Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sesy

    aktív tag

    Sziasztok!
    A következővel szeretném kiegészíteni egy meglévő makrómat:

    Munka2 lapon soronként vannak adatok, ha az első oszlopban lévő kódszám első két jegye 36 akkor át szeretném másolni a Munka1 lapra egy megadott sorba, ha nem 36 akkor megyek tovább a következő sorra.

    Azt meg tudom csinálni, hogy ha van adat a sor első oszlopában akkor másolja át, de sehogy sem sikerül, hogy a fenti csak a fenti feltétel esetén másoljunk...

    Az első oszlopban lévő kód az minden esetben hasonló formátumú:
    36-003-1.1.1.1.2-0002398

    Az első szám határozná meg, hogy melyik munkalapra másoljuk ki az adatokat az adathalmazból.

    Nem teljesen a fenti problémához tartozik, de talán tudtok segíteni:

    Építész vagyok, az adataimat archicad programból nyerem ki. Ezek lehetnek építőanyag mennyiségek, tulajdonságok, épületszerkezetek méretei stb... Ezeket az adatokat tudom xls formátumba exportálni.
    Ebből az xls-ből szeretném tovább rendezni az adatokat egy másik fájlba bizonyos feltételrendszer alapján (lásd fent például). Az archicadből kapott adatok dinamikusan változnak attól függően, hogy mekkora épületről van szó és ez mennyi építőanyagot, épületszerkezetet tartalmaz.
    Azt szeretném megoldani, hogy ha exportálom az adatokat xls-be akkor ezt a fájlt ne kelljen megnyitnom ahhoz, hogy az általam rendszerezésre használt xls-ben frissüljenek az adatok. Ez egyszerű függvények esetén sikerült, de ha makrót használok akkor nem megy... és amit szeretnék azt makró nélkül vagy nagyon bonyolult lenne, vagy nem lehet megoldani.
    Ha meghivatkozok egy cella értéket egy másik fájlból akkor ugye ott a hivatkozási útvonal lesz ha ezt a cellát átmásolom valahová akkor is az útvonalat másolom, nem az értéket, na ezt is jó lenne megoldani valahogy, hogy az értéket másoljam át...

    Lehet, hogy egy kicsit össze-vissza volt akkor elnézést :)

    Előre is köszönöm a segítséget

    Born stupid... Try again!

Új hozzászólás Aktív témák