Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gyuri27

    félisten

    válasz Dyingsoul #98090 üzenetére

    "A kiadók már eddig is utálták a használt játékokkal való kereskedést, most pedig még inkább fogják. Az Európai Bíróság döntése szerint ugyanis a vásárlók nemcsak dobozos formában árulhatják használtan a játékaikat, hanem a letöltött címeket is továbbadhatják másoknak - és ebbe a kiadóknak nem lehet beleszólásuk.

    Egy Oracle-lel kapcsolatos per után kialakított hivatalos álláspont szerint a letöltött és a dobozos szoftvert egységesen kell kezelni, ez alapján a kiadók csak az első eladást befolyásolhatják, utána a felhasználó szabadon terjesztheti a program licencét. A helyzet érdekessége, hogy a határozat a játékok esetén kissé jövőbe tekintő, ugyanis technikailag a legtöbb online terjesztőnél (Steam, Origin és társaik) nem lehetséges a játékok licencének továbbadása - az egyetlen alternatíva eddig az volt, ha valaki a teljes hozzáférést értékesítette.
    Azt sem legálisan. A legtöbb játék felhasználói végszerződése (EULA) előre leszögezi, hogy a programhoz kapcsolódó account vagy licenckulcs nem árulható, a mostani döntésben viszont már az is szerepel: teljesen mindegy, mit ír az EULA, a kiadó nem gátolhatja a terjesztést, sőt azt is biztosítania kell az új vásárlónak, hogy az a használt kulccsal maga is le tudja tölteni a játékot a kapcsolódó online felületről. Egy kritérium van: az eredeti felhasználónak elérhetetlenné kell tenni a szoftvert, ha az eladás után is használja, jogsértést követ el.
    És ezzel elérkeztünk a lényeghez: bár a Steam és az Origin nem teszi lehetővé a letöltött játékok használt árusítását, ha egy Európai Unióban élő állampolgár úgy gondolja, hogy ő élne a lehetőséggel, jogi úton is követelheti ezt, ami alsó hangon azt jelentheti, hogy megnyeri a pert, míg súlyosabb esetben a Valve és az EA akár arra is kénytelen lehet, hogy belenyúljon a Steam és az Origin működésébe."

    Azóta ez valóság lett steames, origines játékokat is lehet adni venni.

    Amd - Radeon - Ryzen

Új hozzászólás Aktív témák