- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spista222
addikt
válasz rayoliviero #7301 üzenetére
Ha sapphire és 512 es és vga kimenetű akkor innen ha nem ugyanez de sapphire akkor a fenti legördülő menüből keresd ki. ha más gyártó akkor azt írd le de nem találtam sehol se említést a gyártóra a hozzászólások közt.
-
Hunork
veterán
válasz rayoliviero #7299 üzenetére
Nagyon örülök! Sajna, driver gondok mindig voltak, lesznek... (bár én most kimaradtam a mizériából, pedig olvasom az NV topikot, mekkora ott is a zúgolódás...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
rayoliviero
veterán
-
spista222
addikt
válasz rayoliviero #7305 üzenetére
Nálam is előjött, Pont most. Az még lehet hogy nem is a driver miatt csinálja hanem a CCC miatt nem egyszer volt már hogy az miatt fagyott meg a gép nélküle viszont jó volt.
Nem tudok sajna és se jobbat használd úgy. -
agressiv
addikt
válasz rayoliviero #7307 üzenetére
Ha csak akkor csinálja amikor fenn van a CCC akkor sem jó, mert mukodnie kellene.
Hát még a borz.....
-
spista222
addikt
válasz rayoliviero #7310 üzenetére
És csak a CCC-t nem lehet felrakni a win7 driveréhez?
-
denko
senior tag
Sziasztok,
egy gyorskérdést teszek fel:
videokártyát HDMI vel szeretnék összekötni monitorral. VGA DVI átalakitos sztory helyett.
az a kérdésem: SIMA hdmi az megfelel erre a célra vagy van vmi 1.x.... stb?
Köszönöm elöre -
Dark_Spirit
csendes tag
Sziasztok,
Kérdésem az lenne, hogy egy sapphire radeon HD 5770 (1Gb) mennyire fogja bírni ezt a 23"-os monitort, mármint abban az esetben ha 1920x1080-as felbontásban akarok garázdálkodni valamilyen játékban.
(néhány példa: Crysis 2,Dead Island, TF2, L4D 2, WoW... bár az utóbbi 3 gondolom nem lenne probléma) A gépbe továbbá lakik egy Intel Duo Core 3Ghz illetve 2 Gb ram /amit valszeg bővíteni fogok).Köszi a segítséget előre is, remélem nem nagyon nyúltam mellé a topic-al =)
[ Szerkesztve ]
Come to the dark side, we have cookies !
-
Attila8006
aktív tag
sziasztok!
Olyan kérdésem volna:
jelen pillanatban a gépem egy Gigabyte MA78G-DS3H
4gb memo
5200+ x2
Sapphire HD3850 ultimate 512mb ddr3 256bit
Zalman 460as tápocska
...na most az a kérdésem érdemes-e még egy HD3850et beletenni?
Jelentős gyorsulás lenne érezhető,vagy felesleges pénz kidobás?
ha megérné (mivel a hd3850 nem drága)akkor a gyártó típusa mellékes?mert amit kinéztem az egy MSI HD3850 OC az enyém ugye nem oc...
a tápom is elfogja bírni?
illetve hogy is kell CFbe kiépiteni? win7 64bit..csak simán beleteszem ,átvezető kábellel összekötöm (itt 1 vagy 2 kábel kell hozzá) és melyikbe kötöm a monitort hogy együtt müködjön a kari
Elnézést ha sok butaságot kérdeztem,de inkább kérdezek és nevessetek,mint sem hogy ne kérdezzek és baj legyen
köszönöm előre isAz elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
spista222
addikt
válasz rayoliviero #7315 üzenetére
Már csak az a kérdés hogy a CCC rontotta el vagy egyébként is elromlott volna. 1 monitorral biztos tökéletesen megy a TV-t viszont csak akkor aktiválni amikor kell
-
Attila8006
aktív tag
válasz Dark_Spirit #7316 üzenetére
az 5770 elég erős kártya.
hogy a kártyád bírja-e a monitort...természetesen minden kártya szeret minden monitort..de ha egy játékot FULL HD-ba szeretnél futattni akkor szerintem kicsit izmosabb VGA-ra volna szükséged!
persze kompromisszumokkal ez a kártya is megállja a helyét a mai piacon (játékok terén) de fullhdba kicsit lassúcska...Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
rayoliviero
veterán
válasz spista222 #7318 üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy egyébként is elrontotta volna. Most lekötöttem a tv-t és csak a monitorral használom, így jelenleg nincs hiba tényleg, kíváncsi vagyok tényleg így is fog-e maradni.De ha még így jó is lesz, akkor ez így számomra használhatatlan. Mert a tv-n nézek minden filmet a gépről és bedugdosni örökké a HDMI kábelt elég kellemetlen.
-
spista222
addikt
válasz Attila8006 #7317 üzenetére
Szia!
Az a baj hogy csak 1 db 16X os PCI-e van az alaplapodon a másik X16 osnak látszó csak 4X ami azt a kártyát is visszafoghatná és lehet hogy CF ben a két kártya X4 miatt néhány esetben elkezdene laggolni(mondjuk 2.0 ás slot vagyis elvileg el kellene vinnie a kártyát de nem 100%). Az OC nem jelentene semmit mert mind a 2 a gyengébbik órajelen menne.
A táp elvileg épp elbírná, de sztem a proci már kevés lenne hozzá. Egyébként két kártya a Két x16os slot ba be CF hidat rá gép indítás, driver telepítés, GPU-z be megnézni hogy aktív e a CF ha nem akkor Catalystban átállítani és örülni. A monitort az x16 osba lévőre kötöd és azt állítod elsődlegesre biosban ha nem az lenne. -
Attila8006
aktív tag
válasz spista222 #7321 üzenetére
köszönöm szépen a választ
akkor elképzelhető hogy ha beletennék még egy HD3850es karit akkor lassabb lenne?
nem akarok már sokat költeni a gépre..másra kell a pénz..de egy HD3850et még beruháznék,ha valóban jó teljesítmény növekedést lehetne tapasztalni
és látom a kártya tetején 2 csati van (már minnt hídnak 2 rész..
csak az egyikkel kell összekötni a másik karival,vagy mint 2 részére kell olyan kábel?
vagyis felül 2 kábellel kell összekötni?Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
spista222
addikt
válasz Attila8006 #7322 üzenetére
1 kábellel kell összekötni. a többi azért van elvileg hogy akár 4 et is összelehessen. Lehet hogy éppen nem lesz lassabb de gyorsabb se a minimum FPS. A maximum lehet hogy megugrik de ahol eddig beszaggatott egy játék ott most is fog legalábbis nekem két 4830 assal és egy P35 ös alaplappal(amin x16+x4 van igaz csak 1.0-ás) nem lett semmivel se jobb egy 3500MHz en járatott C2D Procival (értsd minimum FPS maradt ugyanannyi) , Míg ugyanez a két kártya egy 790FX es lapban már jobb volt egy Athlon II vel. Meg ígyis elég proci limites lenne szerintem.
Szerintem ha van rá lehetőséged próbáld ki és ha megéri megveszed ha nem akkor nem. -
spista222
addikt
válasz rayoliviero #7320 üzenetére
Nekem már 1 monitorral tünetmentes több mint egy éve. Az nem oldja meg a problémát ha nem dugdosod csak egyszerűn win bill+P vel lekapcsolod a TV-t? mert amikor tv-t nézel úgyse játszol közbe.
-
Attila8006
aktív tag
válasz spista222 #7324 üzenetére
az a baj hogy manapság az emberek eladni akarnak..bolondos igényekre nem pocsékolnak időt,még akkor sem ha az egy vásárló lenne..mondván,mivan "HA" mégse kell neki..akkor feleslegesen ment el az ideje stb...
akkor lehet eladom ezt a karit és megpróbálok szerezni valami másik vgat..vagy egyenlőre hagyom ezt
igaz most szedem le az nfs uj részét..és kiváncsi vagyok mit fog produkálni ez a vas[ Szerkesztve ]
Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #7326 üzenetére
Így működik.
-
spista222
addikt
válasz Attila8006 #7327 üzenetére
Szerintem is az éri meg hosszú távon is ha gyűjtesz egy kis pénzt és veszel egy jobbat: kevesebb fogyasztás, jobb időállóság.
(#7328) Gazsi00 remélem így már nem lesznek problémáid azon kívül hogy egyszerre használod akkor villog a moncsi.
-
speed3456
aktív tag
Sziasztok! Van egy MSI GX600x em a benne lévő 8600m GT vel. Nemrég vagy asszem pont ma jött ki az nv új drivere és akárhogy próbálom felrakni nem sikerül. Letiltja a hardvert mert hibásan települ fel ezt írja a win7 sp1 64bit em. De amint letörlöm a drivert a win felrakja a 275.33 mat ezzel minden faja. Rá pár percre kiírja hogy új driver van a láthatáron és nem akarom e frissíteni. De ha a win segítségével frissítem akkor is hiba és letiltja a vga-t... Valakinek valami ötlet?
PS 1-2-3-4-5, PSP, PS Vita :) PS ID: speed3456789
-
spista222
addikt
válasz rayoliviero #7330 üzenetére
Szerintem meg is válaszoltad a kérdésed. Mivel a tv-n lévő képre szerencsére nincs hatással ez a hiba így szerintem teljesen mindegy hogy állítod be.
-
tataboy
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Msi R6770 videokártyát,beletettem a gépbe megfelelően működik,viszont ha feltelepítem a driverét a gépre kétszer indul a windowsom,vagyis először nem tölt be teljesen kék képernyő mindenféle írás,aztán kikapcs újraindul és úgy tölt be rendesen és ezt írja ki:Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7600.2.0.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 116
BCP1: FFFFFA8003AC00B0
BCP2: FFFFF880069393BC
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000002
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1Egyébként nem kapcsol ki a gép meg semmi csak simán leállítom,és ha leszedem a drivert akkor minden megfelelően működik!
Kérem segítsetek mert megbolondulok!Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!
-
inter10
csendes tag
Sziasztok! Van egy M2N alaplapú gépem, most hogy a winyok ilyen baszottul felmentek árban az árvíz miatt....nem tervezek új gépet venni...
A konfigom:
3 giga DDR2 Ramom van és egy 4670-es Ati 512MBos kártyám...
250 gigás winyovalA kérdésem az lenne, hogy lehetne ezt a konfigot egy kicsit feltuningolni, az összes alkatrészét...videok, memoria ugy, hogy még belepasszoljanak az egyes elemek ebbe az alaplapba, ha kivitelezhető-e egyáltalán ez a megoldás...?!
Köszi!
Üdv.
-
lassiee
tag
Egy irast szeretnek osszedobni. Nah mar most a kerdesem az lenne : Mivel teszteljem ? Konkret progikra gondolok. Illetve jatekok teren mit ajanlottok?
Egy 520gt es tarsairol lenne szo[ Szerkesztve ]
Opteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!
-
Hunork
veterán
válasz lassiee #7336 üzenetére
Hali!
Én már csináltam, prsze nem mindegyik játék szerepelt a listából, de kb. ezek:
3Dmark 11
3Dmark Vantage
Furmark 1.9.1
Unigine: Heaven v2.0 BasicBioshock2
STALKER
Metro 2033
Far Cry 2
Aliens vs Predator
DIRT 3
Crysis 2
COD MW 2 vagy 3
Battlefield 3
Quake4 vagy Wolfenstein (OpenGL)Mivel azonban te GT520-ast szeretnél, ezért sokat ne várjál egyik esetben sem!!! (régi játékokat meg minek tesztelnénk...)
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire kérdezek megfelelő helyen, de max. majd tovább iránytottok.
Adott egy XP-s PC, két monitorral, nvidia geforce 9300 ge vga-val. A két monitor ilyen, olyan képének kapcsolgatását (pl. 1 monitor, klón, kiterjesztett, stb.) egy nvdspsch nevű picike alkalmazás segítségével használjuk, amit anno találtam az nvidia program files mappájában.
A gond az, hogy most nem a szokványos középen az 1-es (fő) monitor, és jobbra mellette a második számú az elhelyezkedés, hanem pont fordítva. A XP-n, ezt be is lehet lőni, hogy-hogy helyezkedjenek el, de amint használjuk az nvidiás pici kapcsoló programot, után megint úgy hiszi, hogy alapon, jobb oldalt lenne a monitor. Ez zavaró, és nem találtam meg, hogy az nvidiás beállításoknál hol lehet megmutatni neki, a monitorok elhelyezkedését.
Remélem itt valaki tudja ezt. Köszönettel -
Hunork
veterán
válasz lassiee #7338 üzenetére
Okés, csak szóltam. Minden esetben érdemes nem egy FullHd felbontást, hanem amit még enged, 1024x768, vagy a monitor képarányától függően egy hasonló felbontás. De általában ezeket használják a hivatalos oldalak is.
-
Hunork
veterán
válasz lassiee #7341 üzenetére
Nem rosszak az NV karik, hiába oltják őket... Szerintem megbízhatóak, és ha az ember a rendszerhez és a kártya tudásához lövi be a VGA beállításokat, nem lesz gond...csak sokan építenek egy "szűk" rendszert, és utána nagy a csalódás...te legalább tudod, mire számítasz.
-
lassiee
tag
Bizony A plafont kerestem + tapcsati nelkuli kartyakbol es igy jutottam el a Gainward 520GT/LP/Silent-hez,
De 2 kari lesz az egyik az elobb emlitetett egy amd rendszeren, a masik egy asus egy 775 rendszerenOpteron 165-t es Scythe Kama Bay AMP 2000-t keresek!///Sose feledd a tizenegyedik parancsolatot: ne hagyd, hogy elkapjanak!
-
nigtfall
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék venni egy új vga-t a gépbe, csak azt nem tudom milyet.
A mostani vga egy ati X300(!)
A gép : MSI 945 pl neo alaplap ,intel 3.0 GHz proci , 1,5 gb ram , chieftec 400w táp.
Tudnátok mondani vmilyen vga- ehez a konfoghoz max 15 e forint értékben ?Kösz
Búúú - Mondta a boci
-
Hunork
veterán
-
Hunork
veterán
válasz kenwood3 #7347 üzenetére
Hoppá. Ezt nem is tudtam. Csak a foglalatot néztem, hogy egyáltalán milyen...elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Trollok komolyan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest