Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    senior tag

    válasz kner #42205 üzenetére

    Az akksi addig fog kisülni amennyi a LED-nek a nyitófeszültsége

    Ez akkor lenne igaz, ha a led egy ellenállással lenne az akkura kötve. De ha van több üzemmód, akkor már kell egy elektronika, ami a fényerőt változtatni, vagy a villogást vezérelni tudja, és az elektronika nem biztos, hogy csak addig fogyaszt, amíg a led világít.
    Másrészt vannak lámpák, amik kikapcsolt leddel is fogyasztanak, mert nem olyan kapcsolójuk van, ami fizikailag szakítja meg az áramkört, hanem elektronika figyeli a nyomógombot. Jó esetben ez az elektronika olyan keveset fogyaszt, hogy az elhanyagolható, de van amikor jelentősebbet.

    Manapság már márkás cellával gyakorlatilag nem fordulhat elő nagyobb gond

    Sanos manapság is fölrobban a legiparibb cella is, ha rövidzárat kap, akár helytelen tárolás, akár a táplált berendezés hibája miatt. De akár a töltő hibája miatt is. Mindezeket a védett akku megakadályozza.

    Akksi védelmet nem használunk arra, hogy megelőzze a túlmerítést. Hiszen nem is előzi meg. Az csak annyira nem engedi lemerülni, ahol már elvileg felrobbanhat. De odáig még igen, ami már simán árt a cellának.

    A védelemnek az az egyik célja, hogy ne engedje túlmerülni az akksit. A cella 2.5 V-ig meríthető, a védelem meg itt kapcsol le. Link.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák