- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Telekom mobilszolgáltatások
- Instagram közösségi fényképezés
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Android szakmai topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz #24845312 #24200 üzenetére
Szimplán használni szerettem volna a gépet telepítés közben, böngészi és zenét hallgatni de egyik művelet sem sikerült. Eltelt pár másodperc addig, amíg a performance monitort el tudtam indítani, pedig gyorsbillentyűvel próbálkoztam. Szerintem ez nem teljesen egészséges, vagy tényleg ennyire lassú lenne a win10 egy 5200 rpm-es HDD-ről futtatva? A telepítés nem használta a merevlemez által nyújtott teljes sebességet, persze a probléma forrása a kis fájlok másolása is lehet, nem néztem hogy miket csomagolt ki a könyvtárba.
Szerk: Azt hiszem meg is van a probléma, 115 000 fájlt csomagolt ki. A windows könyvtárban is kevesebb van... Szerintem ez megmagyarázza a kis sebesség melletti nagy válaszidőt.
[ Szerkesztve ]
C programmers never die, they are just cast into void.
-
kemotox
addikt
Üdv!
Szitu a következő:
Thinkpad T420, kivehető ugye a DVD-Rom. Ehhez van két gomb az alján, egy kis csúszka amivel ki lehet az ODD-t, meg egy kapcsoló amivel lezárni lehet. (szokásos nyitott lakat - zárt lakat cuccos) Na az utóbbi hiányzik. Lehet azt valahogy pótolni? Kerestem "Thinkpad ODD lock switch" meg hasonló neveken de nem találtam.
Köszi! -
hyperspace
őstag
Sziasztok,
Tegnap vettünk egy acer v5-573-at full hd ips kijelzővel, és észrevettem egy furcsa dolgot. böngészőkben tűéles a kép, total commander is, de pl a μTorrent homályos, és még 1-2 helyen. cleartype beállítás után sem változott.mi lehet ennek az oka?ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
-
nagyúr
válasz hyperspace #24203 üzenetére
Ez a windows 8 marhasága.
Keress rá olyasmire, hogy blurry letters in windows 8.1 és ott be lehet paraméterezni (talán)
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz hyperspace #24203 üzenetére
Valószínűleg felskálázza a tartalmat a Windows és ez okozza a problémát. A megoldás win 8.1/10 esetén: Asztalon jobb klikk, képernyő beállítások és ott a felső csúszkát állítsd 100%-ra a mostani 125 helyett. (A menüpontok neve nem biztos hogy így van elnevezve, én angol windowst használok és arról ez lenne a logikus fordítás)
-
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a laptopban lehet újabbra cserélni a WiFi kártyát?
Ami most van benne az egy Intel Wireless WiFi Link 4965AG, ami helyett egy 4965AGN-t szeretnék használni, mivel a mostani netem jobbat igényel.Lehetséges a csere? Egy Lenovo N200-ban kellene ezt a cserét megoldanom, ha támogatja az új kártyát.
-
GEPESZ66
veterán
A sógornőm Sony laptopját visszaállítottam gyári állapotra.
Van WIFi kapcsolat,a Microsoft fiókba is bejelentkezett a gép telepítéskor,de böngészni nem tudok,semmi oldal nem jön be.
Ez mitől lehet? -
anonymus89
addikt
Üdv!
Mivel lehet egy teljes winyóról image-t csinálni?
Lenovo G50 notiról lenne szó.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
MurdR
veterán
-
baloghbalint
tag
Sziasztok az lenne a problemam hogy van egy elitebook 8560p-m amit a banktol vettem de a bios jelszot nem vettek le rola visszamentem azt mondtak nem tudnak segiteni tudom googlen fent van gogy kell resetelni a biosat de az angol nem az erossegem tudna valaki segiteni ?
Elore is koszonom
Balogh Bálint
-
Tim82
félisten
válasz anonymus89 #24216 üzenetére
Macrium Reflect Free. Ingyenes, könnyen kezelhető, ha rákeresel, a Logout-on is van rövidebb írás a kezeléséről.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
anonymus89
addikt
MurdR, Tim82: köszönöm végül macrium-mal sikerült az 5 partíción levő 35.8Gb-ból 23-as mentést készíteni.
Most megy fel a win7 viszont ha visszaszeretném rakni a win8-at akkor újra kell partícionálni win7-ről win8-ra térés miatt?Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
HeyTchiki
csendes tag
Samsung PLS paneles kijelzőnél, az alsó résznél alul, a közepétől picit balra, enyhén sárgás az a része a kijelzőnek.
A napokban tűnt fel, teljesen fehér háttérnél, most meg már zavar.
Kalibrálással vajon eltüntethető? -
linkaska
csendes tag
Szép Napot!
Van egy Acer V5-551G Notebookom és szeretnék bele komolyabb memóriát, játék miatt.
Milyen lehetőségeim vannak? Hol tudnék bele venni és milyen típus kell bele?Jelenleg gyári AMD Radeon HD 7650M 1GB van benne 6GB DDR3-1066 memóriával.
Köszönöm! -
félisten
-
linkaska
csendes tag
válasz szabonagyur #24224 üzenetére
Minden téma azért erős, mert feltettem a közösbe és a saját témájába
Akkor gondolom nem lehet rajta javitai sehogy :/ -
félisten
-
RunnyJuggler
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lenovo g500-as laptopom ssd-vel, de kevésnek bizonyult a tárhelyem közben, és szeretném a dvd-meghajtó helyére beszerelni egy külső hdd-met. Azt tudom, hogy egy keret segítségével lehet beépíteni a meghajtó helyére, de a külső hdd is beleférne? Persze a hdd keret nélkül.
A külső hdd egy chiligreen externe festplatte 1tb. 2,5", ami elvileg jó lenne bele, de nem vagyok biztos.Előre is köszi a válaszokat!
-
félisten
válasz RunnyJuggler #24227 üzenetére
Hello
Ha a külső HDD-t szét tudni normál 2,5" meghajtóra akkor minden további nélkül be lehet építeni.
-
RunnyJuggler
aktív tag
válasz szabonagyur #24228 üzenetére
Van rajta két csavar, amit eddig nem igazán sikerült meglazítani, de szerintem azzal ki tudom szedni a "HDD tok"-ból. Köszi, akkor szétszedem, és lecsekkolom. Esetleg valami tipp, hogy hol érdemes keretet venni, amivel be tudom rakni a meghajtó helyére?
-
félisten
válasz RunnyJuggler #24229 üzenetére
A net tele van, itt aprón is van, illetve szokásos ebay ha van idő.
-
Sinter 008
csendes tag
Sziasztok.Van nallam egy Fujitsu Siemens Esprimo D9510 laptop,ujra lett telepitve,de a tulaj visszahozta,hogy nem mukodik a net kabelrol csak wifirol.Az eszkozkezeloben csak a bluetooth es wifi adapter lathato es mukodnek is,de viszont az ethernet kartya es kapcsolat nincs sehol,ha bedugom a kabelt semmi reakcio es nem is ad jelet.A hozza tartozo marvell yukon driver feltelepul,de hiaba.Lassan egyertelmu,hogy az ethernet vezerlo kipurcant,de a kerdest felteszem,hogy esetleg van valakinek valami otlete ?wifi tokeletesen mukodik es az ujra telepites elott mukodott vezetekrol a net.
-
amdathlonxp
aktív tag
válasz RunnyJuggler #24229 üzenetére
ebay-n filléres ha van 2-3 heted hogy megvárd mire megkapod viszont a szállítás ingyenes esetleg vatera ha sürgős pár száz forinttal többért
[link]ez pont apple-be megy de van mindenhez kb ezen az áron
[linkesítve-MurdR]
[ Módosította: MurdR ]
Whatsapp on keresetek légyszi!! +4915175260023
-
félisten
válasz Sinter 008 #24231 üzenetére
Nézz rá BIOS-ban, ha ott sincs tiltva akkor annak bizony annyi.
(#24234): akkor lehet eddig bírta, nem mai a kicsike.
[ Szerkesztve ]
-
Sinter 008
csendes tag
válasz szabonagyur #24233 üzenetére
Bios atnezve,minden engedelyezve..
-
Sinter 008
csendes tag
válasz Sinter 008 #24234 üzenetére
Bizony nem..ezert nem is kezdem el az alaplapot piszkalni,,inkabb ra beszelem a tulajt vegyen egy routert..
-
félisten
válasz Sinter 008 #24235 üzenetére
Vagy ha nagyon kell van USB-s lan kártya is...
-
mclaren777
senior tag
Kb melyik az a notebook CPU+RAM páros ami fölött már a HDD a szűk keresztmetszet általános felhasználásnál, tehát ahol már megéri SSD-be beruházni, mert jelentősen gyorsul tőle a netezés stb?
-
félisten
válasz mclaren777 #24237 üzenetére
Ezt minek feltenni mindenhol.... 90%-ban ugyanazok az emberek vannak mindenhol...
-
bakter24
őstag
Ez érdekes kérdés, nekem a régi notim, amit most kényszerülök használni: Celeron 1 x 1,86 Ghz, 2GB DDR-2 667Mhz.
HDD volt benne eredetileg, azzal kezdtem újra birtokba venni, és siralmas volt. Mivel az új(abb) notim most épp agyhalott, így kivettem az SSD-t abból, és beletettem a régibe, és megtáltosodott. A kellemetlenül lassú szintről a használhatóan gyors szintre gyorsult. Még úgy is, hogy XP van rajta (tudom, hogy XP <> SSD, de csak ideiglenes a dolog, amíg nincs keret az újabbat megműteni)
"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz HeyTchiki #24221 üzenetére
Foltokban jelentkező színproblémán a kalibrálás nem segít, ugyanis az az egész megjelenítőre ugyanazt a profilt húzza rá. Samsung PLS panellel nekem is vannak rossz tapasztalataim. Az enyémen két fehér folt volt, amolyan bevilágítási probléma. Vettem ebayen egy kijelzőt és az már tökéletes volt, ki kell fogni a hibátlant. A biztonság kedvéért kérdezném hogy biztosan teljesen tiszta a monitor külső felülete?
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
Erre a kérdésre nem fogsz korrekt választ kapni, ugyanis a válasz attól függ, hogy mire szeretnéd használni a gépet. Ha folyamatosan fájlokat akarsz mozgatni, akkor egy gyengébb gépbe is érdemes SSD-t pakolni. Én SATA 2-nél még elgondolkodnék rajta, a hétköznapi használatban ott még elég sokat nyersz vele, alatta már nem érdemes.
-
nagyúr
válasz HeyTchiki #24221 üzenetére
A kalibráció a monitor egészére vonatkozik, tehát egy-egy kis területén nem tudja megváltoztatni a paramétereit. Sajnos feltételezhetően párásodás, vagy valami mechanikai behatás érhette a monitor paneljét azért foltosodott be.
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
veterán
Sziasztok! Van valakinek tapasztalata Fujitsu Siemens Lifebook E8310 laptoppal? Van egy ilyenem. Nagyon tuti gép lenne, erős Core2 proci, 4 giga ram, aránylag nagy felbontású, sok porttal. Egy pici bibije van, a kijelző háttérvilágítás nem működik. Illetve amikor bekapcsolom a kijelzőt kb 3 másodpercig világít, miközben sercegő hang jön az inverter felől, tehát a kijelző alsó élétől. A Win+P kombinációval ezt elég gyakran tudom kapcsolgatni egy külső monitorral, szépen bekapcsol pár másodpercre mindig, sercegve. Az invertert nem rég cseréltem, vettem egy bontottat, kb 1-2 órán keresztül jó volt utána elkezdett villódzani, a képernyő bal alsó sarka sötétedni és iszonyatosan forrósodni, utána visszaállt a korábbi sötétség.
Mi lehet rossz? Maga a CCFL? Tápellátás? Mit kellene kicserélni, javítani? Az az érzésem, hogy anyagilag nem éri már meg foglalkozni vele, ha 20-30 ezerbe kerül a javítás akkor sajnos nem. És sajnos ha beviszem egy szervízbe ennyiért KEZDENEK el foglalkozni vele,https://tinyurl.com/rasoapro
-
Mantin
aktív tag
Üdv!
Win 10 alatt, amikor kilépek egy játékból mindig kékhalál a vége kis szenvedés után.
Hibaüzenet: video TDR failure (igdkmd64.sys)ui.:ha win+tabbal kilépek asztalra és onnan zárom be a játékot jobb egérrel, tökéletesen műdödik/ Alt+tabbal ugyanúgy kékhalál
i7-4510U/840M a konfig, legújabb NVIDIA driver
Valakinek van ötlete mi lehet a baj?
Köszi[ Szerkesztve ]
GTX 1060 - Ryzen 3 1200@3,85Ghz - Corsair 3200mhz - ASRock AB350M Pro 4 - Cooler Master Masterbox Lite 5 RGB
-
törölt tag
Minden esetben a HDD a szűk keresztmetszet, még a leglassabb CPU+RAM páros is nagyságrendekkel gyorsabb, mint bármelyik HDD.
Hogy megéri-e SSD-be beruházni, az már más kérdés, én pl. SATA3 + i7 proci mellé se veszek magamnak SSD-t, mert nekem nem éri meg az árát. Sokaknak viszont igen. -
törölt tag
-
HeyTchiki
csendes tag
válasz ToMmY_hun #24240 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Tiszta teljesen a kijelző!
Ma hívtam fel a Samsung szervizt, az Árpád úton lévőt, azt mondták kb.: 100e. a kijelző bele, beszereléssel együtt, mivel az egész hátlapot, (zsanér, kábel) kompletten kell cserélni.
Samsung Notebook SERIES 9 NP900X3C notebookról van szó!
[ Szerkesztve ]
-
ToMmY_hun
senior tag
válasz HeyTchiki #24248 üzenetére
Pontosan milyen géped van? Érdemes lenne megnézni külföldi forrásból is, bár ha ők ilyen árat mondtak akkor az sem lesz sokkal kevesebb. Nekem anno 70k volt külföldről a teljes kijelző egy törés után... Szintén Samsung PLS panel volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest