Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz Vesa #6347 üzenetére

    Több autó gyullad fel tankolás közben töltőpisztollyal a kézben, mint ahány villanyautó megrázott embereket. Kerestem angol nyelvű híreket töltés közbeni elektromos balesetről, de nulla találat. Nem találtam sehol semmit.

    Az a helyzet, hogy az áram arra folyik, amerre a legkisebb az ellenállás. Márpedig ha eső van, és valami történik, akkor egyszerűen elfolyik a földbe, az emberi szövet ellenállása jóval nagyobb, mint a koszos vízé. Ha pedig elfolyik az áram, az áramvédő kapcsoló egyszerűen leold. Nem gyakori jelenség, szóval nem hogy embert nem ráz meg, még csak a földzárlat sem jellemző.

    Volt egy DC töltőnk, ami esős időben kissé nyűglődött, és egy időben kérni kellett az ügyfelet, hogy ha nem tölt az autó, töröljék ki a csatlakozót, mert befolyt a víz. Na ilyenkor az történik, hogy a töltés legelső fázisában a töltő elvégez egy szigetelés ellenőrzést, amin ha megbukik a rendszer, akkor nem engedi rá a töltőáramot. A megoldás az lett, hogy víztől jobban védett csatlakozótartót tettünk a töltőre, azóta a probléma nem jelentkezett.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák