- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobilhasználat külföldön
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel 6/7/8 topik
- Drágább lett a Pixel 8a
- MG5 menetpróba
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra lett a Huawei fitnesz karperecéből
- Elkaszálhatja az Apple az iPhone Plust
Hirdetés
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Visszavonta az Intel és a Qualcomm Huawei-hez kiadott exportlicencét az USA
it A jelentések szerint az USA hosszú idő után döntött, és visszavonta a Huawei kapcsán kiadott exportlicencet az Inteltől és a Qualcommtól. Ez mindegyik félnek nagy probléma lehet.
-
The Witcher 3 REDkit - Megjelenési dátumot kapott a modszerkesztő
gp Nemsokára még egyszerűbb lesz extra tartalmakat gyártani a játékhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sipi-
tag
Vettem pizzakövet, majd megpróbálok pizzát sütni faszénen.
Viszont azon gondolkozok, hogy fa vagy fém pizzalapátot vegyek, melyikre ragad rá kevésbé nyersen és megsülve a pizzatészta.https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
A. Crowley
csendes tag
válasz Sipi- #132851 üzenetére
Ezt tanultam a tanfolyamon:
[link]Pizza
A grillezést a pizzával kezdem mindig, mert a pizza követ a még nem forró grillbe kell helyezni, hogy azzal együtt melegedjen fel. Ha a forró grillbe teszed, el fog repedni. Ne sajnáld az időt a jó pizza tészta elkészítésére, mert ez a pizza lényege.
Hozzávalók 2 pizzalaphoz:
· 500 g pizza liszt, vagy olasz tipo 00 liszt, vagy fehér kenyérliszt BL80
· 10 g só
· 5 g friss élesztő
· 250 g/ml langyos víz (kézmeleg)
· 25 g/ml olívaolaj (elhagyható)
· feltétek ízlés szerint (pl. mozzarella, tonhal, articsóka konzerv, bazsalikom*, ruccola*, mortadella, prosciutto)
1 pizza lapra kb. 1 merőkanálnyi paradicsomos pizza szósz kell, vagy 3 evőkanál peszto
Sütőpapír, pizza sütőkő
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
Egy másik tálban keverd össze az élesztőt és a langyos vizet.
A száraz keveréket öntsd a nedveshez, és kézzel dolgozd össze, amíg a massza összeáll.
Fedd be a tálat, és konyhapulton hagyd 10 percet pihenni.
A 10 perc elteltével a tészta érezhetően puhább, levegősebb lett, készen áll a dagasztásra.
Anélkül, hogy kivennéd a tálból, a tészta egyik szélét húzd felfelé, és nyomd bele a tészta közepébe. Kissé fordítsd el a tésztát, és ismételd meg a mozdulatot. Összesen 10 ilyen gyúró mozdulatot kell csinálod. Ennyi elegendő J
Újra fedd le, és pihentesd 10 percig.
Most következik a második gyúrás – 10 gyúró mozdulattal.
Pihentetés következik, lefedve 10 percig.
Most következik a harmadik gyúrás – 10 gyúró mozdulattal.
Pihentetés következik, lefedve 10 percig.
Most következik a negyedik gyúrás – 10 gyúró mozdulattal.
Borítsd a tésztát lisztel megszórt munkalapra, és vágd 2 egyforma részre.
Sodrófával nyújtsd a pizza lapokat maximum 3 mm vastagságúra,
és helyezd sütőpapírra . Helyezd rá a kívánt feléteket.
Majd sütőpapírral együtt csúsztasd az előmelegített pizza sütőkőre.220 fokra melegített faszenes grillben kb. 8 perc alatt megsül.
Többször is nézd meg az alját a pizzának, ne csak a tetejét nézegesd sütés közben.
Mivel ez nem a sütőben sül, hanem grillen, főleg az alja fog megpirulni.
Pizzaszósz
Hozzávalók 4 pizza laphoz:
· 5 dl passzírozott paradicsom
· 2 evőkanál paradicsom püré
· 2 evőkanál olaj
· 1/2 fej vöröshagyma finomra aprítva
· 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
· 1 teáskanál szárított zöldfűszer vegyesen: oregano, rozmaring, kakukkfű
· 2 evőkanál cukor
· 1 teáskanál só
· 10 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
Előző este készítsd el, és felhasználásig tartsd a hűtőben.
Egy edényben kezd el hevíteni az olajat, pirítsd üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát. Fél perc múlva jöhet a paradicsom püré, és kevergetve pirítsd tovább még egy percet. Jöhet a passzírozott paradicsom és a fűszerek. Forrald fel, és el is készültél.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
őstag
válasz Sipi- #132851 üzenetére
Ez akkor majd kemece lesz, vagy grillsütő, pizzasütő? Mi a kövön kívüli keretrendszer?
Kolléga itt a gyárban magas szinten űzi, röviden összefoglalva: mindegy.
Még kaptam egy kis oktatást a lisztezésről, meg ilyesmikről, azt nem írom le. Kenyeret is jót süt.
"ami inkább fontos hogy 2 lapátja legyen
egy vető és egy forgató, nekem a forgató nagyon hiányzott mindig villával forgatom és megsül a kezem is közben""de ha olyan sütö van ahol nem kell forgatni a z is mind1"
-
WiZARD
addikt
Hétfő délután lett elvetve a fű a kertben. Elsőre örültem az esőnek. De kezdek elbizonytalanodni, hogy mennyire tesz jót neki ha áll a vízben az egész
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
Sipi-
tag
-
Grillo
senior tag
válasz A. Crowley #132854 üzenetére
Na ezt mentem, és ki fogom próbálni, most lesz a Lidlben pizzakő, venni is akartam.
-
Jahno
őstag
válasz npera #132864 üzenetére
Azt írtam tegnap is. Akad felénk mindenféle sarki közértben, meg klasszikus Decathlonban, de horgászboltot lassan könnyebb találni, mint benzinkutat. Online meg főleg. Nem lepődtek meg, hogy nem horgászni kell, rendes emberek ezek is. Lehet nem én voltam az első helyi hülye akinek nem a spicc íve számított
-
npera
újonc
-
Grillo
senior tag
-
A. Crowley
csendes tag
Ja igen, a pizzát (meg úgy általában mindent) lefedett grillel kell sütni.
-
A. Crowley
csendes tag
#mithallgatszmost
[link] -
Bujdy81
csendes tag
válasz WiZARD #132856 üzenetére
Ha pár órát áll a vízben az nem para. Ha pár napot, akkor lehet újra vetni, mert oxigén nélkül minden növény megfullad.
Az igazi nehézség az, hogy a fű ideális növéséhez az kell, hogy az első 2-3 hétben nedves legyen a föld. Mindig. Júniusban késő vetni, de most szerencséd van az esős időjárással. Egy verőfényes napon akár egy nap alatt is kisülhet!
Ha megnőtt pár centire, akkor pedig heti két alkalommal locsold, hogy mélyebb legyen a gyökere, mint a naponta locsoltnak.
Ha igazán szépet akarsz, akkor csakis hengerkéses fűnyíró, napi nyírással!
-
Sipi-
tag
válasz A. Crowley #132873 üzenetére
Akkor eszkábálok valami ajtót elé... Vagy fedjem le egy tepsivel a pizzát a pizzakövön?
https://www.ferfiakonyhaban.hu
-
Jahno
őstag
válasz A. Crowley #132880 üzenetére
De durva, első kuglis linket megnyitom és rögtön faszenet gyártatnának a szerencsétlen júzerrel "akkor a pizzakőre helyezett pizzának legalább 400-450 fokra van szüksége megközelítőleg 30 percen keresztül,"
30 perc, az... Bár nem vagyok egy pizza zsonglőr, de ismerem a szakirodalmat és tudom kit kell megkérdezni
Következő találat már elég reális:
"A sütési idő függ a sütő hőfokától és a pizza méretétől. 250 fokon kb. 15 perc alatt sül meg egy 35 cm-es pizza. Nálam kb. 300 fokig lehet tekerni, úgy 8-10 perc is elég. Fele adag tésztából készült, 25 cm-es pizza kb. 2 perccel gyorsabban kész van. Akkor van kész, ha elolvadt rajta a sajt, és szép barnára sült a széle."
Lehet csinálja is, nem csak ír róla :-D
Következő is:
"fatüzelésű kemencében, amelyben a fa nemcsak parázslik, hanem láng is van: kb. 450-500 fok, a sütési idő kb. másfél perc, közben a pizzát egy lapáttal vizszintesen forgatják, hogy mindig másik része nézzen a tűz feléfatüzelésű kemencében parázsló tűznél. kb. 300-350 fok, a sütési idő 2-3 percelektromos kemencében (ez azonban már nem az igazi, csak sokkal kényelmesebb, mint a fa tüzelésű) 350 fok, sütési idő 2-3 perc.otthoni sütőben, amelyik tud 300 fokot, 8-10 perc."
-
zetor2000
senior tag
válasz Sipi- #132878 üzenetére
Mondanám, hogy szakirodalom, de youtube:
Pluhár László csatornája. Saját névvel van fenn, keress rá. Az olaszoknak süt pizzát… valamit tud.
Nála a pizza tésztája cca. 2-3 nap alatt van kész, de az “olyan”.
Sütőnek Ooni karu. Vagy amit Wizard vett…A kőnek cca. 400-450 fokosnak kéne lennie, akkor ~1-2 perc egy pizza. Lapátnak kábé mindenkinél valami fémet láttam, elég fura forma, mintha hullámos és/vagy lyukacsos lenne, talán bevonatos is.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
WiZARD
addikt
válasz Bujdy81 #132877 üzenetére
Köszi.
Ha épp eláll 1-2 órára az eső, akkor elszivárog a víz, de reggel óta megállás nélkül esett eddig.Agyagos a talaj, tetejére lett némi termőföld - elég jól megtartja a vizet. Talán nem lesz nehéz nedvesen tartani, majd naponta 2-3x kimegyek locsolni. Öntöző egyelőre nem lett, mert a víznyomás kevés, meg ez a fű se biztos hogy végleges.
Sajnos csak mostanra álltak össze a dolgok, hogy lehessen füvet vetni.Reggel veszek a lidiben robotfűnyírót, bár azt nem tudom mikortól lehet használni friss fűnél. Anyóstól tudok kölcsönkérni egy hagyományos füstöst, bár az se biztos hogy sokkal gyengédebb mint a robot
Most nem lenne nagy dolog hengerkésessel naponta letolni (ha lenne), mert kb a kert 15%-a lett megcsinálva. Többi majd jövőre vagy valamikor.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****
-
npera
újonc
Ez nem piskóta. Texasban farmeroknak elege lett belőle, hogy a vaddisznók feltúrják a földet. És kimentek vadászni. Nem csúzlival. Állatvédők nem tudom mit mondanak, de a malacok el lettek intézve eléggé.
-
Jahno
őstag
válasz hobizoli #132892 üzenetére
Lehet bérelték. És jöttek utánuk összeszedni a malachúst, annak sem tudom ott mennyiért megy kilója, de láttam kismalacot is, legfeljebb nehéz kiválogatni a sörétből. Ha csak 100 dolláros egységáron vágják ki reggel a piacra szőrösbőrösen, lehet felaprítottak vagy 10 tonnát vaze, ha ilyen a felhozatal.
-
hobizoli
nagyúr
válasz Jahno #132891 üzenetére
nem szamoltam egy 3-400 vaddisznot tuti kilonek par perc alatt, es mindet biztos nemis szedik le
ez azert nem semmi mennyiseg
ennyi mar csak a napi kajalasaval siman akkora kart tud csinalni, hogy felzabaljak az eves termest egy tobb tizhektaros teruleten is, mint a sáskáktöbb drón kell ;P
-
Jahno
őstag
Na, ezt meglőttem, nem sokat kellett gondolkozni a gyagyás fotós csoportomnak sem, testületileg bejelentkeztünk: [Vigyázat magasfeszültség]
-
zetor2000
senior tag
válasz npera #132886 üzenetére
Az a gatling az elején az nem tudom, mennyire jó ötlet... Látványnak oké, meg aprítani is jó, csak sokat fogyaszt...
Ennyi vadat viszont praktikus feldolgozni, de célszerű felfogadni egy mészárszéket, mert "burst" módban jön a hús, azaz hirtelen van ~100 tonna, nem napi 100 kiló.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest