-
Mobilarena
Ha e-book olvasót szeretnél vásárolni, és nem tudod melyiket válaszd, olvasd el a következő írást: Elektronikus könyvolvasó választása
Népítélet, avagy a felhasználók véleménye az olvasóikról
A jelenleg Magyarországon megvásárolható legismertebb olvasók listája:
Új hozzászólás Aktív témák
-
akos3
addikt
Köszönöm a kielégítő válaszokat!
Akkor már csak a méretet kell eldönteni -
zebede
őstag
válasz Degeczi #9236 üzenetére
Ha már így fel lettem emlegetve, halkan megjegyezném, én azt írtam az említett hozzászólásomban, hogy engem zavart a PocketBook alsó lapozógombja, más ettől még nyugodtan használhatja. Sőt bátran ajánlottam megvételre az illetőnek, aki tanácsot kért.
Mintahogy ismerőseimnek is inkább PocketBook olvasót javaslok megvételre mint Kindlet, ha éppen a kettő között vacillálnak. De ez is csak személyes vélemény, egyszerűen nem vagyok Kindle párti, a már ezen topikban is sokszor kitárgyalt okok miatt.
-
csidat
csendes tag
Köszönöm a tájékoztatást.Nekem is tetszik a pw 2 csak az a baj hogy nem tudok angolul.félek hogy eltévedek a menüben.ugyhogy nem merem addig megvenni amig valaki el nem magyarázza.Mert a használati utasítást sem értem ami a neten van.különben nem haboznék megvenni.láttam hogy milyen jó a világítása
-
csidat
csendes tag
Sziasztok.Van valakinek pocketbook touch lux 2?Érdekelne a véleménye.A kindléről már nagyon sok véleményt olvastam
-
zebede
őstag
Ha nem gond az hogy 4-5 naponta töltőre kell dugnod az ebook olvasódat, akkor ajánlom figyelmedbe a Wayteq xBook 60FL-t.
Világítós, érintőkijelzős, magyarnyelvű, kapsz hozzá egy rakat könyvet ajándékba.
32.000Ft, ingyen kiszállítják, egy év garancia van rá.
Logout blogomban találsz egy kis ismertetőt róla.Bocs! Most olvasom hogy hagyjuk a Wayteq-et, bár el se tudom képzelni mi rosszat olvastál még róla a viszonylag gyors merülésen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Van-e már valakinek PocketBook InkPad 840 készüléke?
Sokat vártam már az olvasó vásárlással, eredeti elképzelésem a Kobo Aura HD olvasója volt, de ez a 8"-s méret jobban tetszik, és háttérvilágítós ez is...
Már csak azt lenne jó tudni, hogy jó is-e annyira, mint a Kobo (gondolok itt a kijelző minőségére, a világítás egyenletességére, betűméret-sorköz-margó állíthatóságra)Xiaomi Mi 11i
-
gyuszi78
tag
itt egy teszt a Pocketbook InkPad-re.Igaz cseh nyelven van.elolvastam már néhányszor.A lényeg az hogy a kijelzö világításának fénye e legjobb a pocketbookok között erre azt érti hogy a színe fehér és nem sárgás vagy kékes.Viszont a PW2 és a PB Touch lux2 mellett nem olyan kontrasztos a képe.de ez csak akkor jön ki ha egymás mellett vannak a készülékek.Sebessége is jobb mint az eddigi PB-nek.A legnagyobb kritika maga az összeszerelés.Ha próbaképp hajlítják akkor recseg mint a régi Asus laptopok,meg az illesztések sem a legpontosabbak.De a szerzö szerint ez a legjobb olvasó jelenleg a PDF olvasására.Tömören ennyi.Sajnos élöben még én sem láttam.
Ja van Speech to Text funkció,a videóoban lehet hallani is.MP3 lejátszó,bár ez számomra nem oszt nem szoroz.
[ Szerkesztve ]
-
grosy
senior tag
Jó olvasni, hogy a minőségnek nem kell elvakult fanatizmus, hanem magától is tud teret hódítani
[ Szerkesztve ]
-
tecsu
addikt
http://blog.the-ebook-reader.com/2013/06/17/kobo-ereader-tip-calibre-settings-for-minimizing-wasted-space/
Ez a Kobo e-olvasókra való megoldás valakinek működik?
Nekem az alsó szakaszon ugyanúgy üres kb 1-2 cm-t a képernyő, csak az oldalszámozás van ott, ami komoly veszteség ugye.
Ráadásul a Kobo Aura HD és a H2O igazi előnye veszik így el (a Paperwhite-tal szemben), vagyis hogy 2 cm-rel nagyobb a kijelzője.Tud valaki egy jobb megoldást?
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
gyuszi78
tag
nekem is lenne egy kérdésem.azon vacilálok hogy a 6 col mennyire kicsi illetve elég nagy-e?mert ugye az átló az kicsivel 15cm felett van amiháááát.......
-
grosy
senior tag
válasz gyuszi78 #9270 üzenetére
Ez egy olyan kérdés, amire csak Te magad tudod a választ. Azért segítségként jó kiinduló pont, hogy hol szeretnéd használni. Csak otthonra akár egy 8"-os is jó, de utazáshoz az már nagy lenne. Egy átlagos könyv margók nélküli "tiszta szövegrésze" nem sokkal nagyobb, mint egy 6"-os olvasó kijelzője. Egy boltban nézd meg, hogy Neked elég-e a 6". Szerintem
-
csibe1
addikt
válasz gyuszi78 #9270 üzenetére
Ahogy előttem is írták ez egyéni megítélés kérdése.
Annyit tehetsz, hogy megnézed az olvasó vagy a képernyő méreteit, és kivágod papírból-kartonból.
Kézbe fogva talán könnyebben tudsz majd dönteni, ha magad előtt látod valós méretben." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Anonima06
újonc
Sziasztok!
Teljesen tanácstalan vagyok,hátha Ti tudtok jó ötleteket adni
Először Kindle jött számításba,de elvetettem,mivel nem állítható át a nyelv magyarra,van egy7 éves kislányom,aki lehet nemsokára használni is fogja,úgyhogy nem lenne hátrány,a nyelv,annál is inkább,mivel gyerek még csak számolni tud 20-ig angolul és a színeket ismeri :-)
Legyen okos is egy cseppet,ha kell tudjunk vele netezni,email,facebook.
A Pocket-eket nézegetem,de annyi van belőle,hogy teljesen elbizonytalanodtam.
Előre is köszönöm a tanácsokat:-) -
JamesFinn
senior tag
válasz Anonima06 #9276 üzenetére
Szia!
PB mini 5" világítás nélküli, nem tapis. Kb 20ezer huf
PB Basic 2 ua mint a mini csak 6"-ban és bővíthető memóriával 23-25 ezer huf.Ezt és a minit használjuk itt egy páran.
PB Basic Touch ez már tapis, világítás nélkül kb 30 ezer huf
PB Touch lux tapis világítós kb 40ezer huf.
A nyelvet mindegyiknél kiválaszthatod, akár angolra, akár magyarra.
Mindegyik wifis, van benne böngésző, de a netezés felejtős...
A PocketBook honlapján megtalálható minden infó.
Remélem segíthettem[ Szerkesztve ]
-
Libretom
aktív tag
Én nem próbáltam ki, és most 3.11-es firmware verzióm van, amin nem is lehet ezt a beállítást alkalmazni.
Azért nem mondanám, hogy elvész a nagyobb kijelző előnye, mert a margókat viszont szépen ki lehet vinni a kijelző két széléig, és a sortáv sem vészes (mondjuk ez lehetne 1 mm-el kisebb) Ilyen módon (én úgy saccolom), hogy két sor marad le, egy alul és egy fölül. Ezzel a kis módosítással egy sort nyernél. Eleinte én is így éreztem, ahogy Te, de megszoktam az eredeti olvasási képet és meg is kedveltem. No és persze a HD-nek nem kizárólag a 6.8-as kijelzőben rejlenek az előnyei.
-
ZooLee
senior tag
válasz Anonima06 #9276 üzenetére
A gyerek miatt ne aggódj, pillanatok alatt megtanulnak mindent használni, nem igazán számít a készülék nyelve.
Viszont ez már érdekesebb kérdés:
Legyen okos is egy cseppet,ha kell tudjunk vele netezni,email,facebook.
Erre egy e-könyv olvasó nem alkalmas, leginkább az e-ink kijelző sebessége miatt, de egyéb korlátozó tényezők is vannak (processzorsebesség, memória) A legtöbb olvasó céleszköz, az olvasásra kihegyezve, és ennek megfelelően is van kialakítva a kezelése, oprendszere is, vagyis nincs benne a fentieket kezelő alkalmazás (vagy ha van, az sem sokat ér)
Van pár androidos eszköz, amire elméletileg bármilyen szoftvert telepíthetsz, de ott máshol kell megkötnöd a kompromisszumokat, és még mindig ott lesz az e-ink kijelző korlátja.Ha a fenti három pont fontos, akkor mindenképpen tabletet nézz inkább, mint e-könyv olvasót. Ne tévesszen meg, hogy jó pár eszköznél e-könyv olvasónak hívnak színes, LCD kijelzős eszközöket, azokt nem azok, hanem tabletek.
Nézzük meg a másik oldalról, hogyan/mire használnád?
-
Anonima06
újonc
Szia!
Köszönöm szépen Neked is,annak ellenére,hogy nem válaszoltad meg a kérdésem
Természetesen olvasásra használnám elsősorban,mi másra?nem az internet a fő szempont,de nem is egy hátrány,ha mondjuk késő éjszaka olvasok,de várok egy fontos üzenetet,ne kelljen már kimászni a puha meleg ágyikóból felzörgetni az egész családot,mert nekem emailt támad nézni kedvem
Úgyhogy semmit nem telepítek hozzá,mert nem ez a lényeg -
nagyúr
válasz Anonima06 #9282 üzenetére
teljesen normális igény, hogy minél több számodra fontos feature-t megkapj egy eszközön, de az eBook olvasók piaca nem igazán tart itt konvergenciában - legalábbis az eInk kijelzősök (keress rá pl. a Yotaphone-ra, ami nagyon jó, mint ötlet, de használhatóságban messze nem tökéletes, az áráról nem is beszélve).
én azt javaslom, hogy vegyél egy olyan készüléket, ami az Internet-elérésen túl a többi igényedet kielégíti, az Internetre használj okostelefont vagy tabletet, és 12-18 hónap múlva térj vissza a témára.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
zebede
őstag
válasz Anonima06 #9283 üzenetére
Ha nem gond az hogy 4-5 naponta töltőre kell dugnod az ebook olvasódat, akkor ajánlom figyelmedbe a Wayteq xBook 60FL-t.
Világítós, érintőkijelzős, magyar nyelvű, kapsz hozzá egy rakat könyvet ajándékba.
És ami a lényeg androidos, tehát bármilyen androidos böngészőt, facebook alkalmazást, email klienst telepíthetsz rá.
32.000Ft, ingyen kiszállítják, egy év garancia van rá.
Logout blogomban találsz egy kis ismertetőt róla. -
Deck
titán
-
ZooLee
senior tag
válasz Anonima06 #9282 üzenetére
Köszönöm szépen Neked is,annak ellenére,hogy nem válaszoltad meg a kérdésem
Természetesen olvasásra használnám elsősorban,mi másra?nem az internet a fő szempont,de nem is egy hátrány,ha mondjuk késő éjszaka olvasok,de várok egy fontos üzenetet,ne kelljen már kimászni a puha meleg ágyikóból felzörgetni az egész családot,mert nekem emailt támad nézni kedvemDe, ez alapján pont, hogy megválaszoltam Jelenleg ilyen e-könyv olvasót nem kapsz, csak tabletet. Nem elszállt az elvárásod, e-mailre, még alkalmas is lehetne az e-ink kijelző, de nincs rá tömegigény, így nincs is ilyen eszköz. Ezek tényleg céleszközök, vagyis az olvasásra fókuszálnak. (Van amiben van zenelejátszó, de a tapasztalatok szerint az sem az igazi, sokkal jobb minőséget kapsz egy okostelefonban)
-
-
Anonima06
újonc
Köszönöm még egyszer,mindenkinek! :-)
Azt hiszem akkor lejjebb adom az igényeimet. Tényleg az olvasás a fő szempont:-)Csak Én laikus azt,hittem,ha már van benne wi-fi akkor lehet egészen alapdolgokra is használni. Pl egy egyszerűnek tűnő üzenet elolvassa. :-)
Van már mindenféle kütyüm itthon(tablet laptop,androidos telefon),amivel lehet netezni,majd csak valahogy túlélem, ezt a csalódást,hogy a könyvolvasóval csak olvasni tudok[ Szerkesztve ]
-
Ébri
senior tag
válasz LittleBiG007 #9294 üzenetére
Ez nálam kepuboknál elég csúnyán vágta a jobb széleket (a karakterek egy része nem látszott), gondolom ezért nem választható alapból. Meg hátránya, hogy ekkor agyáltalán nincs oldalszám .
-
JamesFinn
senior tag
Ne itt nézd
A gyártó honlapját nézd meg.
http://www.pocketbook-int.com/hu/products/pocketbook-basic-2
(bocs mobilról nem tudok linkelni)
Letöltési lehetőség alatt mit értesz?
Ha arra gondolsz, hogy wifin keresztül küldeni könyvet az olvasóra, akkor arra van lehetőség PBsync a neve.
Ja! És a shopline-on olcsóbb. Azthiszem 22.500 huf.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott témák:
● E-book illegális beszerzése
● Amazon Kindle jailbreak
● Saját olvasó eladásra kínálása
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- Kis túlzással ÚJ iPad Pro 12.9 6th M2 Wifi 512GB!!!
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- Panasonic ToughPad FZ-G1-4 6. gen. i5 ipari tabletek (4X2400 Mhz, 4 GB DDR3, 128 GB SSD, jó akku)
- OnePlus Pad 2 QWERTY Smart Billentyűzet
- Lenovo Tab 4 8'
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest