- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
jovás
aktív tag
válasz gulyasa #73649 üzenetére
"A betett képen láthatod, hogy amellett a formátumot is be lehet/kell állítani. Tehát a rendes beállítások menüben kell megadni az alapértelmezett paramétereket."
Itt állítom be, de mint említettem, csak addig működik, amig csatornát nem váltok, utána megint csak 22 gombnyomással lehet visszaállítani a hangot.
Köszönöm hogy segíteni próbálsz de amig nem egy ilyen tv előtt ülsz, addig sajnos nem tudsz érdemben segíteni.
A Samsung topicban sandró60 válaszolt nekem: "Én most adtam fiamnak Samsung UE55 tévét annál is ez volt a hanggal, de nem foglalkoztam vele."
Ezzel sajna nem vagyok beljebb.A régebbi Samuval nincs ilyen problémám.
[ Szerkesztve ]
-
Atis45
aktív tag
-
MODERÁTOR
-
Atis45
aktív tag
válasz Intruder2k5 #73659 üzenetére
Ez is igaz
#73660Exodius
Nem csak a sportnál, de a filmeknél is észre lehet venni. Pont tegnap beszélgettem haverral, nekik Voda van, vagyis már ONE, az apjának meg Digi, és azt mondta, hogy nagyon rossz a Digi képminőség a Vodához (ONE) képest.
Én már nem kötöttem hűséget a Diginél, mert megvárom, hogy mi lesz a nagy összeolvadás után, és utána meglátom hogy hogyan tovább. -
pdr755
tag
pz6t
Sziasztok,
Elolvastam az összefoglalót, de lenne néhány konkrét kérdésem is:
A szüleimhez szeretnénk a digi optikai internetet és TV-t beköttetni. Jelenleg Voda TV és internet szolgáltatás van Telekom koax hálózaton e helyett lenne Digi (hosszú történe, bővebben ld. Vodafone topic ha vkit érdekel)1. Na mármost, addig világos hogy az optikai kábelt be kell hozni a házba. Eddig úgy van, hogy a pincébe bemegy a koax kábel, ott csatlakozik a kábelmodemhez, amiből meg egy rack szekrénybe továbbmegy és szétosztja UTP-n a jelet a ház többi részébe (számítógépeknek wifi routernek és 3 darab settop boxnak ami UTP-n van megtáplálva)
A földszinten van 1 TV az emeleten 2.
A diginél viszont ha jól tudom a TV-nek koax kábel kell külön minden TV-hez vezetve, igaz?
Akkor az lehet a megoldás, h inkább a földszintre jönne az optikai egység és onnan a házon belül továbbvezetni? (a rack szekrénybe egyszerűen el lehet vezetni 1 UTP-t, ami nem világos h az emeletre a koax kábelt hogy tudnánk továbbküldeni)A másik hogy 2004-ben amikor a strukturált kábelezés ki lett építve a házban még analóg KTV volt, és a falban vannak koax aljazatok is (min 10 éve nincsenek használva). Ehhez a padlásra jött be az analóg KTV kábel és ott láttam h egy hálózatról megtáplált erősítő (?) is van hozzá. Érdemes lenne pl. antenna szerelőt kihívni hogy nézze meg ezt a hóbelevancot h át lehet e arra alakítani hogy a mondjuk a földszintről fölvigyük vele az antenna jelet az emeletre 2 TV-hez? És akkor a Digi szerelőnek már csak ehhez kéne csatlakoztatni a koaxot ami az optikai egységből kijön.
2. A másik h ami óta digitális TV van itt (2014) azóta mindig a boxos megoldás volt (előbb T aztán Voda). A Diginél jelenleg mit tud, mivel jobb a box mint simán az antennakábelt bedugni a TV-be? Ha jól értelemezem, a mostani boxok "buta" boxok, azaz sem streaming appok stb. nincsenek rajta gyárilag (mint a Voda box) vagy utólag nem telepíthető se rá (mint az új T box). A tévéújság (EPG) csak a boxal megy, vagy simán a TV-el is? A 3 tévé közül 2 kb 10 éves, a harmadik 2020-as, tehát pusztán emiatt nem kellhet box hozzá. Vagy érdemes egyet legalább kérni, mert ha jól olvasom a rögzítés csak azzal megy?
Elnézést a sok kérdésért, ma egy digi üzletbe el akartam menni személyesen csak a helyszínen derült ki h a kérdéses július 29n már megszűnt
-
garga01
őstag
válasz pdr755 #73665 üzenetére
EPG megy a tv-n simán, felvenni is tudsz bizonyos tv-kkel. A box amit adnak se mind felvevős szerintem, meg ahhoz neked kell pendrive/hdd.
A meglevő koax hálózat jó lehet, max a fali aljazatokat kell cserélni. Korában itt irtam a topikban, pl. Schneider vagy Triax aljzatok nagyon jók. De meg kellene nézni csillagpontosan vagy felfűzve vannak-e az aljazatok? Fent a padláson egy kábel indul meg lefelé, vagy minden aljzathoz külön?
Ha ennyi végpontra fog menni a jel, jó eséllyel nem kell az erősítő, ennyi osztás kiszolgál az ONT vagy mininode.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
Bogyi007
veterán
Szüleim falujában a Digi mellett szintén a Telekom elérhető - eddig. Ugyanis kvázi a semmiből megjelent a Tarr Kft optikai hálózatot építve.
Fura mivel alig 3000-es a település, ergo kicsinyke a felvevőpiac, S a Telekomnál sincs a következő hónapokban meg az optikai hálózatra váltás...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
boti19871125
csendes tag
Sziasztok,
Októbertől változik a számlázás módja, ennek örömére vhogyan aktiválva lett az HBO max Pack nálam. Kíváncsi vagyok, hogy mit fog rá mondani a telefonos ügyfélszolgálat mert nem én kértem, hogy aktiválják. Természetesen a számlán ott van 10.02-től.
-
4Grider
nagyúr
válasz boti19871125 #73669 üzenetére
A két dolog nem valószínű hogy összefügg.
-
szaboi6512
őstag
válasz boti19871125 #73669 üzenetére
Ha szerződésed nincs, akkor nem követelhetik rajtad az árát...
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
d.mcnabb05
lelkes újonc
Aréna 4-en nektek is olyan az NFL meccs mintha 20 fps-el menne?
-
Pocpet
csendes tag
válasz d.mcnabb05 #73672 üzenetére
Nálam speciel teljesen jó, Bp. 12. ker.
-
a8l
aktív tag
Sziasztok!
Nem tud bárki megoldást arra a problémára, hogy lehet optikai DIGI bekötéssel TV-t működtetni ha nincs a lakásban koax kábel a szobákig bekötve csak UTP?
Létezik még olyan adapter amivel tudok utp-ből koaxot csinálni akár úgy hogy a net is menjen rajta?
Találtam egy ilyet de már nem gyártják.
[link]Köszönöm ha van bárkinek valami ötlete.
[ Szerkesztve ]
-
-
gulyasa
őstag
DVB-C-s területeken UTP-ből hiába csinálnál koaxot, abból nem lenne tévéd, mert az UTP-n csak internet van.
Az IPTV-s területeken igaz, hogy csak UTP van (ha jól tudom), de szolgáltatós beltéri IPTV box nélkül nincs se interneted se tévéadásod.DVB-C esetén akár egy dobozod van (1db ONT), akár két kütyü (1db media converter és 1db ONT), végül lesz egy koaxod a digitális tévéjellel (DVB-C) és egy UTP és/vagy wifi csatlakoztatási lehetőséged az internethez.
Azt kellene tudni, hogy nálad a kintről jövő optika mibe csatlakozik a lakásodban?
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
válasz pdr755 #73682 üzenetére
Magát a csatlakozást át lehet fordítani, de nem véletlen, hogy nem keverik a kábeleket. Szerintetek csak viccből van megadva a koax kábelek impedanciája, kialakítása, a többszörös árnyékolása? Ez nem DC, vagy 220 ahol elég a kontakt az átvitelhez. Ez szélessávú nagyfrekvenciás jel.
Szerintem az sem véletlen, hogy már nem beszerezhető. Ha bevállaljátok, mindenképpen írjátok meg a tapasztalatokatVárjatok pár hónapot míg elterjed a One digitális boxokkal.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pdr755
tag
A másik megoldás oda ahová nekünk kellene hogy a padlásra be lett vezetve anno az analóg kábel TV, és ma fel is mentem ott van még mindig elosztva 5 felé és egy konnektorba csatlakoztatható erősítő is fel van neki szerelve. A kívánt vételi helyeken vannak koax fali aljzatok felszerelve de azok innen kapják a jelet.
A digi boltban azt mondta a koma hogy elvileg lehetséges lenne hogy a villanyoszlopról a padlásra hozzák be az optikai kábelt.
Utána csak egy vékony álmennyezetet kellene átfúrni hogy a felső szinten elhelyezhessük a routert, a koax kábel (ami a router vagy ont ből kijön) pedig pár méter hosszan elvileg rá köthető lenne erre az elosztóra.
Ez így működő képes lenne vajon?
Kieg: 3 tv készülékkel lenne használva[ Szerkesztve ]
-
válasz pdr755 #73684 üzenetére
Működhet, de még fúrni sem kell. Elég egy powerline adapter. Ez a 230V-os hálózaton keresztül viszi át az ethernet csatlakozást. Létezik olyan adapter is ami koax-on viszi át az ethernet/telefon kapcsolatot. Kicsit olcsóbb kivitel: [link]
-
garga01
őstag
válasz pdr755 #73684 üzenetére
Ha 3 tv lesz használva, cseréld ki az 5-ös osztót 3-asra (vagy ha jön a digis szerelő), csak azok a végpontok legyenek bekötve amiken használva lesz az adás. 99% nem fog kelleni az erősítő. Ha mégis kellene olyan jó, ami állítható. Estleg lőjj egy képet róla és rakd fel ide.
Fali aljaztokat se feltétlen kell kibelezni, de egyről csinálj képet milyen. (Korábban írtam is már a #73667 hsz-ben ebben a témában.)Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
válasz garga01 #73688 üzenetére
De ugye elolvastad, hogy melyik hozzászólására válaszoltam? Abban már a padlásra húzzák be az optikát, és ott osztja el 5 felé az RF jelet, vagyis itt már csak a LANT/telefon lehozatala a "gond".
[ Szerkesztve ]
-
pdr755
tag
Az ONT-ot nem akarom a padláson tartani. Meg UTP hálózat ki van építve, ahol lenne az ONT ott a konnektor mellett pont van 1 UTP, amin keresztül az egész hóbelevancot rá tudom kötni a digis netre. És akkor a digis ONT wifi routerként is működik és nem kell még 1 router.
garga01: csináltam fotókat, hamarosan felrakom, holnap csinálok az alzatról is 1-et
-
garga01
őstag
válasz pdr755 #73693 üzenetére
Ezek teljesen jók, korrektül össze van rakva.
Hagyd meg az osztót és erősítőt, de elsőnek csak egy 3-as osztót köss/köttess be arra a 3 lemenő ágra, ami kell. (Amúgy most használva van ez? Mert látom az erősítő be van dugva)
@cigam: sory, ezt benéztem, azon átsiklottamNincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
pdr755
tag
válasz garga01 #73695 üzenetére
Amúgy most használva van ez?
Nem, ritkán járunk fel a padlásra. Ennek mennyi lehetett az éves fogyasztása?de elsőnek csak egy 3-as osztót köss/köttess be arra a 3 lemenő ágra, ami kell
Mármint ezt az osztót cseréltessem ki 3-asra, vagy a mostaniból szedjük ki azokat a lefelé menő vezetékeket amiknek a végpontját nem használjuk? -
pdr755
tag
Bocsánat rosszul (vagy nem érthetően) írtam le. Azaz: optikai kábel bejön a padlásra onnan le a felső szintre ahol lesz az ont. Azon az útvonalon ahol az optikát lehoztuk (a padlásról) kb 3-4 méter hosszon vezetett koax kábellel az ontot összekotjuk ezzel a cuccal amit lefotóztam. (A tv készülékekhez)
Lehetne megoldás az is hogy csak az utp jönne le de az ontot semmiképp nem akarom a padláson elhelyezni.[ Szerkesztve ]
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
Akinek van összehasonlítási alapja, hogy áll most a Digi kábelTV minősége a TelekomTV-hez képest? 55 colos oled lg TV-be menne. Amiatt váltanék, hogy ne kelljen box-ot használni, sajnos a T-nél nincs ilyen lehetőség. Van vodafone koax is az utcában, eredetileg arra akartam váltani, de a létesítés nem sikerült, mert a házunk előtt levő oszlop Telekom tulajdon, és azon nem hozhatják át a koax-ot az utca másik oldalából. Azt mondták a vodás szerelők, hogy esetleg próbáljuk meg a digit beköttetni helyette, emiatt érdekelne ez a képminőség dolog hogy hogyan áll a TelekomTV-hez képest.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest