Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Crus

    őstag

    válasz VoltanIgor #141527 üzenetére

    Most itt tényleg arról vitatkozunk, hogy mi a jó és mi a rossz? Részemről ezen úgy kb. 5-6 éves koromban átlendültem, azóta nem esik túl nehezemre eldönteni, hogy mit és melyik kategóriába soroljak. Mindig kerek szemekkel bámulom a naaagy erkölcsi dilemmákon lamentálókat, pedig a 99%-a pofonegyszerű.

    Amikor borul minden és a többségnek helyes az értékítélete (értsd: nem gonosz, gerinctelen szardarabok), akkor ott van esély, meg remény, meg minden is. Ellenkező esetben káosz, meg vérengzés van. De készséggel elhiszem, hogy vannak, akiknek erre van igénye... a jelenlegi helyzet alapján gondolom azok mennek el politikusnak és mondják meg 20 éveseknek, hogy aztán dögöljenek meg a lottyadt seggükért.

    A vikingek szemében teljesen jogos volt rabolni, gyilkolni, meg fosztogatni mert egy mesevilágban éltek. Ellenben valami csak történt velük (elhagyták az elvakult ostobaságaikat) és gyártottak aztán inkább telefonokat és lettek az egyik legbékésebb nép ever...

    A náci kérdésben viszont már nagyon tévedsz: Rengeteg náci vallotta akkor is és a háború lezárása után is, hogy nem akarta végrehajtani a parancsokat, volt aki ellen is szegült, de ezekkel hamar leszámoltak. Kb. mint most a Putyinista rezsim, ahol ha nem hajolsz, akkor majd eltörnek. Sajnos a tömeg még mindig borzalmasan befolyásolható. Meg merem kockáztatni, hogy a ruszkiknál a nép 80% a rendszer ellen van, de nem mer lépni és a békesség érdekében fülét-farkát behúzva éldegél. Mondjuk nem kell messze menni... hazánkat meg 2 milla agyhalott nyugger, meg cirka 1 milla slepp tartja sakkba, a maradék meg próbál túlélni és magára húzni az abroszt.

    Az öngyilkos merénylők agymosott idióták, dettó egy mesevilágba szorultak... ha nem mosták volna át az agyukat azzal a rengeteg baromsággal, akkor nyilván belátnák, hogy az ellenkezésnek egészen biztosan nem az a módja, hogy ártatlan kapitalista rabszolgákat robbantok cafatokra...

    Nem tudjuk, hogy egy apokaliptikus világban kik jönnének velünk szemben, mert egyelőre ilyenben még nem nagyon volt részünk. Ellenben meg lehet nézni, hogy a 2. VH után kik és milyen emberek építették újjá a civilizációt (gerinces, szorgalmas, tisztességes emberek milliói).

    Leegyszerűsítve: A gonosz csak rombolni tud. Amikor már nem marad semmi, saját magát pusztítja el. A jó viszont épít, alkot, megóv, fejlődik, jelent és jövőt garantál.
    Irgalmatlan egyszerű történet ez, szó szerint a gyerekek is tudják...

    Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Új hozzászólás Aktív témák