Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Yettel topik
- Asus ROG Phone 8 Pro - az élet nem csak játék és mese
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Így állítsd be a gyermeked androidos készülékét
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltzsolt
addikt
(#11199) [Prolixus] és (#11200) hampidampi köszi a válaszokat
Már csak egy jó olvasót kell néznem[ Szerkesztve ]
-
JamesFinn
senior tag
válasz soetigabor #11192 üzenetére
Egy kicsit Tegyél hozzá, és már kapsz akár Kindle, Nook, vagy PocketBook (515, 614, 624)olvasókat. 20ezer körül használtat kapsz, akár itt a hardveraprón.
(wayteq, alcor, koobe, prestigio olvasóket én biztosan kihagynám...) -
zed juron
aktív tag
Már fogalmam sincs hányadjára írom le: nekem az Onyx M92 tökéletesen támogatja a pdf-et. A fénymásolt, lapozásnál össze-vissza csúszkálódó pdf.-ek kissé nehézkesebbek. De ennyi, mert még az is megy rajta. Két éve használom és nekem 99.9%-ban megfelel.
Kindle-Kobo jellegű olvasókból indulunk ki akkor joggal juthatunk persze hogy nincs olyan olvasó ami támogatja.
A Pocketbooknak is volt olvasója ami támogatta, bár azon nem volt annyira jó a pdf.
Aztán amióta Droid fut az Onyx M96-n meg a 8"-os változaton, azóta meg pláne jól használható pdf-re, pont úgy mint egy droidos tablet...
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz zed juron #11204 üzenetére
Akkor mégegyszer: a kérdező 20e-ig keres 6" készüléket.
Egy 8", pláne 10" típus nagyon nem ez a kategória - de azért persze hasznos, h beírtad sokadjára is...(a másik, amit nem vettél észre az előzményekben, a "normálisan" szó: mert egyébként minden típus támogatja a PDF-et, de 6"-on technikai okokból nincs sok értelme)
-
-
[Prolixus]
addikt
válasz Degeczi #11209 üzenetére
Erre mondjuk szoktak felírni olvasószemüveget. Másrészt egy myopiásnak (távollátónak vagy hogy mondják az emberek, szal akinek mínuszos lencséje van) a közelpontja sokkal közelebb van a szemekhez, mint egy egészségesnek, az időskorral járó közelpont növekedést ez sokáig kompenzálhatja, ha nincs egyéb reafrakciós hibája a szaruhártyájának vagy a szemlencséknek.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
MODERÁTOR
válasz [Prolixus] #11215 üzenetére
myopia = rövidlátás (közelre lát élesen / minuszos lencse)
hypermetropia = távollátás (távoli dolgokat látja élesen / pluszos lencse)
Ezt a két látáshibát tengelyes leképezési hibának nevezzük. Mindkettő kisebb fénytörési hibának számít.
Rövidlátáskor az éles kép az ideghártya előtt keletkezik; a fénysugarak az ideghártya előtt találkoznak. Ez azt jelenti, hogy a beeső fény még a sugárizmok ellazulása esetén is túl erősen törik, és az ideghártyán keletkező kép életlen lesz. Ha egy tárgy közeledik a szemhez, a róla alkotott kép közeledik az ideghártyához, így egyre élesebbé válik.[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
SaGa59
őstag
Mínuszos lencséje a rövidlátóknak van (nekem -8, -4,5) és sajna a korral nem javul a dolog, csak keveseknél, viszont itt is bejátszik az időskori távollátás (pluszos lencse kell pl olvasáshoz) jelenség. Csak annyiban tér el a "normálistól", hogy kell egy "utcai" szemüveg, meg egy valamivel gyengébb "melós", ami nálam 60-80 centire van belőve, azon a távon a legélesebb, mert a monitor, meg a munkadarabok amikor valamit a műhelyben mókolok, nagyjából ennyire vannak. Ha közelebb kell valamit csinálni (nagyon apró munkadarab), marad az a verzió, hogy szemüveg feltol fejtetőre, munkadarab meg 20 centire az orrom elé és igyekszem nem nagyon bandzsítani...
Hogy a témához is szóljak: nekem, ezekkel a "paraméterekkel", a 6"-es méretben egy eredetileg A5-ös, 12 pontos betűkkel szedett pdf még élvezhető, mert egy A5-ös oldal nyomtatott felületének mérete épp csak egy kicsivel nagyobb, mint 6", így a betűk méretének csökkenése csak úgy vehető észre, ha egymás mellé teszem az olvasót, meg a kinyomtatott oldalt..
Az A4-eseketek 90 fokban elfordítva, 3 lépésben lehet olvasni pl a K3-akon, de az már nehézkes és apróbb betűket eredményez.. 6"-re lekicsinyítve olvashatatlanul apró lesz, lehet bármekkora felbontása a kijelzőnek.
A pdf nem való e-olvasókra, csak ha eleve arra gyártották. (a 8"-es és nagyobb kütyük nekem nem e-könyv olvasó kategória, ahhoz túl nagy, inkább album, dokumentum vagy képregény nézegető.)
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
fattyu
veterán
válasz SaGa59 #11217 üzenetére
Én 10es eolvasóval járok kelek bkvzok, buszozok hévezek. meg otthon.
Jó, mert gátlástalanul rácsavarom a betűméretet és még mindig marad elég adat a képernyőn, nem érzem azt hogy bekezdésenként lapozok.
Jó dolog. De pdfet még ezen sem köszönöm.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zed juron
aktív tag
Tejóég. Ennyi építő jellegű és kedves hozzászólást.
Magam részéről nem akarok többet mondani hogy VAN többféle épkézláb alternatíva olvasóra. PDF-re is bizony. Sorry ha ez pár embernek nem tetszik.
-
Degeczi
nagyúr
De szemüveggel sem szívesen olvasnál 1 mm-es betűkkel kijelzett folyamatos, hosszú szöveget (nem véletlen, hogy a nyomtatott könyvekben is jellemzően 2.5-3 mm a betűk magassága, a 2 mm-el szedett rész már kicsinek számít)
Márpedig amikor a 30 cm-t közelítő A4-es oldalt zsúfolnád be a 12 cm magasságú 6" kijelzőre, akkor értelemszerűen ez a helyzet: ezen nem segít a nagy fölbontás, attól még mazochizmus ilyen célra használni.
-
[Prolixus]
addikt
válasz koncsik #11216 üzenetére
Akkor rövidlátó, ezt a laikus terminológiát mindig keverem, pedig nem kéne mert amúgy (kivételesen) logikus. Nem a kép közeledik amúgy a maculához, ha a tárgy közelebb van, hanem a normális felbontóképességet jelentő távolság két széléről érkező fotonok pályája keresztezi egymást később. Ezért kell akkomodációnál növelni a törőerőt, hogy a pályák hamarabb keresztezzék egymást, vagyis a két pont "képe" két olyan csapra "vetüljön", amelyek között van egy másik csap. Ha nem nőne a törőerő, a fotonok közvetlen egymás melleti csapokra, vagy ugyanazon csapra érkeznének, így a két pontot nem lehetne elkülöníteni egymástól látás során, így romlana a visus. Bár valszeg erre gondoltál te is, csak kicsit furán fogalmaztad meg te is.
Myopia esetén ugyebár vagy a normálistól nagyobb a szem törőereje (szaruhártya hibája miatt), vagy a szemgolyó nagyobb a "hossztengelye" mentén (vagy mindkettő), de így vagy úgy, "az éles kép" a retina előtt keletkezik, ahogy írtad is. Namost az időskori távollátásnál, presbyopiánál meg pont az a baj, hogy nem tud nőni a szem törőereje a merev lencsék miatt, így az "éles kép" retina mögött jöhetne létre közeli tárgyak esetén. A kettő ezáltal tudja kompenzálni egymást, mivel ahol egy fiatalkorában normálisan látó embernek már olvasó szemüveg kellene, hogy növelje az optikai rendszere törőerejét a közeli tárgyak éles látásához, a myopiásnak egy darabig még ilyen szemüvegre nincs szüksége, lévén az alapból nagyobb törőerejű optikai rendszere, vagy a nagyobb szeme miatt neki ilyenkor pont jó helyre érkeznek a fotonok. Természetesen ennek a kompenzációs hatásnak is megvannak a maguk korlátai, így teljesen hétköznapi, hogy bizonyos távolságban lévő tárgyakhoz egy alapból myopisának is kell olvasószemüveg.
SaGa59:
"Mínuszos lencséje a rövidlátóknak van (nekem -8, -4,5) és sajna a korral nem javul a dolog, csak keveseknél, viszont itt is bejátszik az időskori távollátás (pluszos lencse kell pl olvasáshoz) jelenség. Csak annyiban tér el a "normálistól", hogy kell egy "utcai" szemüveg, meg egy valamivel gyengébb "melós", ami nálam 60-80 centire van belőve, azon a távon a legélesebb, mert a monitor, meg a munkadarabok amikor valamit a műhelyben mókolok, nagyjából ennyire vannak. Ha közelebb kell valamit csinálni (nagyon apró munkadarab), marad az a verzió, hogy szemüveg feltol fejtetőre, munkadarab meg 20 centire az orrom elé és igyekszem nem nagyon bandzsítani..."
Myopia szinte sosem javul a korral, nem is erre írtam, sztem félreértetted. Hypermetropia szokott, ha gyermekkorban alakul ki, egyszerűen azért, mert nő a szemgolyó mérete ahogy a gyerek is nő, így kompenzálódik a refrakciós hiba. Nekem a gyermekkori hypermetropiám így olyan faszán kikompenzálódott, hogy egy ideig teljesen normálisan láttam, de utána később már átcsúszott myopiába a dolog, mert a szemgolyóim csak nem akarták abbahagyni a növekedést.
Egyébként pont ez a lényeg, amit írsz: Ha a myopiának nem lenne olyan fenti kompenzáló hatása a presbyopia ellen, amit fentebb írtam, akkor szemüveg nélkül 20 centiről elképzelhetetlen lenne számodra, hogy lásd azt a munkadarabot. Ha 20 centiről már látsz élesen, akkor 20 centinél van a közelpontod. Egy "igazi" presbyopnak 60 centi fölött van ez a pont, tehát nem látná a munkadarabot sem 10, sem 20, sem 30, sem 40 centiről, csak 60-ról (szemüveg nélkül, persze). Az már más kérdés, hogy neked myopiád van, még hozzá nem is kicsi. Ha nem lenne a presbyopiád, 20 centitől jóval közelebb lenne a közelpontod. Nekem is -4,5-ös lecséim vannak, és kb. 5 centire van a közelpontom (szemüveg nélkül). Magyarul teljesen "normális" forgatókönyv lenne, hogy idősebb koromra (26 vagyok) ez kitolódna 20 centire. 60-80 centire alapból nem látnál jól ilyen myopia mellett, a presbyopia miatt pedig természetes, hogy erre a távra külön szemüveg kell, lévén a myopiát korrigáló lencse szórólencse, a közelebbi tárgyakat egy fiatal myopiás azért látja élesen szemüveggel is, mert a szem képes megnövelni akkomodációval a törőerőt, így nem jelent gondot, hogy a lencse szórólencse. Középkornál ugyebár az a képesség vész el, ezért van az, hogy a presbyop myopiás távolja szemüvegben jól lát, de közelre már nem, így közelebbi tárgyakhoz külön lencse kell.
Rám is ez a sors vár, ha csökkenni fog majd a szemlencséim rugalmassága...a mostani 5 centis közelpontom ki fog tolódni 20-30 centire, az 50-60 centire lévő dolgokhoz viszont már "túl sok" lesz a mínuszos szemüveg, sőt egy enyhe plusz-os szemüveg fog kelleni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz [Prolixus] #11222 üzenetére
Nem kioktatni akartalak, rövidlátóként szóltam hozzá, nem mint orvos
Köszi a részletes magyarázatotEladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
pjen
félisten
válasz soetigabor #11202 üzenetére
SPórolni kell még egy kicsit,ez válasz és egyben tipp.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz koncsik #11223 üzenetére
Nem vettem annak, de mivel nem voltam biztos benne, hogy akkor most egyetértettél vagy nem (tippre igen), gondoltam a további lehetséges félreértések elkerülése végett elmagyarázom, hogy miről van szó, mire alapozom a kijelentésemet.
-
Doner
aktív tag
Sziasztok!
Meg szeretném venni első könyvolvasómat, az összefoglaló elolvasása után én az iponon 30 ért megvásárolható kindle 6-ra voksolok. Jó lenne ha tudnak világítani de ami erre képes az jócskán drágább, de tok am is kell hozzá tehát majd olyant veszek ami világítós. Arra lennék kíváncsi hogy ezzel az eszközzel mennyire lehet böngészni? wiki olvasásra alkalmas? Esetleg facebook chat(ha van wifi közelben) ill hogy otg kábellel felismerne usb-s billentyűt és tudnék vele így gépelni?Előre is kösz ha valaki segít.
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Doner
aktív tag
Ja és azt tudja valaki mit jelent a "reklámos" verzió? Miben nyilvánul ez meg? mennyire zavaró? Milyen HIVATALOS módokon lehet azon változtatni?
-
Reverie
újonc
Nem tudjátok hol tudnék francia-magyar szótárt letölteni kindle 6-ra?
-
Degeczi
nagyúr
válasz zsoltzsolt #11230 üzenetére
Vagy chat a supporttal.
-
Doner
aktív tag
válasz Degeczi #11231 üzenetére
Úgy olvastam valahol az imént hogy persze, fel kell venni velük a kapcsolatot csak el kell utalni reklámmentes kindle különbözeti árát..ez a hivatalos módszer.
Azt tudja valaki h kindle 6 hoz lehet e valamiképpen fizikai billentyűt csatlakoztatki is, úgy h használható is? (OTG)
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz zsoltzsolt #11230 üzenetére
Tényleg,bár abszolút nem zavaró.Az én reklámos PW2 met egyszer teljesen lemerítettem utána teljes feltöltés után,csak a bekapcs gomb kb 1 perces nyomásával kelt életre.Mikor megint mûködött már reklám mentes volt.Hogy miért azt nem tudom,de órültem.Néha hiányzik a változatos háttér.
-
Degeczi
nagyúr
Nem vagyunk a reklámos változatok célterülete, ezért innen nem szedik be a díjat a reklámtalanításért.
De rengetegszer volt már erről itt szó és a Kindle céltopikban isNem valószínű, bár éppen persze kipróbálható, hátha - de sok értelme sem lenne, legföljebb ha nagyon sűrűn szeretnél hosszú jegyzeteket fűzni az olvasottakhoz.
-
Degeczi
nagyúr
Már csak azért is érdemes belépni a netre egyszer, hogy be tudja állítani magának a dátumot.
Enélkül uis borul az egyébként nagyon praktikus, olvasási sorrend szerinti nézet, hiszen most (mivel visszaállt vmi gyári alapértelmezésre, mondjuk 2012.01.01-re a dátumod, és onnan kezdett tovább ketyegni) látszólag a jövőben van azoknak a könyveknek az olvasási dátuma, amikkel korábban foglalkoztál.
-
Degeczi
nagyúr
válasz gabor_01 #11237 üzenetére
Az időt, igen. A dátumot nem engedi, azt netről szinkronizálja, ezért érdemes belépni legalább egyszer, mert anélkül a valahol jócskán a múltban jár a készüléked (a gyári alapértelmezmésről indulva) és borul a sorrend, amint egyszer megint visszaugrik oda egy resetelés miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
Részben annyi, h gyakran teljesen értelmetlenek, mert innen nem lehet megvenni a hirdetett szolgáltatást, terméket, de legfőképp az, hogy egyébként a reklám néküli PPW a mágneses tok nyitására azonnal ébred, és máris ott vagy a könyvben, ahol becsuktad. Reklám esetén még külön simogatással kell ébreszteni.
Nem hatalmas nyűg, de ha van rá mód (és van) elkerülni, érdemes.
-
MODERÁTOR
válasz Degeczi #11241 üzenetére
A KK3G idején mindennap néztem a reklámokat, hogy mit lehet beszerezni - kb. 10-15% volt olyan, amikor nem engedte. Sokszor írtam már, hogy leárazott/ingyen könyvek, hangoskönyvek is előfordulnak. Én biztos nem távolítanám el a reklámokat, de a simogatás valóban fölösleges, ha nem vagy kíváncsi a reklámokra (engem egyébként a reklám ismételt megjelenése, mégha csak egy vékony csíkban is a főmenűben jobban zavar, de nem annyira, hogy tegyek valami ellene). Néha még a menűben is megnézem, mik a special offerek.
Egyébként elgondolkoztam azon is, hogy az USA címre küldött kindle-kről is ingyen levennék-e a reklámokat, különösen a KK3-ról, ami a 3G miatt USA localisation-re volt állítva (illetve én), mert pl. Franciaországban csak így ment a 3G rajta, Magyarország beállítással nem.#11243: Merci beaucoup, PIerre
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
Grafy12
aktív tag
Szevasztok! Nézegettem ebookokat és érdekelne a véleményetek pro és kontra 2 típust összehasonlítva:
Onyx Boox C65S Classic és PocketBook Basic 2 ? -
Degeczi
nagyúr
válasz koncsik #11244 üzenetére
Elhiszem, h a többség nem ilyen, de két éve nekem vmi olyasmi volt az utolsó csepp a pohárban, h "válassz 4 könyvet, darabját $1-ért ezek közül", lett is volna pár, ami érdekelt - de mint EU-s vevőnek semmi ilyesmit nem engedett, csak a teljes árat. Anyátok, akkor már ne is lássam ezeket, és kértem a reklámtalanítást.
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne mert tergnap már visszavittünk egy "Koobe Slightbook HD"-ok azzal hogy nem tölt fel teljesen (96% nem is töltött tovább,kb 2-3 órán át)aztán már csak 93% és kicseréltük tegnap de az viszont már csak 93% ig tölt ,amikor azt irja hogy a töltés befejezödött !Ez normális így ,met nem tudom a Hivatlos oldaon felhivni őket mert zárva vannak ,de a Medi marktot se tudom ,mert amikor tegnap hivtam akkor azt mondták hogy csereélem ki ,ami meg is történt tegnap,viszont 3 nap csere gari van rá ugye.na most mit tudok tenni ???
(Amugy tegnap le lett véve a töltöröl és most kb 80% on áll)Köszi a gors segítséget ,mert lehet hogy cellahibás és akkor kicserélem mégegyszer,bár már hülyének néznek majd a mediába,nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest