- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcll
senior tag
válasz peetyy #72751 üzenetére
A valódi szakembereket mér évekkel ezelőtt mind kirúgták, túl drága volt. Most amolyan gyorstalpalón (votl egy egy napos tanfolyam) végzett "technikusok" vannak mindenütt. Ne várj csodát. Fogalmuk sincs az encodereket hogy kellene beállítani, konkrétan csak tekergetik a potikat, tesztelgetik hogy egy-egy paraméter mit is csinál. És ez sajnos, de nem vicc, tényleg ez történik.
De nem is mondtam semmit...."Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house."
-
trec12
addikt
Biztos igazad lehet. Mozi+-on a szereplők feje körül mintha egy kisebb aurát lehetne látni sokszor miközben mozognak. Én is arra gondoltam, hogy az erős tömörítésen felül itt valami beállítás is van elcseszve még. Nem hinném, hogy a tévém beállításával van gond másik csatornákon nem ilyen ill. másik szolgáltatónál ez nincsen.
[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Azt még érteném is, hogy egy szolgáltató rosszul állítja be az enkódert, és hibás a szolgáltatás. Azt is megértem, ha egy csatornánál rosszul állítja, be, és azon a csatornán hibás. Na de, hogy csak adott műsornál?! Csak a forma sportoknál jelentkezik a hiba, ezt hogy hozzák össze vajon?!?
The Truth is out there...
-
TIT
veterán
Sejtettem,hogy ez van,pár hónapja írtam is,hogy észnélkül állítgatnak mindent,azt se tudják mit csinálnak,csak ez viccnek is rossz,nemhogy valóságnak,közben az árakat viszik fel.
Jó vastag az a bizonyos bőr.
Lackooo84: Nyugi a kóklerek olyat tudnak ami a szakiknak eszébe se jut.[ Szerkesztve ]
-
Jahno
veterán
válasz peetyy #72753 üzenetére
Mikor UPC-Voda lett és dőlt-borult minden egy darabig akkor még ismerős belsős tagok is simán letagadták az egészet. Irányok tűntek el, lassult szakadt, összevissza mentek a csomagok, set top box is eldobálta magát, de csak a vállukat vonogatták, hogy hisz semmit nem csináltak, egyelőre csak a név változott. Ja, persze.
Nálam Vodás üzletkötő most akart rádumálni, hogy a T-s csomagjaim vigyem át oda. Kezd unalmas lenni, mert elmúlt 2 hónapban ez a negyedik ilyen telefon. Mondtam, hogy első körben olyan jó csomagom van, amit nehéz megfejelni, második körben 1 hete vittük át a céges telefonokat Vodához, de én már be sem raktam a SIM kártyát mert közvetlen kollégákat pont nem tudom elérni. Kérdezte, hogy merrefelé, így leadtam hibára kb. a fél országot.
Kíváncsi vagyok nettel mi lesz, államhoz tartozó és közeli cégek Vodához mennek telefonnal, de egyéb szolgáltatók környékén is elég nagy a kavarodás.
-
őstag
Atyaég, ez egy rohadt nagy katyvasz!
Sztem csak egy hajszál választja el az egészet a végső összeomlástól.
Közben lehet azzal reklámozni hogy prémium, de az az igazság, hogy ez még nemhogy prémiumnak, de még alapszolgáltatásnak is nagyon kevés lenne.
A forma1 mellett ránéztem még néhány csatorna extra hangsávjára.
Sztem simán 96kHz-es igénytelenséget lehet csak hallani.
Absolute Sokolrádió minőség. Házimozin főleg.
Néztem máshonnan F1 futamot, ott a kommentár nélküli hangság is tökéletes volt.
Emlékszem mikor bejött anno a digitális tévézés.
Hogy is reklámozták? Tökéletes, tűéles kép és hangminőség.
Most már van csatorna, ami olyan, mint valami 240-es YT videó.
Ha néha van pl. angol hang, nincs felirat. Ha van felirat, nem mindig működik.
Ha működik, van hogy el van tolva a képhez képest.
Ezekre sem figyel senki?
Mire kapnak ott fizetést az emberek?
Ha tényleg csak ennyi az elvárás, akkor jelentkezek én is oda szakinak.
Gondolom lebaszások nincsenek, mert a minőség nem ezt tükrözi.
Hát nem egy álom munkahely lehet? -
Jahno
veterán
válasz peetyy #72758 üzenetére
UPC-Voda azóta jobb lett, csak nem bírtam kivárni. Ügyfélszolgálatot meg hagyjuk, mindent összevissza magyarázott, saját routerükbe volt közvetlen bedugva az STB és úgy sem működött, de csak magyarázták a semmit.
Bementem ügyfélszolgálatra, mondta szegény Sanyika is, hogy kb. annyit tud az egész UPCről ami a hírekben volt, hogy most már Voda, Ők itt mind Vodások, de itt csörög a telefon, jönnek az ügyfelek és nem tudnak semmit...
Kb. ezeket látom most a Diginél is. Vodánál is egyértelmű volt, hogy minden perc pénzbe kerül, ha saját vagy bérelt infrastruktúra van és gondolom a lehető leghamarabb próbálták a párhuzamos megoldásokat felszámolni.
"Ezekre sem figyel senki?
Mire kapnak ott fizetést az emberek?"De, figyel, csak nem tud vele mit kezdeni. Én már dolgoztam 1-2 ilyen helyen és telkóban is, értelmesebb Digis ismerősök már rég elhúztak onnan. Nem, nem egy álom melóhely.
-
Ezeket miért_ide_írjátok? Ha itt leírjátok, lecsillapodik háborgó lelketek? Mert akkor talán oké. De ha nem, akkor ne ide! Írjátok meg a Diginek, panaszkodjatok a felügyeleti szervnél, vagy kedvenc újságírótoknak.
Értem hogy titeket ez frusztrál, de _semmi_nem változik attól, hogy minden nap beírjátok ide ugyanazt. Uncsi! Tüntessetek a Digi központ előtt pixelnek öltözve! Annak országos (sajtó)visszhangja lenne.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
őstag
Igen, talán jobb ha ide írjuk, minthogy pl. én az asszonyra zúdítsam rá ezeket
Most attól hogy ezeket megírjuk a diginek, pont lesz@rjàk.
Felügyeleti szerv szintén vicc.
Tüntetésnek sem lenne sok hatása, legfeljebb egy jót röhögnek fent.
Sajnos ez Magyarország.Csak a bosszankodás marad, rosszabb minőség egyre drágábban.
Más úgysem lesz, csak folyamatos visszafejlesztés...[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Amikor voltak a nagy akadozások kijöttek 2 csatit lecseréltek és azt írták megoldva,visszaírtam,hogy nincs megoldva mert ugyanolyan szar,semmi reakció,ennyire van értelme nekik írni,ebből látszik,hogy közük nincs hozzá és tesznek rá,majd ha mindenki elmegy talán akkor,persze ne a vodához,mert 1 cég.
-
MODERÁTOR
-
4Grider
nagyúr
válasz Intruder2k5 #72764 üzenetére
Nálunk 5 tv van a házban. Erre másik szolgáltatónál nincs esély. Ráadásul két tv gesztus vezérelt, azokat boxokkal nem célszerű butítani. Szóval mi szívunk ezzel a kontár brigáddal pont addig, amíg nem jönnek a kódolással.
-
majd ha mindenki elmegy talán akkor,persze ne a vodához,mert 1 cég.
Főleg ott, ahol nincs más vezetékes szolgáltató pl. Veszprém elég nagy város, de nincs jelen a Telekom, se más kis helyi szolgáltató.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
MODERÁTOR
válasz 4Grider #72765 üzenetére
Csak arra reagáltam, hogy ne nagyon számítson senki komoly elvándorlásra, mert a nagy többségnek bőven megfelel a mostani minőség is, és akinknek nem felel meg, azok közt is akad, akik ezért vagy azért, de mégis maradnak. Legalábbis egyelőre... De szerintem tömeges elvándorlás akkor se lesz, ha jön a kódolás.
-
Jahno
veterán
Nem lecsillapodik, vedd tájékoztató jellegnek. Mondjuk az UPCből lett Vodát kirúgtam, cserébe most Digi van. Én még el vagyok vele, bár van egy csomó netes anyagom amit egyik végponton sem tudok letölteni szakadás nélkül :-/
Vedd napi riportnak, de mi legyen? Minden le van írva hatszor mindenhol, be is rázható a topik
Tüntetésnek sem lenne.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz Intruder2k5 #72764 üzenetére
Én csak azért nem mert én még 6 ezret fizetek a 3 szolgáltatásért és az istenért sem kell box. De néha már úgy vagyok vele, hogy ezt is leszarom, de szemetet nem fogok nézni.
-
Atis45
aktív tag
Én azt mondtam a hölgynek, hogy nem kötök hűséget, mert minden bizonnyal megyünk át másik szolgáltatóhoz. Elmondtam neki az okot, hogy rossz minőségű a kábel tv, és emiatt gondolkozunk a váltáson. Ő meg szerelőt akart kiküldeni, és mondtam neki, hogy nem kell szerelő, mert ez a hiba nem csak nálam van, hanem országos. Úgyhogy ennyibe maradtunk.
-
trec12
addikt
-
Bogyi007
veterán
válasz Lackooo84 #72769 üzenetére
Nem konkrétan erre a hozzászólásra reagálva:
Ma a Sweet.Tv-n néztem délelőtt az F2-es futamot az M4 Sporton és ott is megvolt a kép alján a fekete képhiba ami a Diginél szokott lenni.
Vagyis egy forrást használnak mindketten vagy a Sweet a Digitől kapja a jelet...
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
jovás
aktív tag
Az M4 Sport HD-nek sem túl acélos a minősége, de ez a Dunás adás rá tesz egy lapáttal.
Idézet az F1 időmérő virágboltos 1080i verziójához írt kommentből.
A tegnapi Svájc-Német meccs is a Duna Worldön egy f@shalmaz volt. -
Lackooo84
nagyúr
Jocky TV-n nálatok is 10 fps az adás?
-
HF77
őstag
M4 sport angol szlovén meccs....másnál is vannak mikro akadozások, szaggatás? most nagyon jelen van...
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
(i)
lelkes újonc
válasz Intruder2k5 #70882 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy értem.
Úgy érted a lopást, lophatóságot, hogy ha nincs fent szűrő kint az oszlopon, csak belül a modemben van egy digitális szűrés, akkor ki lehet játszani a rendszert, s a modem elé lehet kötni valamilyen eszközt, s arról vidáman meg lehet osztani koax-on a DVB-C csatornákat (kivéve persze a minicsomagokat, mint az HBO-t, mert azok kódoltak)?
Mert én még ilyen eszközről nem hallottam. -
veterán
az rf jel (benne a digitális és analóg tévé) fel van ültetve az üvegszálra egy másik hullámhosszon, mint az ftth adatforgalom, amit egy olcsó eszközzel (optical catv receiver, vagy hasonló neveken fut) egyszerűen vissza lehet alakítani koaxszá.
a digi néhány helyen külön dobozt adott a feladatra, ami az ont elé van kötve, többnyire meg az ont-vel egybeépítve oldotta meg. utóbbi esetben az rf kimenetet ki lehet kapcsolni távolról, de az üvegszálon ott van a jel, catv receivert pedig nem tilos vásárolni (nyilván fizetés nélkül tévézésre nem szabad használni).
amikor már túl sokan tudták ezt (és valószínűleg a tévétársaságokat is eléggé zavarta a dolog), a digi elkezdett szűrőt tenni a jel útjába, de ez sokkal nagyobb meló, mint a kábeltévés hálózatoknál, ahol kb 10 másodperc becsavarni egyet, így nem tudni, hogy meddig jutottak. nem nagyon hiszem, hogy mindenki kapott, akinek nincs tévéelőfizetése.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
(i)
lelkes újonc
válasz qnadam #72799 üzenetére
“a digi néhány helyen külön dobozt adott a feladatra, ami az ont elé van kötve, többnyire meg az ont-vel egybeépítve oldotta meg. utóbbi esetben az rf kimenetet ki lehet kapcsolni távolról,”
Akkor mègsem értettem meg.Az ont az az eszköz ugye, amibe bemegy az optikai, s kijön valamilyen zöld kábel. Nálam legalábbis ilyen egyszerű jószág lett bekötve.
Szóval én azt hittem, hogy az antennákkal is rendelkező wifi router+modemben van a kikapcsolási lehetőség azok esetében, akiknél a szűrő még nem szűri.
Tehát ha a modem+routernél még világít is a CATL lámpa, mert nincs szűrve, s abba a tv jel, akkor a modem+router rf kimenetét tiltják le távolról.
Vagy az is igaz, amit én írok, meg az is, amit te, ld intergrált ont-t?
Vagy nem, mert amit én modem+router-nek hívok, az maga az ont?
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs