-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz janosibaja #10350 üzenetére
Ha próbálgatod rájössz elég nagy különbség az önmagában is.
-
-
pjen
félisten
válasz janosibaja #10356 üzenetére
Mért nem veszed itt az aprón?.én is itt vettem.Garit az amazon mindenképpen ad rá ha reggelsz.
-
pjen
félisten
válasz janosibaja #10358 üzenetére
Az oldal tetején,apróhirdetések,hardver,e book,.
-
inlakech
újonc
Igazából két típus az amely felkeltette az érdeklődésemet a netet böngészve.
Kobo Aura hd illetve az új Kindle Paperwhite.
A Kobonak tetszik a formája, a kicsit nagyobb kijelző, az akár teljesen offolható világítás. Viszont nem tudom, mennyire jól működő, praktikus a szótára, ami a fordítást illeti és egyáltalán van e lehetőség angol magyar szótárat használni benne olvasás közben. Tudtok erről valamit?
Az új Kindle PW2 is nagyon bejön, gyorsnak tűnik a szövegkijelölés, szótárazás lehetősége. Kérdés hogy találok e erre is jó angol magyar szótárat, amit tudok olvasás közben használni? Illetve az amazon store ban ha jól tudom nagyobb a választék és esetenként olcsóbbak is a könyvek. Viszont nem tudom, hogy mennyire gyűlik meg a letöltött tartalmakkal a bajom. Tudok e konvertálni pdf eket olyan formátumba, h komfortosan tudjam olvasni pw2 őn?
Köszi a válaszokat! Szép napot!
[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
válasz inlakech #10361 üzenetére
A kindle szótárazása kicsit jobb, de a kobo se rossz. A beépített szótárak (egynyelvűek) a Kindle-nél jobbak, valamint annál a magyar-angolt csak fel kell másolni mint egy könyvet. A kobonál felül kell írni egy már meglévő fájlt (én az angol-portugált szoktam). Az angol magyar szótár, ami a neten kering egyébként tudtommal ugyanannak az anyagnak kétféle leképezése.
-
SaGa59
őstag
válasz inlakech #10361 üzenetére
PDF-ek és a belőlük konvertált tartalom esetében a szótárakat elfelejtheted, hacsak végig nem csinálod az egész folyamatot az ocr-től a mobi vagy e-pub gyártásig és a végeredményt töltöd be az olvasóba..
Az olvasókban a szótárak úgy működnek, hogy felrakod az angol-magyar szótárat az olvasónak megfelelő formátumban és beállítod, hogy ez egy szótár. Amennyiben a könyv metaadatai között szerepel, hogy angol nyelvű, akkor az olvasó képes az angol-magyar szótárral társítani és megmutatni, amire kíváncsi vagy. Ha nem jó ez a beállítás, akkor hiába van fent jól a szótár, semmit sem ér.
Ha szótárat keresel, az ekönyvolvasó blogon megtalálod mindet. Derült égből mobi szótár a keresési kulcs.
[ Szerkesztve ]
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
janosibaja
őstag
válasz SaGa59 #10364 üzenetére
Mindenkinek köszönöm, aki tanácsokkal segített az e-olvasó kiválasztásában: végül is egy PW 2-t vettem.
Viszont azzal kellett szembesülnöm, hogy totál kezdőként alapfunkciókat nem találok...
- Nem sikerül kivonatokat készítenem - még arra sem jöttem rá, miként lehetne kijelölni szöveget, s azt hogyan-hová menthetem....
- mivel lehet jól konvertálni epub-ot (a Calibre elég vacakra csinálta) mobira...
- SaGa59 kolléga linkelte az angol-magyar szótárt - az 1.6-os a legfrissebb? -, de hogy azt miként kell a Kindlere pakolni, működtetni, ötletem nincs...Szóval hogy ne spammeljem tele ezer láma kérdéssel a fórumot, nincs valahol egy magyar nyelvű használati útmutató Paperwhite 2-höz (cseh nyelvű füzetkét adtak hozzá ), valami leírás, amiből a magamfajta kezdő elindulhatna?
-
SaGa59
őstag
válasz janosibaja #10365 üzenetére
Idézet a legautentikusabb forrásból (14. hozzászólás a lnkelt oldalon):
Mivel többen kérdeztétek: Kindle-n alapszótárnak úgy lehet beállítani, hogy legelőször felmásoljátok a letöltött .prc kiterjesztésű állományt az olvasóra. Ezután bekapcsolt állapotban "Home" gombbal elmentek a könyvlistára (ha még nem ott álltok). "Menu" gomb, itt a "Settings" menüpontot kell kiválasztani. Aztán újra "Menu" gomb, itt a "Change Primary Dictionary" menüpontot kell választani. A megjelenő listából választhatjátok ki a megfelelő szótárat. Ezek után az eddigi angol szómagyarázat helyett magyar szócikkek fognak felbukkanni. Amennyiben az "English-Hungarian Dictionary"-t választottátok
STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing
-
Degeczi
nagyúr
válasz janosibaja #10365 üzenetére
- ne buta MOBI formátumra konvertáld, hanem AZW3-ra, az egyenértékű az EPUB-bal
- a szótárt egyszerűen bemásolod a Documents mappába, majd ha azt szeretnéd alapértelmezettnek, a Settings / device options / language alatt megjelölheted (de enélkül is aktív: amint följön a szótárablak, annak alsó részén van egy link, ahol választani lehet a telepített szótárak közül. Egyébként magától is tud váltani: ha az angol-magyart teszed alapértelmezettre, de abban nincs meg egy szó, megkeresi egy angol-angol-ban is)
- ha megjegyzést fűznél egy szövegrészhez, éppúgy hosszan érints meg egy szót, mintha szótáraznál, de ne engedd el, hanem húzd tovább az ujjad. Amikor megvagy, a fölbukkanó ablakban ott az "add note" (asszem a documents alatt hoz létre vmi file-t, fene tudja, meg kell nézni) -
janosibaja
őstag
válasz Degeczi #10367 üzenetére
SaGa59 és Degeczi: nagyon kösz!
- Ha a megválaszoltakon kívül bajlódom még valamivel, akkor nincs sehol egy kezdőknek szóló leírás?- erre az AZW3-ra Calibre-vel konvertáljak?
- akad valami fórum, amelyiken olvashatok tippeket arra, hogy hol tudok könyveket letölteni? Nem feltétlen lopkodni akarok, hanem már nem jogdíjas klasszikusokat, magyarul beszerezni, úgy mint a MEK-ből, csak hát ott pdf meg html van
-
hampidampi
senior tag
válasz janosibaja #10368 üzenetére
"csak hát ott pdf meg html van"
A html az egyik legjobb. A Calibre csont nélkül konvertálja bármire. -
janosibaja
őstag
válasz hampidampi #10369 üzenetére
Alig merek már megint kérdezni, bocsi.
- Kicsit több 2 GB helyet lát csak a PW 2 - hová lett majdnem 2 GB, hiszen még csak néhány könyvet töltöttem rá?
- Regisztráltam a készüléket az Amazonon, állítólag ezért jár 5 GB tárhely. Az hol látszik? És hogyan lehet oda feltölteni?
Ezer köszönet a türelemért!
-
Degeczi
nagyúr
válasz janosibaja #10370 üzenetére
Akkor 2 GB változatot vettél. Sokáig annyival készült, csak az utóbbi hónapokban lett 4 GB. Sokat nem kell bánkódnod rajta, hiszen ha könyveket pakolsz rá, azok átlagmérete még az 1 MB-ot sem éri el.
Az Amazonnál regisztrált fiókod címére tudsz emailben (vagy Send to Kindle alkalmazással) küldeni, de webes felületen is eléred.
-
Ébri
senior tag
válasz janosibaja #10372 üzenetére
Nem tűnt el, párszáz megabájtot használ a rendszer maga, teljesen üresen se lesz 4 giga szabad helyed (a rendszerfájlokat nem látod).
-
hampidampi
senior tag
Ez természetes, az operációs rendszer és a rejtett partíciók miatt ~3,2 GB a tényleges, megmaradó tárhely. Ugyanez a réginél ~1,2 GB volt. Ez minden más számítástechnikai eszköznél is így van (telefon, tablet, stb.).
-
Degeczi
nagyúr
Ez valóban rendben van, de alább még azt írtad, 2 GB hiányzik, azért gondoltam a korábbi változatra.
-
tecsu
addikt
válasz hampidampi #10369 üzenetére
És azzal mi van, ha egy mappában 10db HTLM fájl van... tipikus MEK könyv.
Azt hogyan kell összeragasztani? A Calibre csak az egyiket tekinti a könyvnek vagy mindent külön...https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
ZoliMacska
csendes tag
Sziasztok! Hozzáértők segítségét kérem!
Egy DPS E700 Ebookreader "boldog" tulajdonosa lettem.
Csak az a baj, hogy a gép nem tud elindulni. Tápra vagy gépre dugva csak szürke hátteret ad vagy mutatja 5-10 másodpercig a fehér alapon látszó logóját és utána újraindul. Ha feltöltődik, akkor aksiról is ugyanezt csinálja. Semmire nem reagál, csak a kikapcsoló gomb csinál valamit, vagyis ezt az újraindulás ciklust lehet vele elindítani és kikapcsolni.
Már szétkerestem a netet, de semmit nem találok róla. Melyik normális és ismert olvasónak lehet ez a készülék a klónja?
Nem tudom, hogy kell resetelni, van-e rajta helyreállító menü vagy, mint az androidnál, kezdő recovery.
Lehet-e az SD kártyával bootolásra bírni és javítani valahogy vagy van-e belül valami csatlakozó, amivel lehet ilyenkor kommunikálni vele.
Nem találok kezelő szoftvert se hozzá.
Nincs firmware sehol.
Még a gyártóját sem találtam meg...
Szóval aki hallot erről a gyártóról és készülékről, az kérem adjon valami infót!
Előre is köszönöm!
MAcsÜdv: Macska
-
Dhampir
félisten
válasz ZoliMacska #10379 üzenetére
Igazából ez egy táblagép. Az elektronikus tinta alapú kijelzőket felvonultató olvasókat tekinthetjük E-book olvasóknak, még akkor is, ha egy háttér világítású kijelzővel is lehet (szemrontóbb módon) olvasni.
Nem lehet kicserélntetni egy "igazi" E-book olvasóra?
-
tecsu
addikt
válasz hampidampi #10378 üzenetére
Köszi szépen! :-) :-)
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
ABal
őstag
válasz janosibaja #10382 üzenetére
Úgy érti, hogy a tabletek kijelzője hosszú távon zavarja a szemet, míg az e-tintás olvasóknál ez nem jellemző. Nyilvánvalóan mindkét eszközön lehet olvasni, csak a valódi könyvolvasókon kényelmesebb a szemnek.
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
-
ABal
őstag
válasz janosibaja #10384 üzenetére
Teljes sötétségben nem lesz kényelmes egyik sem. (Talán Dhampir is pont erre célzott) Ezt már saját tapasztalatból mondom. Még így is inkább az e-könyvolvasó, mint a tablet. Nekem mindkettő van, de amióta a PW2 megvan, már soha nem olvasok folyószöveget a tableten. Kivéve webes cuccokat.
[ Szerkesztve ]
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
Dhampir
félisten
válasz janosibaja #10384 üzenetére
Kindle tulajként megijedtem
Ezért jobb félni, mint megijedni.
Természetesen LCD-kijelzőre gondoltam, a táblagépre reagálván.Egyébiránt, ha már félreértetted, ám mégis van benne valami, amint Abal írta ennek kapcsán, teljes sötétségben egy E-tintás megvilágított felületről olvasva is furcsa érzés a szemnek.
Például zseblámpával megvilágítva egy papírkötésű olvasmányt, nemcsak a könyvre, hanem környezetére is jut a felülről szóródó fényről, amely a rostos papírról visszaverődve talán nem fárasztja annyira a szemet, habár az is zavaró lehet hosszabb idő után.
Na de mindegy, csak továbbgondoltam azt, amit írtál.
-
janosibaja
őstag
-
tank1
tag
válasz janosibaja #10387 üzenetére
Este inverz módban használom a pocketbook-ot. Háttér fekete és a betűk fehérek.
-
Degeczi
nagyúr
válasz janosibaja #10387 üzenetére
Erre tökéletes is: attól, h nyilvánvalóan más érzés, mint egy papírkönyv, még nem okoz szemromlást.
Beépített világítás nélküli típusok sem egyformán olvashatóak attól függően, milyen mesterséges megvilágítást használsz, bizonyos lámpa jobban beválik, holott szemre nincs különbség fényességben (valószínűleg a lámpa fényének összetételétől függ)
-
janosibaja
őstag
A munkámhoz nagyon jól tudnám használni, hogy a PW 2-ben tudok kivonatokat (notes) készíteni, s azok egybegyűjtve, kényelmesen elérhetők. Viszont akárhogy matatok, nem találok a Kindle-n olyan opciót, amivel az asztali számítógépre ki tudnám küldeni/másolni/menteni a jegyzeteket...
Ez így elég gyermeteg megoldás, hogy azokat a szövegeket, amiket egy önálló munkámban beidézni szeretnék, csak úgy tudom használni, hogy szépen beírom a számítógépbe, mintha papírkönyvből másolnám.
Nincs erre valami értelmes megoldás? -
Kövezett
tag
válasz janosibaja #10390 üzenetére
A myclippings.txt file tartalmazza a jegyzeteket, azt másold át a gépre.
-
SaGa59
őstag
válasz janosibaja #10390 üzenetére
Le kell tölteni a Kindle for PC programot, regisztrálni az Amazon fiókodhoz és összeszinkronizálja az olvasódat a PC-vel. Mármint úgy, hogy tudja, hol tartasz, illetve elvileg kezeli a kivonatokat is.
-
janosibaja
őstag
válasz SaGa59 #10393 üzenetére
Egyre jobb, köszi!
Erről beszélsz?
Őszintén szólva semmi értelmét eddig nem láttam a wifinek, ki is kapcsoltam a Kindle-n, mert a számítógépről offline átmásolt fájlokat olvastam még csak.
Az Amazonnal való szinkronizáción (hogy hol tartok a könyvben) tud még valami pluszt ez a program? -
SaGa59
őstag
válasz Kövezett #10395 üzenetére
Pl úgy, hogy beküldöd a könyvedet az Amazonhoz konvertálásra (erre szolgál az amazonos fiókodhoz tartozó e-mailmcím), átkonvertálják és beteszik a fiókodba a könyveid közé.
Elvileg úgy is működik, hogy ugyanazt a mobi-t feltolod az olvasóra és a Kindle for PC-re is, akkor magát a könyvet nem, de pl azt, hogy hol tartasz, szinkronizálja. Feltéve, hogy az olvasó is eléri néha a netet.
Egy Amazon fiókhoz régebben talán 6, mostanában már talán már csak 3 eszközt lehet regisztrálni, ezek között szinkronizál. Egy mindenképp Kindle kell legyen, a többi lehet PC-s vagy telefonos Kindle olvasó program.
-
SaGa59
őstag
válasz janosibaja #10394 üzenetére
Igen, ez a program. Többet nem tud. Illetve annyit, hogy PC-n is tudod olvasni a mobijaidat szükség esetén.
-
JFA
tag
Sziasztok,
Múlt hét óta 2 db e-könyv olvasó van már a családban: egy Wayteq xBook 60 (ez több. mint 1 éve van meg) és egy nemrég beszerzett DPS E850. A két gép között elég furcsa különbségek vannak: a Wayteq minőségibb, gombok finomabban működnek, nincsenek szoftveres problémák, viszont sötétszürke a kijelző és nem túl kontrasztosak a betűk. Ezzel szemben a DPS baltával faragottabb , a gombok nehézkesen működnek, a szoftver egy hulladék (főleg ez miatt megy is vissza garival), elfelejti a könyveket, az előzményeket, a könyvjelzőn kívül minden beállítást, viszont - és ez nem semmi meglepetést okozott - a kijelzője sokkal világosabb, a betűk lényegesen kontrasztosabbak, mint a Wayteq kijelzője.
Nektek milyen tapasztalataitok vannak a nem megvilágított kijelzőtípusokkal kapcsolatban? Valaki a nem kapacitív kijelzős Kindle-t tartja favoritnak, de olyat még nem volt alkalmam közelebbről megvizsgálni. Világítós olvasóba pedig egyelőre nem szeretnék pénzt fektetni, majd ha olcsóbbak lesznek, illetve - ha jól tudom - a fényerő változtatását úgy oldották meg, hogy ki-be kapcsolgatják a ledeket. Ez azért valamennyire zavarhatja a szemet, vagy én gondolom rosszul? -
SaGa59
őstag
A fényerő szabályzást nem veszed észre, 20 khz környékén villogtatják e LED-eket és a kitöltési tényezővel oldják meg a fényerő szabályzását. Azaz, hogy az 1/20000-ed másodperc mekkora részén világít és mekkorán nem. Ráadásul nem közvetlenül szembe villog, hanem egy "tejüvegen" elterülve...
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- Panasonic ToughPad FZ-G1-4 6. gen. i5 ipari tabletek (4X2400 Mhz, 4 GB DDR3, 128 GB SSD, jó akku)
- OnePlus Pad 2 QWERTY Smart Billentyűzet
- Lenovo Tab 4 8'
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest