Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • V/

    Topikgazda

    válasz cof #11238 üzenetére

    Mindennek lesz száma, most is van küldemény azonosító. Kibővítik az sms szövegét a küldemény azonosítóval és aztán tudsz beírni valamit.
    Jelenlegi állapotban ha nem tudsz csak könyvelt küldeményazonosítót beírni akkor a más küldeményre marad a hagyományos módszer.

    szemmelver
    Úgy 10 millió küldeményről van szó, a jelenlegi kapacitás kb. 100000 db-nál megáll, ezért próbálkoznak kitalálni valamit, de egyébként ez nem a Magyar Posta problémája, az áfa beszedés a NAV dolga, majd kitalálnak valamit. A kérdés inkább az, hogy az Áfa törvény 10 €-t nem meghaladó áfa be nem szedése megmarad-e? Ez most sem egyezik az EU-s szabályozás maximum 22 € értékű áfa és vámmentes határra vonatkozó szabályával.
    De felejtős lesz az EU priority, a megoldás az lesz hogy EU warehouse, aki befizeti az Áfá-t az adott ország adóhatóságának. Ebbe az irányba is lesz változás, bizonyos alternatív szállítási megoldások nem lesznek használhatóak és nem Magyarország szintű a dolog.

    DJGABI
    Azt nyilatkozta az okos államtisztviselő és az okos postás valaki, hogy gyorsabb lesz a dolog. :W
    100 000/12 hó vagy 10 000 000/12 hó nem mindegy, ismerni kellene a számokat és a folyamatokat egyeseknek mielőtt jó pofiznak a médiának.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák