Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laraxior

    titán

    Ide is bírom a kérdésem, mert teljesen meg vagyok lőve.
    Notebook: Dell n5010. [link]

    i3 processzorral volt szerelve, de most egy i5 460M van benne (gondolom anno cserélte valaki.)
    Ram bővítve lett 4GB-ra (2x2GB), 500GB winchester, ami HD Sentinel szerint 100/96%.

    Probléma a következő: Telepítettem Windows 7 x64-et rá. Letöltöttem a Dell oldaláról minden drivert, az eszközkezelőben nincs is ismeretlen eszköz. Ennek ellenére random kék halált dob.

    A hétvégén szétszedtem, újrapasztáztam, hátha a melegedés okozza, de még mindig csinálja. Alatta van hűtőpad is.

    Hőmérsékletek ránézésre rendben vannak, különösebb terhelésnek nincsen kitéve a gép, a legnagyobb munka amit végez, hogy HDMi kimeneten 1080p-s filmet nézünk rajta TV-n. Amúgy csak böngésző, rádióhallgatás, sorozatnézés, Youtube...

    Ami észrevételem van: BIOS-ban nem találtam olyan lehetőséget, hogy az Intel HD grafikus vezérlőjét letiltsam, de ennek ellenére nem találtam sem a Windowsban, se sehol nyomát annak, hogy a processzorban lenne bármiféle grafikus egység, pedig kellene lennie.

    Esetlegesen előfordulhat, hogy rossz a processzor, mert az aprón már találtam egy i3-ast inkább akkor kicserélem gyengébbre, ha ez megoldja a problémát.

    Volt egy másik laptop itthon abban egy i3 3217U CPUval szerelt laptop nVidia 720M VGAval, ott biztosan tudom, hogy volt beállítási lehetőségben olyan, hogy melyiket használja az Intelt, vagy az nVidiát. Ezért gondolok erre a problémára.

    Memória tesztet már futtattam, ott minden oké volt.
    :R

    [ Szerkesztve ]

    "Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

Új hozzászólás Aktív témák