Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz axioma #6750 üzenetére

    Ahogy előttem írták, még egy családban is sok esetben csak egyetlen ember ül az autóban, mert suliból viszafelé jövet, vagy munkába menet már egyedül van, de előtte/utána már viszi/szedi össze a gyerekeket és akkor tele van a kocsi. Ezt még csak ketté se lehet szedni két kocsira, mert egyetlen napi rutin alatt változik a létszám. Amit külön lehet szedni, az a hétköznapok és a hosszabb utak (pl. nyaralás, vidéki/külföldi utak). De még itt is nehéz, mert pl. a nyaralásnál tele van a kocsi a családdal, de pl. üzleti út miatt sokszor egyedül megy az ember, viszont éppen a nagy távolság -és a sok autópálya- miatt, ilyenkor sem célszerű kisautóval menni.
    Nagyon egysíkú élet mellett lehet csak ezt optimálisan megoldani (mondjuk ha valaki hónapokig ugyanazt az utat járja be, azonos napi rutin mellett, és csak nyáron megy el mondjuk a családdal nyaralni, de ezen kívül soha semmi más nem borítja meg ezt a menetrendet). Minden egyéb esetben lehetetlen optimálisan autót választani.

    Ebből a szempontból még az EV sem optimális, mert ha nem kicsi, akkor az is feleslegesen foglalja a helyet az úton egyetlen embert szállítva. Bár legalább nem füstöl, az is valami.
    Amúgy értem amit írsz, de azok száma, akik csak a menőzés miatt vesznek SUV-ot és tényleg mindig egyedül vezetik, szerintem nem olyan jeletős. A többségnek szüksége van rá.

    [ Szerkesztve ]

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák