-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackPriest
őstag
sziasztok!
egy acer e1-572g-vel kínlódok, win 8.1, alvó üzemmódból nem lehet felébreszteni, kép fekete, ledek villognak, már újrahúztam 0-ról, de semmi. korábban volt ilyen hozzászólás, egy javaslattal, amit nem találtam meg. most letiltottam az igp-t, úgy tűnik ez bejött, de nyilván nem ez a helyes megoldás. mit tegyek? (melyik őrült találta ki, hogy egy gépbe rak intel és amd grafikus procit?)
köszi!
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
félisten
válasz BlackPriest #18101 üzenetére
Hello
Drivereket, beleértve az intel HD és AMD HD drivert ugye az Acer oldaláról raktad fel?
AMD oldalról nem fog menni, nem érdekes, hogy az frissebb. -
BlackPriest
őstag
válasz szabonagyur #18102 üzenetére
azzal kezdtem, de az amd kártyát nem tudta telepíteni, az eszközkezelőben 43-as hibakóddal szerepelt
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
félisten
válasz BlackPriest #18103 üzenetére
Ebben a sorrendben?:
1. chipset driver
2. Intel HD
3. AMD HD
4. maradék? -
BlackPriest
őstag
válasz szabonagyur #18104 üzenetére
az első telepítéskor nem, a chipset szokott nálam az első lenni, de a két vga-t rossz sorrendben raktam. második körben megfordítottam, de nem javult a helyzet. most megpróbálom ddu-val legyalulni a régi vga összetevőket, újra leszedem a drivereket, aztán meglátom mizu.
mod.: ha nem jön be, holnap megint újrahúzom
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz BlackPriest #18105 üzenetére
Az a baj ha egyszer felrakod rossz sorban aztán csak simán letörlöd és úgy próbálod akkor bajok lesznek.
Kezdj friss telepítéssel szerintem és amikor a telepítő kéri a beállításokat, ott kapcsold ki a Windows Updatet illetve alatta van 2 csúszka, azokat is húzd le, hogy ne keressen netről drivert. Ha fent vannak a driverek utána természetesen kapcsold vissza a Windows updatet.
-
BlackPriest
őstag
válasz szabonagyur #18106 üzenetére
azokat lekapcsoltam már az elején, ez a ddu elvileg leszed mindent, most tesztelem, ha nem megy, akkor kezdem elölről abban a sorrendben, ahogy írtad
-
félisten
válasz BlackPriest #18107 üzenetére
Nagy szívás ez a jó sorrendben telepítés. Ilyenkor rossz, hogy nincs CD azok számára akik ritkán telepítenek laptopot, legalább letölthető lenne, hiszen a drivereket nem nagyon frissítik a noti gyártók.
-
Werkly
őstag
Ennek a drivernek mi a jelentőssége? Ez is egy külön beépített chipet vezérel:
Decoder driverBroadcomWindows Vista 32 Bit2.14.4.0 -
BlackPriest
őstag
válasz szabonagyur #18108 üzenetére
hát, most nem értem mi van. leszedtem a vga drivereket, ddu-val csökkentett módban legyalultam a maradékot, leszedtem a honlapról a drivereket, felraktam őket, az intel felment, restart, az amd felment, restart, de az eszközkezelőben hibakód, frissítettem a drivert és beadtam neki a c gyökérbe kicsomagolt drivert, felismerte, örülés, hibernálás, gomb, szépen visszajött. képernyő lecsukás, szépen visszajött. megint képernyő lecsukás, várás, nem jött vissza. holnap újratelepítem
-
félisten
válasz BlackPriest #18110 üzenetére
Valami nem kerek akkor ott nagyon. Friss rendszer után gyere vissza.
Chipsetnél szoktam felrakni még az Intel management drivert is, meg a rapid storaget is. -
hossszú
őstag
Dell D430-as notival van egy kis gondom.
Elég lassan töltötte be a windowst már ezért úgy gondoltam újra telepítem.
XP volt rajta gondoltam most is azt telepítettem rá. A telepítő rendesen végigfutott de a telepítés utáni első indításkor újra indult és ezt csinálja mindig nem tölti be a rendszert. Próbálkoztam a win7-el is, itt annyiban más a helyzet, hogy már a telepítés elején újraindul.
Öleteket várok, mi lehet a gond.„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
egyik ismerősöm laptopján eltűnt a webkamera, asus x553m-ről van szó. Úgy kezdődött, hogy egy windows frissítés után eltűnt. Nem tudtam sehogy visszahozni, így újratelepítettem a rendszert. De az új rendszer már nem is hozta, hogy lenne ilyen eszköz benne. Mindent ismeretlen eszközt feltelepítettem, de semmi. Bios-ba nincs rá kapcsoló. Kamera gombot meg nem látok. Mi lelhette? Valaki találkozott már ilyennel?
Totál kiment volna belőle a kamera? 2 hetes laptopról van szó.“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
BlackPriest
őstag
válasz szabonagyur #18111 üzenetére
újraraktam mindent a megadott sorrendben, ahol a telepítő újraindítást kért, megkapta, minden az acer honlapról leszedve, oprendszerhelyesen, miután szépen mindent felpakoltam, az eszközkezelőben ott figyel egy video controller. tutira az amd kártya, megpróbáljam kézzel feltelepíteni, megadva a driver által kicsomagolt könyvtárat forrásnak?
-
KISDUCK
addikt
-
hossszú
őstag
Kifejezett HDD tesztet nem találtam, viszont van egy összefogó teszt, azt lefuttattam, szépen lement semmi hibát nem talált. Ezek után sem indult, gondoltam egyet, rárakom a 64 bites win 8.1-et, ez volt rajta a pendrive-n és láss csodát feltelepült és szépen fut rajta. Ezt most már végképp nem érdem.
„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Sanyi19
őstag
válasz KISDUCK #18117 üzenetére
Ezek vannak hozzá: [link] De egyik se az. Nincsenek is képeszközök. Amíg működött ott volt aztán egyik napról a másikra eltűnt. És újraraktam most sincs ott. Aidával még ránézek.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Van egy laptopom amiben egy Intel® Core™ i3-2350M Processor van gyárilap ppga988 socket. Gyártották ezt a laptopot elvileg ugyanezzel az alaplappal, chipsettel stb. több féle procival is. Elvileg ha keresek egy olyan procit, ami i5 i7 és ezzel a chipsettel megy, akkor cserélhető lenne? Tudom nem ilyen egyszerű, de mit kell tudni erről a dologról? A ppga988 és az fcpga988 socketek menyiben különböznek? kompatibilisek?
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
félisten
válasz vilmaboy #18120 üzenetére
Hali
What is the difference between socket PPGA988 and FCPGA988?
Kereshetsz, kérdéses mennyire birkózik majd meg a géped az erősebb proci hűtésével. -
BlackPriest
őstag
válasz BlackPriest #18116 üzenetére
érdekes az acer oldala, win7 driverek közt van direkt r7 265-höz driver, meg csak úgy valami amd vga driver, win8.1 alatt meg csak amd driver, de más verzió...
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Számottevő különbség van az 1333 és az 1600 ram között? Miben számít az órajel és honnan tudom hogy CPU meddig támogat pontosan? Valahogy úgy van hogy mit támogat olyan ram kell hozzá?
üdv!
-
Járókeret
senior tag
sziasztok!
remélem jó topicba írok.
adott egy 3 éves asus laptop. fél éve vettem egy full hd samsung tv-t és persze hdmi kábelt.
mitől van az,hogy ha összekötöm a gépet a tv-vel, akkor a filmeknél egyes jeleneteknél elhakul a szöveg, vagy a háttér"zaj" -általában magas basszusnál- (mikor melyik) ?
nem tudom,hogy mennyire fogalmaztam érthetően,de biztos volt már aki tapasztalat hasonlót.tv probléma? esetleg régi a laptopom és hangkártya nem tudja "kezelni" ?
előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
BlackPriest
őstag
válasz Bitpalace #18123 üzenetére
ha nem apu mellett van, akkor nem fogsz nagy különbséget érezni használat közben. apu mellé meg 1866 vagy afelettit érdemes tenni
-
vilmaboy
őstag
válasz Járókeret #18125 üzenetére
korrekt a kábal? Nem lehet hibás? Megtörés vagy akármi? Nem gondolom hogy a laptop ilyet okozna. Olyan volt hogy iso-t játszottam le egy laptopon vlc-vel hdmi-n és sok volt neki.. melegedett, majd kioldott... de akkro sem babrált a kép vagy hangminőséggel... inkább túlmelegedett...
-
Bitpalace
senior tag
válasz BlackPriest #18126 üzenetére
Intel Corei3-2330M 2.20GHz, 2195 MHz és ehhez van gyárilag egy 4gb ramaxel 1333mhz ram. Most néztem hozzá ugyan ilyet, de kb annyiba kerülne mintha vennék bele 2x 4gb 1600mhz-t. De akkor gondolom felesleges.
Más: sima ssd-t be tudok tenni a laposba 2.5 hdd helyre? (samu 840 evo)
Köszönöm!
-
Járókeret
senior tag
válasz vilmaboy #18127 üzenetére
hát, hama kábel,de aranyszálas vagy mi a szösz. azt olvastam,hogy ezek elég korrekt kábelek már.
hát a kép néha belassul,de az filmenként egy két jelenet. elvileg az kábel "Probléma", de inkább minőségbeli, nem pedig konkrét "megtörés" vagy ilyesmi.
az is 2000 ft volt és csak 3m. ennél drágábbat nem akarok venni
-
Bitpalace
senior tag
válasz BlackPriest #18130 üzenetére
köszönöm!
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
tudtnátok segíteni laptop kérdésben? adott egy két éves szép állapotú asus gép. i3-2330m, 4gb ram, 320gb hdd, 60gb ssd, gt 520m. 55k áron jönne házhoz. math cad és valami axis tervező progi kellene, hogy fusson rajta(ez utóbbit nem ismerem, 2d autocad-nél nem hiszem, hogy combosabb).
ez így mehet együtt szerintetek? szerintem nagyon jó ár/érték arány, a programokhoz is simán elegendő lesz.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Dell XPS
veterán
válasz vilmaboy #18120 üzenetére
Intel HM65 chipset: Sandy Bridge architectúra (mobil platform!), és "csak" második generációs Core i5-ig tudsz választani! (Socket G2 / Socket rPGA988B)
Core i7-es processzor nem fog működni a notiban, mivel más a tápáramkör az alaplapon (3-4 fázis min.).
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
-
-
Járókeret
senior tag
erre akkor senki semmit ?
[hdmi][ Szerkesztve ]
-
Járókeret
senior tag
válasz Dell XPS #18141 üzenetére
Szia itt is
Aha, ebbe lehet valami. Fent áll olyan probléma is,hogy az én kártyámhoz a drága AMD már másfél éve nem ad ki frissítést. Ezt úgy kell érteni,hogy az elvileg kiadott driver az én kártyámhoz, telepítés után fekete lesz a képernyő. Tehát elég régi driverrel megy jelenleg a gép.
Lassan összeáll a kép
köszi
[ Szerkesztve ]
-
arni1
aktív tag
Sziasztok!
Asus vállal notebook újra pasztázást? Elég siralmas már az állapota, garivesztés nélkül nem tudom itthon megoldani, azt pedig nem szeretném. Van értelme felhívni/visszaküldni a lapost? Esetleg (Debrecenben) olyan szervízest aki garanciavesztés nélkül megoldja?
Előre is köszönöm!
-
Ateszzero
őstag
Sziasztok.
Van egyx Fujitsu V6555-ös laptopom. A wifi internetet valahogyan meg tudom osztani lan-kábellel?
Tehát van a laptopon wifi , de egy beltéri okos boxal szeretném megosztani a netet amin csak lan-kábel bemenet van. -
vilmaboy
őstag
válasz Dell XPS #18136 üzenetére
Ez a proci belemehetne? Ha jól nézem ez a legerősebb i5. Sockets Supported FCBGA1023, PPGA988... jelenlegi proci
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
vilmaboy
őstag
válasz szabonagyur #18146 üzenetére
sokar konvertálgatok és szerkesztek, képmanipulálok a gépen. Nem ártana szerintem ha egy gondolattal gyorsabb lenne. Ez az i5 1,5 szeres tempó.
-
félisten
-
datRotten
csendes tag
hello!
Hogyan tudnám frissíteni a notebookom BIOS-át, ha jelenleg Linux Mint van rajt, a HP pedig csak .exe fájlokat ad ki?
-
Dell XPS
veterán
válasz vilmaboy #18145 üzenetére
Természetesen! Elfelejtettem mondani, hogy kétmagos i7-es proci' is "játszik", szóval nyugodtan, ha kell az órajel!
Üdv, Dell XPS
Új hozzászólás Aktív témák
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Dell Precision 7520 Touch i7 laptop 1 év jótállással!
- Lenovo ThinkPad L570 i5 laptop 1 év jótállással!
- Újszerű Gamer Laptop MSI THIN GF63 12UC
- Asus K95V/i3-3120M 2.50GHz/8GB-RAM/250GB SSD/17.7"/NVIDIA GeForce 740M 2048MB
- ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer (15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest