Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz Jahno #133704 üzenetére

    Amszterdam nekem érdekes volt, tavaly ilyesmi időben voltam kinn.
    Oda verdával behajtani kábé a csoda.
    A rendszámok színezettek, mint itt, és ami megfelelő színű, az bemehet a legbelebb-belvárosba, ami meg nem annyira, az marad a külső kerületekben.Nyilván mentő-rendőr-tűzoltó kivétel.
    Áruszállítás ott kábé délelőtt 11ig lement, párszor láttam egy "Horeca" feliratú 5tonnás kistehert az első sör-töményet áruló kocsma mellett. 6:30-9:30ig az esti szemetet (tonnaszám termelődik) viszik el a kukások (szerintem egy se holland), mellette meg mossák a járdát.
    Nappal a ~1M turista járja a belvárost, issza sört, szíjja a jointot, este hajtja a lányokat a Nyíregyháza utcában (ja, ott ~csak magyar csajok vannak/voltak), termeli a szemetet.
    Holland szerintem nincs a belvárosban.
    Kaja-pia-kvshop az arab-kínai-egyéb távolkeleti kézen van, akik viszik a boltot azok meg afrikaiak és/vagy kelet-euróoaiak. Bolti eladó is ez a vonal.
    Riksás már nincs, csak nagyon kevés, mert rájuk szállt a hatóság. Megoldható persze, mert "az interneten foglaltam" dolog még működik.

    A belváros lábbal bejárható, 1-2 óra séta az egyik végétől a másikig. Ha kiljebb mennél, van, vagy sok metró, talán 5-6 is. Villamos is akad, mindenfelé, jönnek sűrűn, van utasinfó rendszer is. Tömegközös buszt nem láttam, de van ingyen komp, mert a város egyik részében van egy öböl, azon jár át komp. Asszem 6 percenként ment, és 3 perc volt az út. ~600férőhelyes, autó nincs, de ~300cangást láttam.
    Ott g*cisok a bicikli(s). És mennek, mint a barom, nem olyan sáv jutott nekik, mint itt, hogy az autó sávból lett egy festékcsíkkal elválasztva, hanem rendes sáv van nekik fenntartva. Ha hülye turistaként ott gyalogolsz, akkor jóeséllyel elgázolnak.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák