Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Szirtimorc #53347 üzenetére

    Volt a kezemben tologatós búvárlámpa, két baj van vele, túl nagy fénnyel indul, és akaratlanul is elmozdulhat. Bár nem volt túl laza, de ahogy fogdossa az ember a lámpát, egyik kézből átteszi a másikba, óhatatlanul ráfogsz egyszer a tolattyúra és a beállított fényerő megváltozik.
    Az Imalent DM21T-nek is ez a baja, ráadásul igen könyen jár a tekerője, viszont a fényerő egész kicsitől indul. Sajnos ez is alul gyorsan változtatja a fényerőt, fönt meg lassan.
    A fej tövénél levő tekerős lámpát még nem próbáltam, azt se érzem elég biztosnak elállítódás szempontból.
    Így maradnak a gombok, ebből a kétgombos a legjobb, ott nincs az iránnyal variálás, hogy most merre is fog változni ha megnyomom. Ennek ellenére a legtöbb rampinges lámpa egygombos, q8, emisar, gt mini, astrolux ft03, haikelite sc26, amutorch x9 stb., talán az imalentnél láttam kétgombos megoldást.
    Sajnos mind az egy mind a kétgombosnál gyakran elkövetik azt a hibát, hogy kis fénynél nagy lépésekben változik a fényerő, és a nagyobb fényerő felé haladva egyre kisebbek a lépések, pedig a jó az lenne, hogy érzékelésben minden lépés azonos legyen, ehhez valami logaritmus szerinti lépések kellenének, viszont leprogramozni sokkal egyszerűbb a pwm-et lineáris lépésekkel. Csak hát így az 1 meg 10 között 10 szeres a különbség a 200 meg 210 között meg csak 0.05.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák