Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • C1trom

    tag

    Üdv! Pár hete különös hibákat produkál a gépem és videókártya, videókártya driver, vagy tápegység hibára gyanakszom, de nem igazán tudok közelebb kerülni a megoldáshoz.

    A szóban forgó konfig:
    CPU: i7 4790
    GPU: Gainward Nvidia GTX 1060 6Gb
    8Gb 1600MHz ddr3 ram
    Alaplap: Asrock B85M
    Táp: CoolerMaster Silent Pro M500
    Egyebek: 1 HDD, 1 SSD, 1 optikai meghajtó, Samsung HDTV HDMI kábellel összekötve

    Kezdem az elején. Egy hónapja október 17-én vettem új procit (a fent említett i7-et), azelőtt egy i5 4670s futott, hiba nélkül. Október 30-ig, amikor kijött a 388.13-as Nvidia driver, tudomásom szerint nem volt semmilyen hiba a géppel, játszottam rajta többször, pl előző nap is, így a proci hibát már nagyjából kizártam magamban (illetve prime 95 teszt sem dob hibát).
    Driver frissítés (388.13) után tesztképpen játszottam egy kis dark souls 3-at. 30-50 másodperc játék után kifagyott a game, fekete monitor (szntem ki is kapcsol a monitor egy pillanatra), majd visszadobott desktopra... itt úgy döntöttem hogy ez a driver nem lesz olyan fasza.

    Ment vissza 388. Meglepetésemre ezzel a driverrel ami eddig működött, ugyanez a hiba előjött, illetve a dark souls 1 is ugyanezt csinálta. Viszont a PUBG látszólag hibátlanul ment. (DS3 és PUBG, ezzel a két játékkal játszom mostanában, és ezekkel "tesztelek" a hibakeresés óta.)

    Leszedtem a Guru3D-ről a DDU driver eltakarító progit, futtattam, majd és felraktam 385.69-es drivert, mert sok helyen írták hogy ez volt az uccsó tuti driver.. és voila, meggyógyult a gép, illetve kicsit akadgatott a ds3 de alig észrevehetően... legalább működött. Két napra. Aztán megint előjött a fagyás egy percen belül a DS3-ban, viszont a PUBG továbbra is hibátlanul működik. Aztán néha megint minden ok. Ez így megy kb két hete.

    Most kijött A 388.31. Ezt is felraktam DDU takarítás után és amióta ez fent van a DS3 betonstabilan megy akár órákig... viszont a PUBG fagy 30-50 másodperc után menetrendszerűen, mint eddig a ds3.

    Próbáltam az új driverekben bemutatott, HDTV-kkel pacsolatos színkorekciós hibát is korrigálni, de ez sem segített.

    Illetve a másik, nem elhanyagolhatóan aggasztó jelenség hogy néha úgy dönt a gép hogy nem "bootol" be... igazából bebootol, csak épp félúton a windows betöltés közben (ami egyébként lassabban megy amióta ez a hiba van) kikapcsol a monitor és csak hard resettel tudok gépet indítani, ami mondjuk egy-két próbálkozásból általában összejön.

    Igazából ha nem pont drivercsere után jött volna elő a hiba, vagy nem most lett volna ez a nagy fall creator's update windowshoz ami állítólag elcseszte a régi driverek támogatását, akkor már gariztattam volna a videókártyát... de most így húzom az időt és reménykedem hátha kijön valami csodapecss a windowshoz vagy egy új driver ami működik, mert biztos csak szofverhiba... de nem tudom.

    Ötleteket, javaslatokat várnék, hogy mi lehet a baj, mit csináljak? Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák