Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Boond

    addikt

    válasz tupijani #42658 üzenetére

    Valahol logikus, amúgy, hogy alapcsomag része legyen egy olyan (bár kereskedelmi) televízió, ami jelentős részesedéssel bír a piacon, és sokan hiányolnák, esetleg zúgolódnának, hogy az nem az alap csomag része.

    De persze megérthető a te álláspontod is. Itt azt hiszem, nem lehetne jót csinálni se így se úgy, valaki mindig "zúgolódna".

    "k. Arról nem beszélve, hogy földfelszíni (DVB-T) sugárzásnál ez a díj NINCS, holott a Mindig-tv ugyanolyan szolgáltató, "

    Tessék, itt a válasz a kérdéseidre, miért "NINCS".

    http://hvg.hu/kkv/20161110_Telekom_es_NatGeo_igy_megy_ez_a_teves_biznisz

    "A magyar piacnak ugyanakkor van egy furcsasága: ugyanis a fent bemutatott modell ellenkezője is működik.

    Az állami Antenna Hungária (AH) is egy elosztó (sugározza az adásokat), de több esetben nem ő fizet a tévéknek, hanem a tévék fizetnek neki. Egyszerűen szólva: ha van egy tévéje, és szeretné eljuttatni az ország összes háztartásába, akkor azt évi 100-200 millió forintért megteszi önnek az állami cég. Utána már csak azt kell kitalálnia, hogy a reklámpiacról hogyan szerzi be a működéshez szükséges bevételeket, merthogy ebben a modellben a nézők nem fizetnek előfizetői díjat.

    Például a köztévé is ezt teszi, milliárdos tételeket fizet a sugárzásért. Ugyanígy van ezzel a TV2 és az RTL Klub is, amely fizet az AH-nak a műsorszórásért, de amikor ugyanez a két csatorna a kábeltévén keresztül jut el a nézőkhöz, akkor fordított a felállás: idén júliustól ugyanis (a korábbi ingyenesség után) már pénzt kérnek a műsoraikért. Ez listaáron a legrosszabb forgatókönyv szerint 740 forinttal növelte meg a kábelesek költségeit, amelyet ők részben megpróbáltak lealkudni (a UPC-nek például 370 forintra sikerült), a maradékot pedig valamilyen formában áthárították a nézőkre.

    Az utolsó csavar a történetben, hogy az Antenna Hungária emellett kábeles üzleti modellben is működik, hiszen előfizetéses csomagjai is vannak. Ott viszont az állami cég fizet a tévéadóknak"

    2. link. Szerintem a tulajdonosnak jogában áll, úgy meghatározni a feltételeket ahogy szeretné, és amit a törvényi feltételek engednek persze. Jó, hogy nem fordítva van a dolog...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák