Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
aggleány
addikt
Megvan, a fene enné meg! Sose gondoltam volna, hogy csak úgy simán a gyökérkönyvtárba kell tenni a könyvet. Egyelőre magában van egy szál könyv, most mindjárt átbiggyeszetek egy könyvtárat is (nálam egy író könyvei vannak egy könyvtárban.
Sima epub-ot, és indexelte. Egy villamás erejéig. Naon szép a kicsike!
-
nagyúr
az egyenetlenség nekem beleférős kompromisszum, nem akartam sokat költeni rá, mert számítottam a hideg fényes problémára. azzal meg még kísérletezek
(#4971) grosy és (#4973) ZooLee: valószínűleg ezekbe a kérdésekbe már egyéni preferenciák és alkati adottságok is beleszólnak. nekem elég egyértelműen a következő a preferenciasorrenden:
1. ambiens fény
2. meleg lokális fény (ie. csiptetős lámpa)
3-4. hideg lokális fény és hideg közvetlen megvilágítás (hideg csiptetősöm nincs, de vszleg valamivel jobb lenne, mint a közvetlen)
5. LCDnagy kérdés, hogy ha lenne meleg fényű közvetlen megvilágítás, akkor az hová lyukadna ki. asszem arra még kell egy kicsit várni
(#4972) koncsik: ülve olvasáshoz jó a felső LED, mert ott az olvasó felső kávája van a legközelebb a szemedhez, és az zavarna, ha alulról világítana. fekvésben többféle variáció is van, de jellemzően az alsó káva van közelebb.
nekem a kindle az epub hiánya miatt, ha nem is kizárt, de valószínűtlen. tudom, hogy calibre, én is azt használom, viszont a telefonon is epub megy (aldiko), és nem feltétlen akarok egy párhuzamos mobi fát is karbantartani. persze van az a pénz"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Degeczi
nagyúr
Gyors guglizás alapján az nagyon nem ugyanaz, mert csak a Kobo boltjában vásárolt anyagokkal foglalkozik!
"The only content that the Kobo desktop application will show is content downloaded from the Kobo store
(pl. a Nook-on is van hasonló nyűgje a gyári alkalmazásnak: szintén csak az anyacégtől vásárolt könyvekből hajlandó idézeteket megosztani ismerősökkel. Szinkront nem próbáltam, de nyilván éppúgy visszautasítaná azt is - és keresés alapján úgy tűnik, azzal is ez a helyzet)A Kindle esetén ilyen megkötés nincsen: az bármit hajlandó szinkronizálni, amit rámásoltál.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
ZooLee
senior tag
A gyarilag tokkal egyutt csomagolt olvasorol meg nem hallottam, de ez vegul is lehet szempont
Gyárilag hozzácsomagolt tokról még én sem hallottam, csak opcionálisan választható gyári tokról. Annyiban érdekes lehet, hogy egy gyári tok, amit pontosan a készülékhez terveztek, jobb lehet, kisebb, könnyebb, extra funkciókkal (pl. a Kindle lámpás tokja). (Nekem a PW-hez van gyári tok, iszonyat drága volt, de szuper a minősége...)
Óvatosan a táblázattal, mert ez is inkább kezdőknek készül, én is néztem, hogy még hozzá lehetne dobni jó pár oszlopot, de nem biztos, hogy ebbe a verzióba kellene, esetleg azt egy külön táblázatba...
-
phedi77
tag
Ja, hogy ezeken van USB port! Ahaaa
Akkor már nem is lényeg - de nagyon köszönöm k.kristof-nak is a linket.Akkor ha mondjuk 30ezerig nézem az árakat, szerintetek mit vegyek amin van wifi és háttérvilágítás? Csak mert végiggondoltam, és lehet most nem adnék ki 40-50ezeret rá most még amíg nincs vele tapasztalatom...
A háttérvilágítás azért lényeg nálam, mert többnyire este tudok olvasni a gyerek mellett... -
phedi77
tag
-
-
aggleány
addikt
Nekem van egy pár könyvem, ami még nincs meg e-formátumban, de már dolgozom rajta, hogy meglegyenek.
Mondjuk több könyvem van e-book fazonban, mint papírban, de ezek ugye viszonylag kis helyen elférnek.
grosy
Én még nem láttam mangát. Tehát azt mondod, hogy ha fekete-fehér, akkor simán lehet olvasni az e-inkes olvasón? Akkor ezt is beleírom a cikkbe!
-
aggleány
addikt
Ehhez nagyon nem értek. Azért szerintem pont úgy megnézhető sasszeműeknek, mint a pdf, nem? Lehet, csak nem az igazi.
Strauss
Kis türelem, és lesz egy cikk, amiben mindenféle segítségek vannak a választáshoz. Rövid leírás is lesz a Sony PRS-T1-hez és a Cybook Odyssey HD Frontlight-hoz is.
-
MODERÁTOR
Igeeeen, itt olvastam nemrégen! Tök jó ez a topik! Összecsapnak a vélemények, meg minden. Feleségem szokta kérdezni, miért bújod állandóan a h...e topikokat? Válasz: Sajna túl gyorsan kimoderálják a személyeskedést (BOCS off-on)
Update: Ja és utálom a túl sok indokolatlan smiley-t is.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Degeczi
nagyúr
Kindle-höz képest nagyon gyenge a gyári Nook szótárkezelés, pl:
- nem kezel nyelveket (eleve csak egy lehet rajta)
- pont jó könyv-betűméret mellett már túl kicsi a megjelenített szótár szövege, de külön nem állítható
- megjelenített szótár mellett nem lehet tovább olvasni[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Most már csak azt áruld el, hogy hogyan tudom elsődlegessé tenni azt az "angol-francia" szótárt.
Feltettem, és elő is tudom szedni, de először az angol-angolt adja ki, és így kicsit macerás a dolog. Aztán ügyesen kivettema a pipát a többi mellől, úgyhogy most éppen visszatölt valamit wifiről, illetve updating-et ír ki, és dolgozik.
[ Szerkesztve ]
-
aggleány
addikt
Még nincs kint a cikk. Már pár napja engedélyezésre vár. Az, hogy Te látod, még nem jelenti azt, hogy mások is látják.
szerk.: Jó kifogás sose rossz.
ZooLee
Ha jól emlékszem, szólni szoktak az írónak, ha kikerül a cikk. Majd megírom, hogy ne keresgesd hiába.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
A kérdés az volt, az Amazonos könyvek (tehát nem pusztán bármilyen MOBI/PRC anyagok, hanem kimondottan Amazontól származóak) olvashatóak-e máshol - márpedig azok szinte kivétel nélkül DRM-et hordoznak, ami az Amazonnál beregisztrált eszközeid kulcsával való aláírást jelent.
(nem az eszköznek kell tehát "ismernie a DRM-et", hanem az Amazonnak az olvasó-programodat. És itt nem hallottam róla, hogy idegen cégtől származó programot is hajlandóak lennének beregisztrálni. Éppen nem lenne kizárt, de logikátlan, hogy kiadják a kezükből ezt az irányítást)Ez természetesen eltávolítható - de azért legyen már szabad megjegyezni, hogy nem legális az eljárás!
(nem csak az USA-beli, de a hazai törvények szerint sem, mert azok is tiltják hasonló védelmek feltörését)[ Szerkesztve ]
-
-
ZooLee
senior tag
Ugyanmár, a minimum világítás a Kindle-n olyan, mint egy haldokló szentjánosbogár, kb. Ha már van egy kis környezeti fény, akkor nem is látod, hogy világít, tehát nem ez befolyásolja. És azért is érdemes többfalyta világítási szinten és világítás nélkül (OK, minimumra vett világítással ) is kipróbálni, mert nagyon más a képe, sokkal melegebb.
Igen, láttam Kobo-s összehasonlító képeket, láthatóan kontrasztosabb az Aura.
És a Kindle-ök között is volt különbség a nem érintős javára, igaz kicsi, de látható volt, tehát ha valaki nagyon erre gyúr, akkor akár ez is szempont lehet.
-
Degeczi
nagyúr
-
kuruczz
tag
Köszi!
Én meg nem akarok semmit csak az olvasót használni olvasáshoz, ezért keresek olyant ami képes kezelni a Tag-eket (és elválaszt csak úgy magától)...Ezek szerint a keresés leszűkült.
Onyx c65-re gondoltam a hekkelésmentes android (FBreader), a nagyobb felbontás és a háttérvilágítás miatt...
De segítsetek légyszi abban, hogy nagyon gáz-e a NST háttérvilágítással (fényvezető réteg repedése, fény eloszlás tekintetében ill. nehéz-e rootolni).
Mert valójában ha ezek nem vészesek akkor úgy tűnik ez számomra a megoldás az e-inkes tablet megjelenéséig. -
bb0t
senior tag
ezt írták edigitalon a kindle 5 alá: ugyanez a készülék 15500 Ft (2014 03 31) az amazon.com -on ingyenes szállítással ergo ez lehúzás! Én onnan rendelte, 4 munakanap alatt meg is jött! Akkor?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Gitáros topic
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Az USA el akarja adatni a Chrome-ot a Google-lel
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Robotporszívók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- iPad Air 13 2024 128GB Space Grey 2027.05.16. Apple jótállás számlával
- iPad Pro 12,9 M1 256GB wifi+ cellular 12 hónap szavatosság számla
- Apple iPad 10.9 2022 64GB 2026.06.27.EMAG jótállás
- iPad mini 5 64GB wifi+ cellular 12 hónap szavatosság számlával
- OnePlus Pad 2 - Nimbus Gray - bontatlan, garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest