Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cigam

    félisten

    Az a baj, hogy nincs egy konkrét cikk arról, hogy mi is a DLNA tulajdonképpen. 2 szóval összeffoglalva: Marketing bulshit.

    A DLNA főbb alkotóelemi között olyan dolgokat találunk, amiket régóta ismerünk tudjuk is mi az, de nem is gondoltuk volna, hogy ez is DLNA.
    Kis DLNA szótár:
    Digitális média szerver(DMS)
    A hálózati fájlszerverek (NAS), ill. számítógépes megosztások a hálózaton.

    Digitális média lejátszók (DMP)
    Azok az eszközök amik a hálózati megosztásokban található multimédiás anyagokat képesek lejátszani. A TV-k, a játékkonzolok, és természetesen a házimozi lejátszók (ha van rajtuk ethernet csati ;-) )

    Digital Media Renderer (DMR)
    Ez a fából vaskarika, ami tulajdonképpen maga a leképző eszköz. Adott esetben a projektor, a tv, a házimozi erősítő. Vagyis ami számunkra valóban fogyaszthatóvá, fénnyé/hangá alakítja a digitális tartalmat.

    Digital Media Controller (DMC)
    Ezek a vezérlők is egy különös állatfaj. Merthogy azok az eszközök, amik a DMS-en megosztott tartalmat megjelenítik egy DMR-en. Pl. A WiFi hálózaton keresztül egy számítógép megosztását játszod le, de úgy, hogy nem a tablet saját kijelzőjén jelenik meg az anyag, hanem egy monitoron (DMR).

    Digital Media Printer (DMPr)
    Hálózatba kötött fotó nyomtató.

    Aztán ezt még ragozzák úgy is, hogy mindezek mobil megffelelői, ill. tudtátok hogy a Mobile Network Connectivity Function (M-NCF) hangzatos név mögött egy wifi router ál? (Hidat képez a mobil hálózati eszközök, és az otthoni hálózat között)
    Itt is említésre került , hogy valós időben átalakítja az anyagot, az adott eszköz kívánalmainak megfelelően. Ezt hívja a DLNA Media Interoperability Unit (MIU)-nak.

    Maga a szabvány csupa régi elem leöntve cukormázzal, itt-ott kicsit továbbgondolva. A hálózati kapcsolat IP alapú, az eszköz és szolgáltatás felismerés UPnP-n alapszik. A formátum és átvitel alapját olyan szabványok adják mint a JPEG, LPCM,MPEG2,http.

    [ Szerkesztve ]

    Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

Új hozzászólás Aktív témák