-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz rottenszaby #18250 üzenetére
Nem sok laptopban van vezérelve a slot (kiépítve áramköri szinten), így meghajtóként nem fogja felismerni semmiképpen ennek hiányában. Tudni, ismerni kellene a pontos típust!
Üdv, Dell XPS
-
Ármester
Ezt írja rá: SDA Standard Compliant SD Host Controller
Ha jó helyen néztem (Devices-->Windows Devices-->SD host adapters)Üdv.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz Casoli #18253 üzenetére
Kipróbáltam mindkettőt, de se a sima SD-t se a SDHC-t nem ismeri fel.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Dell XPS
veterán
válasz Livius #18243 üzenetére
Sérült és cserés a billentyűzet valószínűleg, előtte külső USB-el ellenőrizni kell!
Kontakt spray nem fog rajta segíteni! Érdemes belenézni, hogy vannak esetleg "beázás" nyomok, ebben az esetben teljesen ki kell takarítani a laptopot, átmosni "megfelelő" folyadékban az alaplapot (!).Üdv, Dell XPS
-
Livius
őstag
válasz Dell XPS #18256 üzenetére
Több éve megy így, hogy nem volt jó pár gombja. Mikor belenéztem, beázást nem láttam a billentyűzet alatt. Ezt a külső USB-s ellenőrzést hogy érted? Külső USB-s billenytűzettel minden jó rajta, ha az lenne ez.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
p2pp
őstag
Tud vki normális amd radeon R7 m265 drivert Lenovo G510 laptophoz. Ati catalyst nem nyert. Lenovo oldalon video driver szintúgy. A hozzá kapott driver lemezen található szintén nem nyert.
Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
kmisi99
addikt
Ha a latopom egyik hangszója néha recseg és elmegy a hang de az esetek 90% ban nincs baja és tökéletesen használható az vajon kontakthiba lehet vagy haldoklik? Sajnos a garancia is nehézkes így. Lehet hogy beküldöm, és 10 órányi hanglejátszás után is tökéletesen szól majd annyit meg nem tesztelik.
-
voyager4.4
senior tag
válasz datRotten #18248 üzenetére
"Milyen notebookot vegyek? topic"
Egyébként inspiron a neve.
no fate but what we make
-
GEPESZ66
veterán
Hasznàl-e valaki Mcafee LiveSafe-t.
Nàlam laptopra volt előtelepítve (HP250 G2) a 30 napos próbaverzió,de nincs benne a Site advisor.
Esetleg hosszabbítás vásárlása után frissül úgy,hogy tartalmazza majd? -
-
p2pp
őstag
Más. Asus X552C-hez az Asus oldalán nincsen Win7 64bit Driver!
Vki írta, hogy próbáljam az X550CC-vel.Iphone 16 Pro 18.0 Huawei Watch GT3 Giga B450 Amd 5600G 2x8 3000 Vengeance 3x1T M.2 Nvme
-
ts86
újonc
Sziasztok!
Teljesen amatőrként fordulok hozzátok. Van egy packard bell notim. Hard disk sentinelt futtattam rajta, mint kiderült 68%-os, !23000 be-kikapcsolással. Ami picit gyanús hiszen 4 éves a gépem és alig használtam, illetve volt egy fél éves időszak amikor egyáltalán nem volt bekapcsolva. Volt már szervízben is és más keze által szervizelve. Szeretném megtudni, hogy nem-e cseréltek ki hardvert (alaplap, vinyó, stb.) benne és ha mégis akkor mikor. Tudnátok mondani erre valamilyen módszert? Illetve van olyan lehetőség a windowsban ami naplózza dátumra vagy időpontra pontosan a be/kikapcsolást. Köszi előre is a válaszokat! -
szesz
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung Ativbook8 laptop, amit win8-al szállítottak. Szeretnék rá win7-et rakni, viszont amikor ki kellene választanom a telepítés helyét a win7 telepítő nem látja a meghajtókat a gépben.
UEFI és secure boot kikapcsolva. a rendzser partíciót gparted-el letöröltem, csak a recoveryk maradtam meg.Ilyenkor mi van? Ue. a szívásom volt egy Lenovo laptopnál is, ott győzött a windows 8...
Google alapján azt látom sokan szívnak ezzel a problémával.
Mellékeltem egy képet a hibaüzenetről.Üdv,
Sz.Csak szép sorban, mint az aknamezőn
-
Busterftw
veterán
Sziasztok rendeltem egy custom laptopot, az lenne a kérdésem, hogy egy i3 4100m elég- e a maxwelles 840m mellé? Kihajcsa-e?
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy acer emachines e728 törött kijelzővel, amit a gazdája cseréltetni szeretne.
Érdemes vele egyáltalán foglalkozni?
Szerintem kb 30000 forintos kategória a gép, és kisker/szerviz árakat elnézve a notebook értékét meghaladó összegért cserélnék a kijelzőt.
Nézegettem aprón 15000 forint körül kijelzőket, de nagyon nem értek hozzá. Nem tudom, hogy mire kell figyelnem.
Szóval ezzel kapcsolatban kérnék tanácsokat/infókat.Üdv:
Ad-m[ Szerkesztve ]
-
SFAkos
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudjátok mitől lehet az, hogy esik napról a másikra elromlott a hangszóró a laptopomban? Ha bedugok fülest akkor szól, szóval a hangkártya (gondolom) jó. Belenéztem és a hangszóró kábele nincs kicsúszva.
Lenovo G580AH
-
törölt tag
válasz SFAkos #18277 üzenetére
Szia!
Én már találkoztam olyan esettel, amikor a jack aljzatban a fém érintkező annyira el volt hajolva, hogy akkor is érintkezett, amikor nem volt beledugva semmi. Állandóan úgy érzékelte, hogy bele van dugva a füles, és ezért nem szólt a hangszóró. Az illető csak úgy tudta orvosolni a problémát, hogy a bedugott dugót villámgyorsan, egy pillanat alatt rántotta ki az aljzatból. Ilyenkor néha előfordult, hogy a kis érintkező visszaugrott.
Persze lehet, hogy nálad más okozza a problémát.
[ Szerkesztve ]
-
voyager4.4
senior tag
Sziasztok !
Hoztak hozzám egy szerintem videókari (alaplap) hibás laptopot.
Hp nx6325 ati x200 videókártyával.A hibajelenség: bekapcsolás után lekapcsolja a háttérvilágítást (nem tudom jobban megfogalmazni)
Szval a HP logó alatt van kép kb ezután lekapcsol a világítás, kép van de alig-alig látható (a háttérvilágítás miatt ugye) Kb mindent kizártam, maradt kb a videókártya és a kijelző.
Melyik lehet a ludas ?no fate but what we make
-
törölt tag
Hi. Szűz win7. Driverek rendben ,minden működik. De sehogy sem kapcsol le a kijelző világítása! A fényerő szabályozás is működik. Utólag az acer oldaláról föltettem valami epower progit,és a biost is újraírtam a hivatalos progival,ez sem hozott eredményt. Régebben működött.Csak ezért kapott szűz telepítést. (ACER 5552G) please help...
-
Tim82
félisten
válasz voyager4.4 #18279 üzenetére
Ha külső monitorra kötve ad képet, akkor a kijelző háttérvilágítása haldoklik. Amikor bejön a HP logó és még van háttérvilágítás, nem ilyen rózsaszínes a HP logó fehérje?
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Dell XPS
veterán
válasz #92888064 #18276 üzenetére
Árát tekintve valóban nem, de ha mindenképpen cseréltetni szeretné, akkor az alábbiakat kell nézni:
15.6" WXGA (1366x768) HD LED -es panel kell a notiba, amelynek bal oldalon van a 40 pin -es csatlakozója. Általában a legtöbb laptop ilyen kijelzővel szerelt, így nem nagyon tudsz tévedni. Elég sűrűn felbukkan 10-12k között is, érdemes figyelni és lecsapni rá. Ilyen árban fényes LCD panel lehet kapni (Glossy), és még az is elképzelhető, hogy be is szerelik ebben az árban (12k).
Egyébként általában 3k-ért kiszokták cserélni. Nyilván komolyabb szervizekben, üzletekben nem nagyon lehet 23k alatt megúszni, de ott mások a költségviszonyok is.
Üdv, Dell XPS
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Vettem a lányomnak egy Lenovo Y50-et, de nem tudja rendesen használni a Win 8.1 kompatibilitási gondjai miatt, ezért feltenném rá a Win 7-et, viszont ezt csak akkor tudom megtenni, ha teljesen törlöm az egész vinyót.
Az a kérdésem, hogy a géphez adott eredeti win 8.1 törlése garanciavesztéssel jár e?Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
gabitoo88
tag
Sziasztok adott egy HP Pavilion sleekbook gép. Gyárilag ugye win 8 rendszert támogatja. Van még egy Verbatim 1TB-os külső USB 3-as winyóm is amit az Istennek nem tudok működésre bírni USB 3-as portokon(2db) csak a 2es porton(1db).Tettem már fel win7et win 8at 8.1et de semmi... a 3as porthoz felteszi az Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller driver-jét. Olvasgattam sok helyen már utána egyszer anno sikerült valahogy de most megint semmi. Valaki valamit tud ezzel kapcsolatban?!
Tel.: 3630három343638
-
secular
tag
Sziasztok!
Ismertek olyan laptopboltot ahol használt asztalit beszámítanának? Vagy jobban járok, ha egyben/darabokban adom el, magán személyeknek?
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
atibuc
tag
Toshiba laptop, hang elmegy kb 4 perc után. Legyen az skype, youtube, videó nézés, bármi.
flash p., driver minden frissítve lett már. Win7 32 van telepítve.
Olyan mintha direkt kikapcsolná valami. de energia gazdálkodásnál nem leltem ilyen funkciót.
Járt így már más?Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte!!
-
LaptopSystem
őstag
sziasztok
Lenovo-tól Windows 8-as lemezt illetve Recovery-t be lehet szerezni valahogy? van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Lenovo T440-hez kellene
[ Szerkesztve ]
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
elephantx
csendes tag
Sziasztok!
Épp használni akartam a laptopom mikor ezt ilyen csíkos összeomlásféle történt ezzel a hibaüzenettel
"VIDEO_TDR_FAILURE (igdkmd64.sys)"Mi a baj a laptopommal? Mi lehet a gond? Még sosem volt ilyen.
Windows 8.1 van rajta! -
voyager4.4
senior tag
válasz voyager4.4 #18284 üzenetére
Van kép külső monitoron.
A kijelző háttérvilágítása lesz a hunyó.no fate but what we make
-
datRotten
csendes tag
Mivel nincs kollektív Lenovo-s notebook topic, így itt kérdeném, hogy mennyire megbízhatóak a Lenovo notebookok? Milyen a hazai garancia?
-
voyager4.4
senior tag
-
datRotten
csendes tag
válasz voyager4.4 #18298 üzenetére
Általánosságban. Miért van ekkora különbség a kettő közt? Azt tudom, hogy a Thinkpad olyan mint a Hp-nél a Probook, de ekkora a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
voyager4.4
senior tag
válasz datRotten #18299 üzenetére
" ...de ekkora a különbség?"
Röviden: igen.
De vesd föl a kérdést nyugodtam a TP topikban, tapasztalatom szerint segítőkész közösség van ott.A Thinkpad üzleti felhasználásra lett tervezve, hogy pörögjön egész nap, bírja a strapát stb, Ideapad meg konzumer, otthoni kávé mellé gép kategória.
Szerintem jól példázza ezt az, hogy Thinkpadnél nem nagy cucc a 10 év+ élettartam.
Ezt az írást szoktam még ajánlani ismerőseimnek, elég jó kis összeszedett.
Asszem még a garanciát is más szervíz intézi a TP-nél. (Ez csak úgy rémlik valahonnan, nem 100as infó)
[ Szerkesztve ]
no fate but what we make
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Újszerű Gamer Laptop MSI THIN GF63 12UC
- Asus K95V/i3-3120M 2.50GHz/8GB-RAM/250GB SSD/17.7"/NVIDIA GeForce 740M 2048MB
- ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer (15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
- Msi Cyborg 15 A13VF-836W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest