- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sto1911
veterán
válasz diablo1984 #112700 üzenetére
A tranzakció titkosításáért kap bitcoint, a kérdés, hogy hogyan tudja valódi pénzre váltani.
-
atike
nagyúr
válasz zsolti1debre #112689 üzenetére
Nem csak a itt használják, hanem elég sokfelé amúgy. Én azon lepődök meg, hogy ezen a rövidítésen meglepődtél... Már ha nem csak vicc.
-
-
mghltm
addikt
abban valoban van kihivas! azt hittem rig-et epitettel, mert a lap siman kiszolgal 10 vga-t. raadasul ritka es fincsi darab, kesobb is jo aron lehet eladni.
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
nagyúr
-
Laraxior
titán
válasz diablo1984 #112705 üzenetére
Számolásról van szó. Ezért használnak GPUkat, mert a CPU sokkal gyengébb.
De nem Bitcoint, hanem különböző altcoinokat, ahhoz még a GPUk is kevesek már. Az 1080Ti-t én is kipróbáltam, de sajnálom állandóan maxon járatni a GPU-t, mert csak az dolgozik, az összes többi hardver csak nézelődik, ezért mondtam, hogy felesleges alá az az alaplap, ami alapvetően CPU OC-ra van kitalálva, csakhogy bányászathoz elég egy Dual-Core CPU is.Így néz ki az erőleosztás a CPU és a GPU között:
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
nagyúr
válasz zsolti1debre #112689 üzenetére
Én meg azt nem értem, amikor valaki pénzzel kapcsolatban a "kiló" szót "százas" értelemben használja. Ma már ritkábban hallom, de 20-30 éve agyvérzést kaptam tőle. Ehhez képest kimondottan örülök, hogy helyére került a "k" prefixum.
Egyébként amire te gondolsz, az 1024-es szorzó, az bináris prefixum, nagyjából húsz éve "KB" a jelölése, és "kibi"-nek kell olvasni, bár hál' istennek élőszóban még senkitől sem hallottam. -
Laraxior
titán
válasz Atomantiii #112711 üzenetére
Az a GPU hőmérséklete. Aida64, érzékelőikon.
Jobb ha azt futtatod, mert akkor több mindent tudsz monitorozni játék közben.(#112712) diablo1984: Itt-ott pH!-n is lehet olvasni, hogy panaszkodik valaki, hogy nem csinál semmit, de mégis magas a GPU terheltsége. Na ez pont azt csinálja, csak nem a géptulajdonos megbízásából.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
bhonti
aktív tag
válasz diablo1984 #112712 üzenetére
Nyilván sok kicsi sokra megy alapon gondolta, sok géppel egyszerre. Meg nem ő fizeti az áramot és kopást akinek termel a vírus... Szóval neki ingyen van, úgy simán megérte.
[ Szerkesztve ]
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
pomorski
őstag
válasz zsolti1debre #112685 üzenetére
Tessék a foxpost-os sztori még1szer:
Decemberben egy vevő (a nevét nem írom ki, mert nem szükséges sarazni őt, mivel semmit rosszat nem tett, vagy legalábbis nem sok rosszat tett...) megvett tőlem egy csomagot utánvétellel. Kérdeztem tőle, hogy miért ragaszkodik az utánvételhez?! De ő mégiscsak utánvétellel szerette volna intézni a dolgot. Írom neki, hogy oké, de előre kérem a foxpost-os csomagküldés utánvétes árát arra az esetre, ha esetleg időközben meggondolja magát a kedves vevő és mégsem veszi át a csomagot, amit én drága pénzen feladok... Erre ő elutalta nekem a szükséges összeget, ami 980 forint volt. Ezután én elküldtem neki a csomagot utánvéttel. Ő odament az automatához és megpróbálta kifizetni bankkártyával az utánvétes csomagot, ami nem sikerült. Ekkor betelefonált a foxpost-hoz, hogy nem működik jól a rendszer (nem jó a nyitókód, stb.), és távolról kinyitották neki a megfelelő rekeszt az utánvételes díj befizetése nélkül. Ezt nekem a vevőm leírta. Ezen én megdöbbentem. Tehát a foxpost távolról nyitogathatja a rekeszeket, ha valaki betelefonál?! Micsoda??! Beszéltem a foxpost-al telefonon (többször is), ők ezen sztorit a telefonban megerősítették. Közben kiderült, hogy a vevőm rendezte a tartozást a foxpost felé egy banki átutalással. (Erről engem is meggyőzött, miután elkértem tőle az utalásról készült screen-shootot.) Lényeg a lényeg, hogy én, mint korrekt eladó, aki mindenben jól és korrektül járt el, úgy jártam, hogy nem került hozzám a termék utánvételes ára. A vevő kifizetett mindent, a terméket megkapta, elégedetten használja. Én meg futhatok a pénzem után... Telefonálgathatok a foxpost-nak, írhatom a panaszleveleket, nem történik semmi sem.
-
Sanki
addikt
Van itt olyan, aki otthon van autó fényezés és festés javításában?
Tegnap reggelre egy kedves ember meghúzta az autóm jobb első ajtaját. Kb 5 forintos méretben lejött a festés, plusz mellette egy 15-20 cm-es húzásnyom lett.
Az utóbbi tuti karosszériás munka lenne azt gondolom, viszont a festést lehet javítani? Akár még én is neki kezdenék, csak szükségem lenne a folyamatra, meg hogy mit kell hozzá venni. -
mghltm
addikt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
Zola007
veterán
válasz Sanki #112718 üzenetére
Én személy szerint nem foglalkoznék vele. Ha pár év múlva eladod sem lesz már értékmódosító tényező, ha most ráköltesz 15-20e forintot
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
7Sony7
addikt
válasz Zsoleszhun #112720 üzenetére
Apropó, uTorrent: Csinálja még ezt a f@szságot, vagy melyik most a jó kliens?
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
Csöves
őstag
32 GB-os microSD kártyát vennék.
Érte megyek.Aquila non captat muscas.
-
Zola007
veterán
válasz Sanki #112726 üzenetére
alkohollal letakarítod, rozsdaátalakítóval lekezeled, aztán lefújod lakkal
500 FtLesz még azon másik ilyen is.
Tudom, hogy idegesíti az embert és optikailag zavaró, de egy hónap múlva már fel sem fog tűnni.
Költsd azt a pénzt inkább a belsejére, azt többet nézed mint a külsejét.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Sanki #112732 üzenetére
Brunox Epoxy
lakk valami flakonos voltautófesték boltban általában 100ml a legkisebb kiadható mennyiség mindenből és fényező cuccok ott kezdődnek, hogy 2-3-5e Ft/dl
ha garázsban vagy fedett helyen áll az autó többnyire, akkor többszörösére nő az idő, amit kihúz bármilyen komolyabb javítás nélkül.
rozsdásodni meg úgyis fog pár éven belül, csak máshol[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
csapee
őstag
Tud valaki olyan céget aki PLC kimenetenek optocsatolo utáni smd részét javítja. Előny ha helyiek lennének.
Csapee
-
Dan-szan
senior tag
A tescoból (Kishegyesi) tudja valaki hova költözött a ledes égőket áruló bolt? Vagy hol érdemes Db-ben ilyesmit vásárolni?
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
-
törölt tag
válasz sto1911 #112699 üzenetére
Nem jól értelmezted: A K, mint nagy K régen valóban a bináris kiló, azaz az 1024-es prefixet jelölte. (Szóval nem ő gondolta, hanem az egész szakma.) Annál a prefixnél meg lehetett tenni, mert nem volt használva a nagy K semmi másra. A probléma a nagyobb prefixeknél kezdődött, mert azok már alapból nagybetűsek, szóval nem lett volna konzisztens a rendszer ha onnantól a kisbetűk jelölték volna a bináris váltást. Főleg, hogy a következő, a Mega esetén a kis m eleve már használatban volt ugye, mint milli.
Az egész feloldására született meg a bináris prefixek rendszere, amit alig használ valaki sajnos. A K, mint bináris kilo aránylag elfogadott és általánosan használt volt szakmai szinten is, ráadásul akkoriban még nem is nagyon volt elterjedve a számítástechnika.
Az alapvető probléma az, hogy a bináris prefixek rendszere mintegy tűzoltásként született meg, amikor már összezavarodott az egész, és amikor a gyártók az adattárolók esetén már gyakorlatilag szándékos félrevezetésnek használták a kétféle átváltást.
[ Szerkesztve ]
-
Dan-szan
senior tag
Kösz mindenkinek
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
zsolti1debre
tag
koszi a sok okossagot az ezer forint 'k' val valo kivaltasa kapcsan!okosabb nem lettem.
(#112744) daa-raa> a te valaszodat viszont nagyra ertekelem!
erdekes dolog tortent velem ma a debreceni auchan parkoloban:bepakoltam a kocsiba a sok szep megvasarolt cuccot.ahogy bepakoltam odajott hozzam egy jololtozott faszi es a kezembe nyomott egy H magyarorszagos matricat amit az auto hatso ablakara lehet felragasztan i.mondom neki,h koszi.erre o mutogot,h forditsam meg a matricat.megforditom es latom,h az van rairva,h o latas es hallas serult es vegyem meg tole eme kocsis fejsegjelzeses matricat.mondom neki,h koszonom nem kerem.erre elment es beult az ezust szinu bmw kombijaba /a soforulesbe/ es elhajtott.renszamabol ennyit jegyeztem meg: NMP.le akart lejmolni a g@ci.nem pofatlan?biztos nem lehett nagyon latas es hallas serult ha tudott vezetni.velemeny?
-
bobace
addikt
Note 8 helyett Homtom+kövek. Nagyon durva ez a sztori...
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
sto1911
veterán
válasz zsolti1debre #112748 üzenetére
Pedig a megoldás az én hozzászólásomban is benne volt, de égesd magad tovább nyugodtan nagy sértődötten.
@bobace: ha volt bontási videó, akkor nyert ügye van, egyébként meg hát... Mondjuk én el tudom képzelni, hogy kilopták, de helyben is ki lehet bontani.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
- HYPER GAMING PC // RYZEN5 1600X // 16GB DDR4// SSD+HDD// ASUS ROG STRIX RX VEGA56 8GB(GTX 1080PoWeR)
- GAMER PC: i5-12400F/14600K -Új RTX 4060 Ti - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest