-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz szabonagyur #18549 üzenetére
Úgy sem teszi ki fullhd-ra a képet. Időközben már megjelent a windowsban is az 1920x1080, de hiába állítom be, nem működik, csak sötétség.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
félisten
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Újra lett rakva a windows egy HP pavilion dv6 notin. Felraktuk a legújabb catalyst drivert (auto detect-el), de utána nem lehetett váltani az integrált és az ATI között. Asztal jobb klikk, vga-váltás, és egy teljesen más ablak jött be, a catalyst egy másik menüpontja. (catalyston belül nem volt ilyen menüpont, hogy vga választás). Eszközkezelőbe letiltottuk az intelt, elment a kép. Ezután az Ati-nál ugyan ez volt, így nem tudom melyik az aktív.
HP oldaláról amikor felraktuk az intel és ati drivert, akkor kifagyott minden program, lassú volt a gép. -
félisten
-
Dell XPS
veterán
válasz RAiN91 #18554 üzenetére
Próbáld DDU -val letakarítani az illesztőket, majd a HP support oldaláról kezd ismét a telepítést. A legújabb driver -ekkel majdnem biztosan nem fog működni a videokártya választás, és hibásan fog megjelenni (vagy egyáltalán nem ) a kiválasztás lehetősége.
Melyik noti pontosan?
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
félisten
-
őstag
válasz Dell XPS #18539 üzenetére
Broadcom wifi kártya. Tiszta vicc, itthon van 3 féle wifi kártya, de mindegyikre azt írja a BIOS, hogy inkompatibilis. Lehet eladom, veszek valami normális márkát ez helyett.
Itt van nálam ismerős notija, néha azt csinálja, hogy boot előtt befagy a lenovo képnél. Tuti valami hibás benne, de a márkaszervíz már kétszer is visszadobta, hogy teszt ok. Vajon ennek mi baja lehet? Win 7-nél és Win8-nál is megvan a hibajelenség.
-
félisten
-
Dell XPS
veterán
válasz Casoli #18558 üzenetére
Nekem Atheros Wifi card (AR5B225) van benne, érdemes lenne akkor cserélni. Ahogy a kolléga is jelezte; BIOS nem tartalmazza mikrókódot (Card ID), így "csak" a user manualban szerepelt kártyákkal fog működni.
Nem könnyű a szerviz után véleményezni, lehet alaplap hiba is. Én mindenképpen újrakezdeném a komponensek ellenőrzésével, pl.: HDD, RAM,
Üdv, Dell XPS
-
őstag
válasz Dell XPS #18560 üzenetére
User manual sajnos nem tartalmaz listát a használható kártyákról. Tegnap este raktam 8.1-t a gépre, az első másfél giga update tökéletesen letöltődött wifivel, aztán reggel kezdte el újra a hülyéskédést. Odáig jutottam, hogy már abszolute fel sem ment semmilyen driverrel (MS, Broadcom) a routerre. Egyenlőre úgy oldottam meg a problémát, hogy a routert átállítottam OPEN rendszerre, és beállítottam MAC address szűrést. Ezzel lejött a maradék 1G update is. Nem szeretné ez a LAN kártya a WPA2-t? Apropó mennyire lesz így biztonságos MAC addressekkel levédett wifi hálózatom?
-
hardline
senior tag
Üdv!
Lenne egy elég fura problémám, ami a következő:
Nagybátyám elhozta a laptopját, hogy tegyek rá friss windowst. A probléma viszont az, hogy a laptop kijelzője össze van törve (egyáltalán nem látszik rajta semmi, csak oldalt a világítást lehet látni, ha bekapcsol a laptop). Rákötöttem egy monitorra a laptopot és a bios látszik is, ott van opció a kijelzőre (melyiken legyen a kép laptop, crt vagy mindkettő, itt be van állítva mindkettőre, de próbáltam már simán a külső monitort is), viszont az XP töltőképernyő még látszik aztán semmi, ugyanis átvált önkényesen a laptop monitorra.
Mit lehet ezzel csinálni?
XP-n nem tudok gyorsgombról ami a kijelzőt klónozná vagy kivetítőre tolná. Hogy lehet így erre új Windowst telepíteni? Meg egyáltalán jó lenne látni valamit, hogy a fontosabb dolgokat lementsem.
Nem tudom lényeges-e a gép típusa: Fujitsu siemens amilo pro v2030 -
v.attis
őstag
Sziasztok!
Most vettem egy Lenovo notit, AMD proci, ATI R4 videókártya van benne. A gyári lemezről feltettem minden drivert és sávosak a színátmenetek. Catalyst-ban sem találtam semmi megoldást rá.
64 bites Win8.1 van rajta és a driverek is erre valók. -
suspect
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy laptop burkolata ráz, annak milyen okai lehetnek?
Én az adapter okának tételezem, de van-e más oka ami miatt lehet?
-
Dell XPS
veterán
válasz Casoli #18561 üzenetére
Én is olvastam/hallottam a problémáról, szerintem driver gondja lehet, de mást is el tudok képzelni. Mac address szűrés nem a legbiztonságosabb ismereteim szerint.
#18565) suspect: a legtöbbször földelési hiba/probléma van a háttérben, amikor ilyen jelenséget észlelünk.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Dell XPS
-
csipszikutya
senior tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy windows telepítésnél csak odáig jut el a gép, hogy: "A telepítő elindul"
Ez win7 és 8.1 alatt is csinálja.
Egyébként a jelenlegi win7 el sem indul, bárhogy indítom kék halál.
A gép egy Acer laptop, ha bármi köze lenne hozzá, a vinyó 2 részre van osztva, külön a win-nek és külön a többi dolgomnak.
A vinyó már "rossz" benne, adat mentés miatt kellene "újra éleszteni" még 1x, úgy, hogy 20 perce még hibátlanul ment.
Most win 8.1-et telepitenék éppen, az egér "homokóra" állásban van, tudom mozgatni, de nem jelzi, hogy töltene, csak "áll".Köszi
-
félisten
válasz csipszikutya #18567 üzenetére
Hello
Ha rossz akkor nem fog felmenni valószínűleg. Miért nem indítasz egy live rendszert arról kimented majd kihajítod a hdd-t.
-
csipszikutya
senior tag
válasz szabonagyur #18568 üzenetére
Nem értek már ilyen mélységben hozzá. Live rendszert hogy tudok csinálni? Van erről valami leírás? Most googléztam egy gyorsat, de erről még nem is hallottam.
-
félisten
válasz csipszikutya #18569 üzenetére
Hiren's boot cd-t letölt, pendrivera rárak, bebootolsz és ott lesz annyi program ami csak kellhet, van adatmentés, live rendszer minden.
-
Thome
veterán
válasz szabonagyur #18570 üzenetére
Vagy egy ubuntu live cd.
-
csipszikutya
senior tag
válasz szabonagyur #18570 üzenetére
Már szedem is lefele. Köszi!
Thome: Régebben még érdekeltek, mára már csak használom a laptopot. Újra telepítésen kívül már nem sok mindent tudok csinálni velük
-
őstag
válasz Dell XPS #18566 üzenetére
Beszarás, fél napig működött rendesen, most meg megint sz@raxik. Vagy nem csatlakozik fel automatán, vagy rányomok, de nincsen adatforgalom, meg látok olyat is, hogy ki-bekapcsolódik. Szerintem veszek egy olcsó wifi adaptert, aztán kipróbálom azzal. Úgy is csak itthonra kell a wifi. Láttatok már olyan gépet, amin csak egy wifi antenna kábel van?
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok vki legyen szíves segítsen nekem, érdeklődnék hogy Asus laptopom támogatja-e az Intel WiDi-t, mert a processzor benne támogatja, azonban a Wifi a gépben nem Intel, hanem Atheros, így azt olvastam, ezek már eleve nem kompatibilisek..
Feltettem az Intel WiDi driverjét éa azt írta hogy a proci se, a platform se, és az op.rendszer se kompatibilis komponens, de akkor e miért van? win8-ra elv jó és az intek honlapján is azt írják hogy a procim támogatott.ÉS ha működik, akkor hogy kell csatlakoztatni a TV-vel, vag egyéb más monitorral? A laptopra fel kell tenni egy programot, az megvan de sak az 1.0 verziót tudtam telepíteni, csak az komparibilis win 8.1-re
-
Bitpalace
senior tag
üdv!
Hogyan tudom elővarázsolni azt a menüpontot, hogy ha van egy film, akkor jobb klikk - play to - hálószobai tv??
Mert eddig volt ilyen megoldás, de miután újratettem a gépet, már nincs. Tv gép ugyan abban a hálózatban maradt DLNA.üdv!
-
félisten
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18576 üzenetére
értem, minden stimmel csak a WLAN kérdéses, sztem Atheros van benne, de nem vagyok benne biztos, hogyan tudok meggyőződni arról h. milyen van a gépemben?
-
félisten
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz szabonagyur #18578 üzenetére
Hálózati kártya: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter
Ez van benne, akkor a WiDi kihúzva ugye, nem fog működni semmiképpen se..?
-
félisten
-
ZTE_luky
aktív tag
Jólvan köszi szépen a segítséget.
Esetleg ha valaki értene a WiDI-hez vagy tudna segíteni nekem kérem írjon egy privát üzenetet vagy akár ide is.. nagyon megköszönném
-
ZTE_luky
aktív tag
Mégegy kérdés, amit megszerettem vna kérdezni ti hogy tisztítjátok a LAPTOP kijelzőjét? porszívó finomkefés fej, mikroszálas kendő, microszálas kendő+ szappanos víz? NAgyon féltem új laptopomat, és vigyázni szeretnék rá, ezért csak a legtökéletesebb módszert szeretném alkalmazni.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok. Van egy eladóvá váró garis laptopom és az utóbbi napokban több furcsa dolgot produkál remélem csak a win szórakozik a gariztatással már nem akarok/tudok foglalkozni de hibás gépet sem szeretnék jónak eladni.
Hiba1: Tegnap böngészés közben lett egy kékhalálom. Lefényképeztem és az ott látott infók alapján a MS oldala azt dobta ki hogy memória vagy HDD. Memteszt lefutott a RAM hibátlan. HD sentinel lefutott (részletes önellenőrzés) a HDD 100/99 % os. Előfordulhat úgy kéhalál hogy nincs baja a gépnek csak valami összeakadt? Azóta és előtte sem volt .Hiba2: A képen látható értesítési sávról hiányzik a wifi jele. (természetesen a tálca tulajdonságainál megnéztem engedélyezve van hogy az értesítési sávon legyen de már kikapcsoltam az engedélyét aztán újra be nem javult a helyzet.) ez ma fordult elő elsőnek
Hiba3:A wifi-t billentyűkombinációval hiába kapcsolom ki/be csak annyi változik hogy a visszajelző ledje vagy világít vagy nem kikapcsolni csak az eszközkezelőben tudom az eszköz tiltásával.
No ennyi remélem csak az 1 éves win sokallt be és majd eladás előtti telepítés megoldja a problémát...........
[ Szerkesztve ]
A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
stancy
tag
sziasztok!
létezik olyan laptop, vagy valami hardver amivel tudnám nézni a digitális beltériből érkező video jelet? ( a tv müsort a lapos kijelzőjén) hiába keresgetek, csak tv out kimenetes dolgokat találok, nekem tv in kellene.
köszönöm.
-
félisten
válasz stancy #18584 üzenetére
Nem ide tartozó kérdés, de neked TV tuner kellene vagy legalább valami digitalizáló eszköz. Ide írd inkább: Milyen TV tunert vegyek?
-
stancy
tag
válasz szabonagyur #18585 üzenetére
csak nekem nem tuner kell, azt a digitális beltéri elvégzi, de abbol érkezik video jel, rca vagy hdmi... express card nyilás van a mostaniban. esetleg ilyenben is létezhet?
tvként szeretném használni a lapos kijelzőjét.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
stancy
tag
válasz szabonagyur #18587 üzenetére
értem. akkor olyan nincs ami a kész tv jelet egyböl a lapos kijelzöre küldi csak tv tuner létezik.
köszönöm.
-
félisten
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Van egy Lenovo z575am típusú 2,5 éves laptopom, aminél azt vettem észre, hogy nagyon hamar merül, kb. másfél órát bír az akkuja normál használattal.
- 2 év alatt normális, hogy így elfáradjon egy akkumulátor?
- Meg tudom azt valahogy állapítani, hogy egy akku csere megoldja-e a problémát, vagy valami más van a háttérben?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Blackhole13 #18592 üzenetére
Aida64ben nézz rá az akksi állapotára. Szerintem teljesen normális 2,5 évesen, tudok olyan gépet aminél 1 év után szinte mindnél meghal az akksi főleg ha benne van a gépben. Gyárilag mennyit ment az akksid? 2,5 óra?
-
Blackhole13
senior tag
válasz szabonagyur #18593 üzenetére
Elhasználódás mértékére 16%-t ír, azt nem tudom, hogy ez mennyire számít jónak.
Régebben 3 óra fölött volt az üzemideje.
Ebayen lehet hinni "original" Lenovo akksikban 8E környékén?Szerk.: Lehet, hogy félreolvastad, engem az zavar, hogy megfeleződött az üzemidő. A laptop a 2,5 éves, az üzemidő meg az 1,5 óra.
Azon a pár ezren nem múlik, akkor maradok a megbízható forrásnál.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Blackhole13 #18594 üzenetére
Hát használódik el ahogy annak lennie kell, Lenovo témában megkérdezheted esetleg hátha vannak mások ilyen típussal, de szerintem normális az érték meg a 2,5 óra is. Ha a 3 órát veszem alapul 16%-kal csökkentve kb 2,5 óra jön ki. Természetesen háttérben futó appok meg felhasználás függő a dolog szóval nem problémáznék miatta.
Én nem vennék ebay-ről ilyet de mások majd megmondják. Ha az a fél óra hiányzik neked akksiból akkro vegyél újat amúgy nem foglalkoznék vele annyira. Én ha újat vennék csak boltit még ha akár 3X drágább is.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Miért nem lehet sehol 14"-os laptoptáskákat kapni? Elvétve itt-ott látni 1-2-t, de egyébként csak 13,3 és 15,6 van körülötte. Tudom, hogy a 15,6-ba belefér a kisebb gép, de nekem épp az lenne most a célom, hogy minél kisebb táskával kelljen járnom, a gépen kívül nem sok minden van benne, minden munkám a gépen van.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
félisten
-
J o e
tag
Sziasztok,
Asus K52Dr Ex301 laptopom van, s néhány nappal ezelőtt elromlott a töltője.Vettem egy újat, teljesen megegyezőt az eredetivel, de érdekes hibát vettem észre.
A jelenség:
időnként, 2-3 óránként egyszer az AC és Battery mód elkezd váltakozni gyorsan, majd 15-20 mp után abbahagyja.
Miközben váltakozik a két mód, a töltő dobozából (vagy hogy hívják) valami furcsa hangot hallok,olyan mintha sercegne vagy valami hasonló.
1 év garancia van a töltőre, mit gondoltok, kifogtam egy hibásat?Mert utánaolvastam a témának, és Asus notiknál írták, hogy van egy ilyen hiba, ami előjön, az alaplapi csatlakozásnál, de az előző töltővel sosem volt ilyen gondom :S
Mit javasoltok?
Előre is köszi a segítséget! -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok érdeklődnék h. Asus G56JR laptopom támogatja-e az Intel WIDI-t (Wireless DIsplay) ?
Intel® Core™ i5 4200H processzor (ez támogatja a WIDI-t)
Hálózati kártya: Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network AdapterElvileg csak Intel hálózati kártyával működik, tehát az Atheros kárty amiatt semmiképpen nem fog működni a Widi? ÉS ha vennék egy ilyet a laptopomba?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Villanyszerelés
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- Felgyorsítaná a futárokat egy okosszemüveggel az Amazon
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- Lenovo ThinkPad L570 i5 laptop 1 év jótállással!
- Újszerű Gamer Laptop MSI THIN GF63 12UC
- Asus K95V/i3-3120M 2.50GHz/8GB-RAM/250GB SSD/17.7"/NVIDIA GeForce 740M 2048MB
- ASUS ROG STRIX SCAR III G531GU-AL001 gamer (15,6'' FHD/Core i7/16GB/512 GB SSD/1TB HDD/GTX1660Ti 6GB
- MacBook Pro M3 Space Black /14" 12 core-CPU 18 core-GPU 1TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest