- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jahno
veterán
válasz ncc1701 #66800 üzenetére
Haveri körben bár szűk a mintavétel, inkább a nyugdíjas haverjaim a zűrösebbek. Programozók és rendszertervezők úgy néz ki, hogy teljesen más kasztot képeznek. Nem véletlenül nem nyomnak 180akat vagy mennyit, viszont bazi nagy méretekben tudnak összefüggően matekozni, ami azért nem megy mindenkinek. Aztán jön a kaszt zűrösebbik fele, amikor legnagyobb kocka haverom is elvonult a világ elől és ha lesz is valami arra azt mondta, hogy decemberig kivár és majd újraértelmezi, akkor is ha lazulnak a körülmények. Attól függ hány oldalú a véletlenszámgenerátoros dobóelem és mi van a tárban :-D
-
Jahno
veterán
válasz eattila #66804 üzenetére
Lehet nem hülyeség. De maszk akadt a cégnél, addig amíg kell arra van, jobban azért nem bonyolítom én sem. Kinek mi. Aztán ha a beszállítók is így gondolkoznak, akkor túltermelés és nyomott ár lesz a vége, de ki tudja ezt már megfejteni. Mosható jobbféle maszkból még bontatlanom is van kettő, azzal kihúzom az évet
-
eattila
őstag
válasz FőDudu #66806 üzenetére
Akkora a fagyasztónk, mint egy fiók. Szóval én wc papír, zsebkendő, mosogató szer, vonalon akarok tárazni. Az első etapra vett lisztek is bontatlanok még. Cukor, só még nem árt. A többit heti 1-2 vásárlással lehet variálni.
e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/
-
ncc1701
veterán
válasz eattila #66802 üzenetére
Még mindíg jóval több adót fizetnek utánam, mint ha katáznék. A kollega plö katás. Na, abból szerintem sem lesz túl sok stadion.
Amennyit meg "osztanak", azzal kitörölheted a segged, itthon nem az van, mint plö Duduéknál, h nyugodtan otthon maradhatsz, mert megélsz..[ Szerkesztve ]
-
-
ncc1701
veterán
válasz eattila #66813 üzenetére
Rendelsz? Ismerősnek/havernak szólsz? Amúgy csak úgy magadtól nem kerülsz karanténba, ahhoz tenned kell. Körzetit felhívni, csuda pontos, illeszkedő tűneteket mondani, stb. Ki sem jönnek, le sem tesztelnek (családtagot sem), egyszercsak jön a fakabát a piros paperossal. Ha le is tesztelnek, és produkálsz a tünetek ellenére 1-2-3 negatív tesztet, a papiros marad (teremben egy srác így járt). Akinek esze van, és nem döglik, az nem telefonál ilyenkor sehová, kb magaddal, és a családododdal bszol ki, inkább otthon marad mindenki 2 hetet, és csókolom.
Egyébként nálunk simán van otthon 1-2 heti cucc.
-
ncc1701
veterán
Ja, nem volt liszt, cukor, meg élesztő. Megmondom őszintén, nem is emlékszem, mikor használtunk ilyesmit. Cukor évek óta nincs otthon egy gramm sem. És mivel nem sütünk semmit, se liszt, sem élesztő nem kell. Ezek nem alapvető, egészséges kaják, úgyhogy nem is esszük. De nyilván mi vagyunk az ufók.
Amúgy kicsit mi is bespályzoltunk, de nem vészesen. Fehérjét, zabpelyhet, tonhaltörzs konzervet, vitaminokat, fagyasztott zöldet, rizst, ilyesmit. De érdekes mód, ezekből nem volt hiány.
[ Szerkesztve ]
-
Sipi-
őstag
Yaris fogyasztása egyre csökken, 5,74 l/100 km volt a legutolsó tankolásnál. Bár abból a tankból pont volt Bp-Székesfehérvár-Bp egyszer, meg Bp-Pilis-Bp háromszor.
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
veterán
válasz ncc1701 #66816 üzenetére
Jó is az a rendelés, mikor most az Auchan másnap kihozta amit kell, amúgy 10-15+ napokra vannak időpontok. 1-2 heti cucc mosószerrből biztos van idehaza, alapvető kajákból, mint pld. sör az már nem annyira.
"Akinek esze van, és nem döglik, az nem telefonál ilyenkor" Én meg nem tudom. Úgy nem baszol ki? Meg eddig nem nagyon alartál odahaza maradni ésvagy.
-
eattila
őstag
-
ncc1701
veterán
válasz eattila #66824 üzenetére
Ha mindenki elkezd spájzolni, akkor megint hiány lesz, és felmennek az árak. Magatokkal (és velünk) bsztok ki ezzel. Mindenből van elég, nem kell pánikolni. Ezt már márciusban is megmondták, h felesleges tonna szám venni a budi pappert, nem fogsz többet xarni.
De amúgy engedjük.
-
-igu-
addikt
válasz ncc1701 #66831 üzenetére
Élesztőből és lisztből nem csak vizes zsömlét lehet sütni. És van élet a kólán kívül is, pl. az a házi almaszőrp, amit az első finn nyarunkon főzött Amea. Cukor és tartósítószer nélkül.
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
-NoVa-
addikt
válasz ncc1701 #66831 üzenetére
Azért falusi bót meg KKV-s betegségterjedés tapasztalataidból kiválóan extrapolálsz, de itt némiképp más volt a világ. Liszt az extrém nehezen ment amíg nem vezették be a max fejadagot, mindent felvásároltak. Cukor az évente ha fogy egy kiló se, de pont kifogyott, 2 hétig nem sikerült szerezni. Olaj helyett is egy ideig zsírosabb fagyasztott húsokat vettünk elő, hogy legyen mit kisütni belőlük. WCpapírból lassan megint kell egy csomag, a februári már fogyóban. Azt mondjuk nagyon nem értem, ha másnál nem fogy extrém mennyiségben valami fura oknál fogva, akkor abból mindenkinek évekre előre van tartaléka most.
Szóval itt a bót, az összes a környéken, márciusban kb használhatatlanul le volt rabolva. Aztán beállt az ellátási lánc, meg magukhoz tértek kicsit.
Ami megerősödött tapasztalat azóta is, hogy a XV kerület Régi Fóti úti Aldiból kenyeret meg zöldséget nem szabad venni, 1-2 nap után fekete penész lepi el. Nem tudom, hogy a raktáruk, vagy a beszállítójuk, de a saját kenyér 2 hét után is ehető, a piaci paradicsom is friss, az Aldis cuccok meg a kasszánál kifizetés után rohamosan pusztulnak. Kár érte, régen normális bolt volt. -
Gabibácsi
őstag
válasz ncc1701 #66800 üzenetére
Sajna már öreg vagyok meg asszonynál nem tiszta hová mehet, mindenki mást mond, bevándorlási hivatal azt mondja hívjam a bécsi orosz nagykövetséget, meg a magyar határrendészetet utana, ha pl kimennénk bécsbe egy kávéra mondjuk.
szóval ez a tengerpartos dolog nem tudom mennyire lesz reális, meg ott jön a második hullám isHozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.
-
eattila
őstag
válasz ncc1701 #66832 üzenetére
Ha mindenki annyit spájzolt volna, mint én, akkor nem lett volna gáz hidd el.
Nem fogok többet szarni, de nem hetente megyek a boltba érte, hanem havonta. pl. 58nm-en viszonylag problémás káros mértékben betárazni dolgokat.
-
ncc1701
veterán
válasz -NoVa- #66836 üzenetére
Normális ember szerintem felfogta, megtanulta, h a tömeges spejzolás miatt volt hiány. De mondom, szerintem tök normális dolog, ha pár heti kaja van otthon. Muternak plö egy kis raktára van a pinyóban, mert ha valami akcijós, akkor megveszi egy évre előre, de ő világ életében így csinálta.
-
Jahno
veterán
válasz -NoVa- #66836 üzenetére
"Azért falusi bót meg KKV-s betegségterjedés tapasztalataidból kiválóan extrapolálsz,"
Egyik nyugger haver sem akarja felfogni. Mert van 4 ismerőse, nincs köztük beteg, egyik kint melózik valami erdő közepén és fel van háborodva a korlátozásokon, hogy hát de kitől is kapná el. Érdekes, én el bírom képzelni milyen ott kint az erdőn, de majd egyszer meghívom egy irodába, mert sokadik írásra sem tudja felfogni, milyen amikor csak a konyhában 40 ember van és napi ezres nagyságrendben kavarodunk összevissza.
-
eattila
őstag
Én is csak annyit mondok ezekre, hogy oké, szerinted túltolták. De ha a Te szüleid/nagyszüleid halnak bele, akkor másképp látnád. Vagy a Te kislányod a ritka eset aki fiatalon is belehal.... Akkor mi van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest