gép, de kis kerekei vannak (nem SUV) és a padló is alacsonyan van.
Ez a generáció belőle:
-
hobizoli
nagyúr
szerintem ezt ugy kell erteni, hogy mivel az atlag juzer nem megy napi 50km-nel tobbet es vissza tudja tolteni az elhasznalt akksi kapacitast otthon es/vagy munkaban, igy 2 naponta 2x is akksival indul a napi dolgara es csak keveset hasznalja az ICE motort
igy meg kb hozhato is az a 1.6literes fogyi 100km-n, ha abbol 80km-t eleve akksirol vitt le
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
npera
őstag
válasz hobizoli #67120 üzenetére
WLTP szerint 1,3 liter, míg NEDC szerint 1,6 liter a homologizált fogyasztás ciklusra vetítve. És ott a ciklusz szerint tesztelt, kihajtot az elektromos kapacitást, aztán megy a belsőégésű.
Közúton forgalomban random időjárásban sosem fogják a ciklust hozni, azon nem is lepődtem meg.
De abban reménykedtem, hogy a sok csoda surlódáscsökkentő technika és a mai világban erőteljesebb CAE-kapacitás révén a modern gépkocsik tisztán belsőégésű fogyasztása alacsonyabb.
Persze az egyre szigorúbb kibocsájtási normák pont növelik a fogyasztást. Ha a mai technikával lehetne EU0-ás kocsit tervezni, akkor az parádésan keveset fogyasztana. Csak forgalomba nem lehetne helyezni.
-
Samott
addikt
válasz WiZARD #67109 üzenetére
Nemcsak a rombolás megy: Lenin-szobrot állítottak Németországban
A Turul az nagyon vicces, Pokorni nagyot megy vele... emlekszem 2005-ben mekkora vitak voltak korulotte, nagyon ragaszkodtak hozza. Aztan kiderult hogy a nagypapa artatlanokat meszarolt akkoriban... es rajta volt a szobron az o neve is. Most nem tudjak hogy szabaduljanak tole.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Samott
addikt
Azota mar a szar kinai is jobb am: The Impressive Engineering Behind The Cheapest Electric Car In The World
Egy egesz sorozatuk van rola, ahogy egy pickup platojan hazahozzak, unboxing meg ilyenek.
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.
-
Gabibácsi
őstag
Megvolt a premier outlet, végülis minden volt, csak kurvamessze van. De idén már nem kell odamennem.
-
halapidori
tag
Gabibácsi! persze női verzió nincs, nőknek csak "ribanc vagyok" vagy "ostoba vagyok" vagy "bölcsész vagyok" vagy "ez rohadt drága volt" üzenetet közvetítő ruhákat gyártanak. Chö.
-
Gabibácsi
őstag
A legtöbben még nem mondanak semmit. Mert ha mondanak, rögtön kirekesztőfasiszta lesz. Még.
de ha még jobban elfajulnak a dolgok, márpedig túltolták, ki tudja mi leszde legalább ezek at lmbrqabcd-k legalább nem szaporodnak
csak örókbe ne fogadhassanak..Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
Gabibácsi
őstag
válasz halapidori #67127 üzenetére
Hát akkor viselj férfi verziót
amúgy tavalyi arok partyn volt kint egy pólós fickó, ő nyomtatott ott helyben c64 pólókat, de ha kell, keresek neked helyet hol lehet ilyesmitHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
halapidori
tag
válasz Gabibácsi #67130 üzenetére
Férfiból még az S méret is max alvópóló, nem vagyok nagytestű
Van ám nekem vagány pólóm, nemazé, beszerzem, meg van is közeli ismerős, aki rányomja...
Csak izéna, tök jó lenne, ha a ruhaipar jófejeknek tartaná a nőket is... Tudom, kereslet-kínálat, a nők meg a parkolásig sem jutottak az evolúcióban, a hiba nálunk van -
Gabibácsi
őstag
válasz halapidori #67132 üzenetére
Egyetértek, a nagy feminizmus mellett jó lenne ha nem csak ilyen infantilisribancos minták lennének, de pont most néztem pólókat online, a férfiaknak is csak sörösmácsós meg horgászos pólók voltak
-
FőDudu
veterán
Horvatoknal vasarnap valasztas lesz. A hirek szeint nagy a baj, de nem allnak elo a valos adatokkal, mert akkor meg a valasztas is veszelybe kerulne.
Majd nezzuk az esemenyeket Julius 6 utan...
Kivancsi leszek. Korlatozas, megugro fertozottseg, lesz minden...(Forras persze nem media, hanem kornyekbeli emberek korhazban dolgozo hozzatartozoi)( szoval lehet kis tulzas is van benne, de 2 kulonbozo ember emlitette es meg nem is ismerik egymast)
FőDudu
-
eattila
őstag
válasz halapidori #67127 üzenetére
Reklamban lattam noknek megjott feliratu polot.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
WiZARD
addikt
Sok meglepő nincs ebben.
Pont olyan kamu mint bármi gyári fogyasztás adat. Egyedüli cél a szabályzásoknak való megfelelés, limitekbe beférés.Értelmes akku mérettel talán jó lehetne ez a hibrid téma. Ha lehetne elektromos autóként használni rendesen és mellette tartaléknak/hosszú távra ott lenne a füstös egység is benne. De ehhez kellene 20+kWh akku, rendes villámtöltéssel. Mellé valami szigorú management/felügyelet hogy adózás/zöldrendszám tekintetében más kategóriába essen aki sose tölti, esetleg városba ne is lehessen füstösként használni.
Persze szép álom...Ha a user nincs rákényszerítve, akkor pár nagyon zölden gondolkodó/nagyon spórolós verzión kívül a többiek nem fogják töltögetni. Csak azért fogják megvenni, mert van a zöld rendszámra valami kedvezmény. Mindenhova cipelni fogják a felesleges, nem használt elektromos rendszert. Úgyse bír sokat, q lassú feltölteni, cserébe a villanyautósok utálják őket, mert szarnak mindenkire és csak foglalják a töltőket. (mondjuk erre egy rendes fizetős rendszer is megoldás lenne)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Gabibácsi
őstag
Sok kézművessel ez a bajom, túltolják. Csináljanak ilyeneket, de alapsöröket is. Monyó van itthon sok, abból van ipa, meg lager, meg white ipa, ilyesmik. Meg nekem a meggyes, mert buzi vagyok.
de van ilyen passiógyümölcsös meg savanyú meg ilyesmi, azokból egy elég volt.Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
npera
őstag
FortNine megnézte a T700 Rallyt. Egy egész szignifikáns "emelkedőn" kaptat fel vele. Ez a videó szerintem nagyon ott van a szeren.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs