Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • zichie

    senior tag

    válasz Flashget #12784 üzenetére

    A Digisportok árai az SD változatra vonatkoznak vagy a hd-ra is?
    Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy a sporttv és sk sportcsatornák miért maradtak le annyira a Digisportokhoz képest. Én már évek óta nem nézek sporttv-t, sk meg nincs, de emiatt nem is hiányzik. Szinte már minden sportesemény hd-ben megy, de ezek a csatornák még azt sem tudják, hogy mi az. Tőlünk nyugatabbra (pl. hollandok) a sporttv csatornák már évek óta HD-ben mennek, igaz úgy tudom, hogy a holland Sport 1 csak 720p-s, legalább is két éve, amikor rövid ideig kódolatlan volt, akkor az volt. Lehet, hogy azóta 1080i-re váltottak. Nem tudom.

    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a Digisport képe olyan fantasztikus, mert a megszokott hd kép, amit egy tévé néző el is vár. Ez a mai világban már alap. Ezt szoktam meg, de amikor átváltok pl. a Sport 1-re, akkor csodálkozok fel, hogy pl. focinál alig látom a labdát, homályos a kép, erősen látszik az mpeg tömörítés. A Sport 1 árképzése indokolatlanul magas. A rádióban naponta többször hallom a sporttv bl reklámot. Én biztos, hogy nem ott nézem, hanem a jóöreg megszokott Digisport hd csatornáin vagy ha éppen olyan meccs lesz, amit a sport tv ad és emiatt a digi nem adhat, akkor valami alternatív forrásból, ha találok.

    Az olasz foci esetében nem az az elszomorító, hogy sk nincs a Digi kínálatában, hanem az, hogy nem a Digisport adja, hanem az sk. Aki megszokta, hogy a digin hd-ben nézi az nem hiszem, sk minőségben szeretné továbbra is nézni, ami egyértelmű visszalépés. Engem szerencsére az olasz foci annyira nem érdekel.

    A médiatörvényt kellene úgy módosítani, hogy sportcsatorna csak akkor jöhetne létre vagy működhetne, ha hd-ben is adna. Ezzel rá lehetne kényszeríteni a sportv-t és a sportklubot, hogy felzárkozzanak.

Új hozzászólás Aktív témák