Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Downsampling

senior tag

válasz Lacielvtárs #4137 üzenetére

Én pl. kerestem egy lég hosszú UTP kábelt, és azzal direktbe kötöttem a másik szobában lévő NAS-t az Oppo-val. Látod, azon nem gondolkodtam el, hogy kapnak ilyenkor IP-címet, de ezt talán a NAS megoldja, mert nálam működött a dolog. Csak éppen gyorsabb nem lett, holott nekem azt írogatta mindenki, hogy a "szar" Netgear routeremtől lassú a hálózat. Hát nem attól volt, hanem a NAS-on lévő SMB a lassú.
    Amúgy az én esetem részben hasonlított a tiédre: semmi gondom nem volt a régi médiajátszóval, ami egy Dune Prime 3.0 volt, ment minden róla csodásan. Aztán egyszer csak elromlott, és elkezdtem használni a szintén hálózati lejátszásra is alkalmas Oppo-t, amit korábban csak zenehallgatásra használtam, meg korongos lejátszásra. És azt vettem észre, hogy a NAS-on lévő filmek bizony nézhetetlenek, mert szakadoznak. Holott ugyanúgy, ahogy nálad, semmi sem változott. Mr Dini a távolból (a hálózatom adataival, belépéshez szükséges paraméterekkel, jelszavakkal kidobta a régi DLNA-t (a Twonky szervert), csinált egy gyorsabbat, ami alig terheli a NAS-t, illetve felrakott egy nem gyári NFS-t. A gyári NFS-sel az volt a bajom, hogy én is be tudtam állítani, de az meg csak azt osztja meg, amit a megosztás után teszel bele a megosztott könyvtárakba. Mivel nekem tele volt már a NAS-om, így lényegében semmit nem tudtam vele megosztani. Dini egy szombat délelőtt, amíg én aludtam mindent megcsinált. (fogalmam sincs, honnan). Aztán működött minden. Igaz nálam egyszerűbb a helyzet, bár szintén van három médialejátszó, de az egyik wifin csatlakozik, neki nem kell magas bitráta, illetve nincs okos tévé. A két lap csatlakozik még kábellel, minden más wifin.
    Amúgy már nem egy "szakitól" hallottam, hogy érdemes a NAS és médiajátszó közé beiktatni egy switch-et. Gigabitest. De őszintén, nem értem, hogy miért? Eleve a Oppo LAN-ja megabites (hiába 4k-s lejátszó), illetve ezen kívűl sem értem. A switch nem csinál semmit. Mr Dini is elképedt ettől az ötlettől, és szerinte sem ezen múlik, hogy az SMB működik-e vagy sem. Amúgy nálam működnének (mind a három), de kettővel az Oppo ugyanazt csinálja, amit a te egyik NAS-od. Nem hajlandó belépni. Holott laptop felé működik Kipróbáltam a Switch-es megoldást, semmi sem változott.
    Én azt gondolom, hogy érdemes a végére járni a te problémádnak, de mivel kicsit bonyolult a hálózatod, ezt én már nem látom át. Viszont egy jó NFS megosztás sokkal többet ér, mint az SMB, hiszen eleve gyorsabb. Ha gigabitesek az eszközeid, tehát minden, akkor nagyon magas bitrátát lehet elérni. Mint írtam, nálam simán megy a 95-100 Mbit is, ettől többet nem várhatok az Oppo felé, mert neki csak megabites a portja. De egy Oppo 203 vagy 205 már gigabites, és azok ugyanezzel a hálózattal NFS megosztással 180 megabitre is képesek (vagyis talán többre is, de ennyit igényelt a legdurvább 4K-s film).

Amúgy majd én is olyan hangfalat szeretnék venni, amiben ribbon magasak vannak, csak egészen más típust. Amúgy elég szuper a rendszered, a CA AVR-rel együtt! Gratulálok!

Új hozzászólás Aktív témák